En intens, stemningsfyldt og velfightet RSL Final 4-finale kulminerede onsdag aften i en triumf på 5-3 og guld til de forsvarende mestre, Skovshoved. – En fuldstændig vanvittig følelse, lyder det fra den kampafgørende damedouble, Sara Lundgaard/Mette Poulsen.

 

For andet år i rap kan Skovshoved kalde sig for danske mestre for hold. Det står klart efter onsdagens RSL Final 4-guldkamp, der bød på forrygende fjer, længe savnet larmende opbakning og jubel fra klubstøtterne på lægterne og nervepirrende drama til det sidste smash, som Mette Poulsen havde fornøjelsen af at banke i gulvet.

– Det var jo helt fantastisk. Jeg har ikke prøvet at afgøre en holdkamp på den her måde før. Mega fed holdkamp, og jeg er så glad for, at vi får lukket og slukket, for det var nerver til sidst, lød det fra Mette Poulsen, der lukkede kampen med cifrene 26-24 i andet sæt af opgøret med Julie Finne-Ipsen/Mai Surrow.

Makkeren Sara Lundgaard stemmer i.

– Det var en fuldstændig vanvittigt fed følelse. Der har været så mange nerver i den her holdkamp, så at vi kan gå ind og afgøre den, synes jeg er sindssygt, lød det fra Lundgaard, som også fremhævede den massive opbakning fra klubbens tilhængere fra tilskuerpladserne i Brøndby Hallen.

– Det betød jo, at vi kom mega meget op i gear, og kunne mærke, at det betyder virkelig meget, ikke bare for os, men for hele klubben,  samtidig med det var med til at løfte stemningen og niveauet helt vildt meget, siger Sara Lundgaard.

Det er den syvende DM-titel til klubben og i øvrigt den første med Viktor Axelsen på holdet.

Læs også: Team Skælskør-Slagelse tager bronzen oven på tæt match med talrige tresættere

Onsdagens DM-finale blev indledt med første mixeddouble. Her tog den venstrehåndede VB’er, Mathias Thyrri, styringen fra start og spillede bolden klogt i de rigtige huller, mens Mai Surrow vogtede nettet som et skjold med hurtig ketcherføring og klæbrige netrullere. Det gav parret en nogenlunde sikker sejr på 21-10, 21-18.

Anden mixeddouble var til gengæld en yderst intens affære, hvor de fire kombattanter spillede proper mixeddouble og så godt som hele opgøret skiftedes til at hjemtage point. På de sidste afgørende tidspunkter var det dog Mette Poulsen/Joel Eipe, der lavede færrest fejl og tilkæmpede sig initiativet. I skovsernes favør blev det samlede resultat således 24-22, 19-21, 21-17.

Og det var 1-1.

Læs også: Skovshoved booker anden finaleplads med solid sejr over TSS

I den følgende første damesingle mellem Værløses Julie Dawall og Skovshoveds Natalia Koch Rohde gjorde sidstnævnte ellers en brav indsats med god fight, særligt set i lyset af at hun blev mor for otte måneder siden, men hun endte trods alt med at lide nederlag på 16-21, 18-21.

Alt imens udkæmpede Ditlev Jæger Holm og Rasmus Gemke en maratondyst, hvor favoritten Gemke i flere perioder kæmpede med at finde både baglinjen og løsningerne. Ditlev Jæger Holm bød til gengæld velvilligt op til dans, og det førte til en kamp på mere end 75 minutter, som kulminerede i et jernsmash direkte i gulvet fra Rasmus Gemke hånd til 21-19 i tredje sæt.

Og det var 2-2.

Klik her for at se alle resultaterne fra RSL Final 4-finalen

Viktor Axelsen gjorde ulig sin holdfælle kort proces i sit opgør med Rasmus Messerschmidt. I forhold til gårsdagens opgør med Mark Caljouw var Viktor Axelsen fuldkommen i kontrol og spillede med stort overskud, hvilket efterlod modstanderen med sølle 7 og 7 point.

Mere eller mindre samtidig kørte Sophia Grundtvig fjerde point ind på Skovshoved-kontoen med en sejr på 21-8, 23-21 over Sofie Holmboe Dahl, og dermed var et vægtigt pres i den grad lagt på Værløse-spillernes skuldre.

I første omgang lykkedes det Andreas Søndergaard/Daniel Lundgaard at afværge den senere skæbne, da de besejrede Joel Eipe/Rasmus Kjær tæt i to sæt, men ikke længe efter slukkedes VB’ernes håb med Mette Poulsens propre venstrenæve.

Dermed takker vi af for dette års RSL Final 4 og ønsker de nyslåede danske mestre et stort tillykke og en fornøjelig fest!

Klik her for at købe billet til RSL DM 2021