Grand Prix Circuit udvidet med to nye M-turneringer: – Fedt, at der videreudvikles på nye tiltag

June 16, 2021 13:23 Skrevet af

Senior Grand Prix Circuit har vist sig som et bæredygtigt indspark på den nationale turneringsscene, og nu udvides serien med to nye turneringer for mesterrækkespillere med mål om at løfte det sportslige og afviklingsmæssige niveau yderligere. Hillerød og Viby J bliver værter for de to Mesterrække Grand Prix-turneringer (MGP) og ser i den grad frem til de nye skud på stammen. –  Fedt, at der videreudvikles på nye tiltag, siger SSU-formand i Hillerød.

 

To sæsoner med Grand Prix Circuit-konceptet har nu udspillet sig, og eliteturneringerne målrettet den danske subelite og talentfulde ungseniorer har været en gevinst for dansk seniorbadminton.

Nu udvides konceptet med to nye seniormesterrækketurneringer, der har til hensigt at løfte det sportslige niveau i rækken. I den kommende sæson spilles de for første gang i henholdsvis Viby (Jylland) og Hillerød, hvor man i den grad ser frem til at tage ansvaret på skuldrene.

– Vi synes, det er rigtig fedt, at der videreudvikles på de tiltag, der kommer, og så er vi selvfølgelig glade for, at der kommer noget, som vi kan være med på og byde ind på. Vi glæder os rigtig meget til at blive en del af hele Grand Prix Circuit’en og er overbeviste om, at det bliver en fed opgave, siger SSU-formand i Hillerød Badmintonklub, Oscar Birger Jensen, som allerede har gjort sig flere overvejelser omkring, hvad de vil diske op med i Hillerød.

– Siden GP-konceptet blev introduceret forrige sæson, har vi faktisk tænkt en del over, hvordan vi mener at kunne bidrage til det og gøre det endnu federe. Det er også derfor, vi har budt ind på turneringen. Vi regner selvfølgelig med at drage inspiration fra nogle af de hidtidige turneringer, som vi har fulgt lidt med i, og så er det da også planen, at vi vil lave nogle nye tiltag. Men dem kan jeg ikke helt løfte sløret for endnu, lyder det.

Læs også: Nu kan du købe billet til RSL DM 2021 i Esbjerg

Tilsvarende toner lyder fra SSU-formand i Viby Badminton Klub, Emil Klose Nielsen.

– Vi har hørt godt om de hidtidige GP-turneringer, som har været med til at løfte niveauet herhjemme, så vi håber selvfølgelig, at vi kan skabe et tilnærmelsesvist højt niveau. Vi glæder os i al fald helt vildt, siger Emil Klose Nielsen.

Afviklingsmæssigt vil elite- og mesterrækketurneringerne stort set være identiske, og der er dermed lagt op til også et setupmæssigt løft.

Desuden vil de to nye mesterrækketurneringer ligesom de fire Elite Grand Prix-turneringer (EGP) tælle til Grand Prix Circuit-ranglisten – dog vil point fra MGP kun tælle 50 procent ift. Elite Grand Prix-turneringerne, ligesom præmiesummen er mindre (10.000 kr.).

Efter de samlet set seks turneringer vil de otte bedst placerede i hver kategori automatisk være kvalificeret til Grand Prix-finalestævnet. Derudover er de fire bedst placerede danske spillere/par i hver kategori på tidspunktet for tilmeldingen til RSL DM automatisk kvalificeret til mesterskabet i de pågældende kategorier.

Elite- og sportschef i Badminton Danmark, Jens Meibom, ser frem til udbygningen i af den danske Grand Prix Circuit.

– Det er super, at vi nu kan udvide Grand Prix Circuit-konceptet med yderligere to turneringer. Vores erfaringer med Grand Prix Circuit har været ubetinget positive, og spillerne udtrykker stor tilfredshed med konceptet. Inden for få år har Badminton Danmark og de involverede klubber løftet det nationale seniorturneringsniveau markant, og vi kan nu tilbyde vores danske seniorspillere et udvalg af turneringer på dansk grund, som både har et sportsligt og afviklingsmæssigt niveau, der langt hen ad vejen matcher de europæiske turneringer på samme niveau. Med introduktionen af yderligere to turneringer i Grand Prix Circuit har vi nu et stærkt nationalt turneringstilbud for både seniorspillerne lige uden for landsholdet samt vores bedste U19- og U17-spillere. Og det er vigtigt – både for klubberne, og for Badminton Danmarks talentudvikling, siger Jens Meibom.

Læs også: Kulminationen på Badmintonligaen: Sikr dig dine RSL Final 4-billetter nuTags: , , , , ,
Kategori: , , , ,