De forsvarende danske mestre, Skovshoved, er i RSL Final 4-finalen og dermed et skridt nærmere et potentielt titelforsvar efter overbevisende stærk indsats mod Team Skælskør-Slagelse. – Vi bliver bare lidt bedre, når vi kommer herind, siger SIF-træner Henrik PK Rohde. 

 

Det bliver en gentagelse af sidste års finale i Badmintonligaen, vi kan se frem mod onsdag kl. 19.00 mellem Værløse og Skovshoved.

Det står klart, efter de forsvarende mestre, Skovshoved, bookede dagens anden finaleplads med en stærk 5-1-sejr over Team Skælskør-Slagelse.

– Vi følte faktisk ikke, at vi var favoritter i dag. Vi kunne finde tre kampe, og så var vi nede i de andre, så vi er megaglade og stolte. Ligesom sidste år, så bliver vi bare lige lidt bedre, når vi kommer herind til Final 4, lød det fra en lettet SIF-træner, Henrik PK Rohde, der særligt fremhævede vigtigheden af mixeddoublesejren i første runde til Joel Eipe/Mette Poulsen.

Læs også: Værløse overrasker med storsejr i første RSL Final 4-semifinale

Team Skælskør-Slagelse kom ellers som flyvende fra start med en yderst velspillende og spilstyrende Frederik Søgaard i første mixeddouble hjulpet godt på vej af makkeren Selena Piek på nettet.

Tilsvarende var det i anden mixeddouble Mads Kolding/Imke van der Aar, der sad på spillet i første sæt.

Mens tallerkenen hurtigt blev vendt rundt i det opgør til fordel for modstanderne Joel Eipe/Mette Poulsen, var det langsomt, men jævnt, at Carsten Mogensen/Sara Lundgaard spillede sig ind i kampen i første mixeddouble.

Skovserparret snuppede således andet sæt 21-18, men blev overmandet i tredje sæt af modstanderne, mens Joel Eipe og Mette Poulsen kørte sejren i land på nabobanen til stillingen 1-1.

Læs også: SIF og TSS bringer det tunge skyts til aftenens RSL Final 4-semifinale

Først på pletten i herresingle var sidenhen Rasmus Gemke. Andenherresinglen fra SIF gav den hele armen, men den halve havde formentlig været nok. Der skulle nemlig ikke gå mange øjeblikke, før modstanderen, doublespilleren Ruben Jille så yderst modløs, defensiv og opgivende ud, og derfor kunne Gemke gøre kort og sikker proces med resultatet 21-5, 21-9.

Skovshoved-jokeren Viktor Axelsen var næste mand til at tilføre nordkøbenhavnerne et point, selv om det omvendt ikke skulle blive uden kamp fra en bravt kæmpende Mark Caljouw.

Samtidig bøvlede Axelsen i flere perioder med uprovokerede fejl, og ad flere omgange slog han alt for bredt. Begge sæt blev derfor tætte, men endte ikke desto mindre i den klare favorits favør, efter han, da tingene spidsede til, skruede tempoet en tand op. Axelsen vinder 21-17, 21-16.

Alt imens blev anden damesingle sat i gang, men den blev en kort fornøjelse, eftersom TSS’ Imke van der Aar måtte trække sig ved 0-5 i første sæt med en skade.

Læs også: Eufori, forløsning og kuldegysninger: – Jeg var glad for bare at være med

Således lød scoren på 4-1 til de forsvarende mestre, da Mette Poulsen/Sara Lundgaard gik ind til det, der skulle blev den kampafgørende match.

Skovserne måtte dog først igennem et tandtrækkende første sæt, der indebar adskillige sætbolde mod modstanderne Selena Piek/Alyssa Tirtosentono, primært selvforårsaget af nervøse fejl fra Poulsens venstrehånd.

SIF-duoen trak ikke desto mindre det længste strå med en 30-29-sejr, og det var formentlig lige, hvad der skulle til for at bevare momentum i andet sæt. I hvert fald var det, hvad de gjorde til en 21-13-sejr og en samlet score på 5-1.

Læs også: Bliv helt klar til RSL Final 4 med årets magasin

Finalekampen om, hvem der skal være danske mestre for hold 2021, mellem Værløse og Skovshoved spilles onsdag klokken 19.00, og inden da løber bronzekampen mellem TSS og Vendsyssel af stablen klokken 13.00.

Begge opgørene kan du følge med i direkte på TV 2 Sport, ligesom Badminton Danmark naturligvis følger alle herlighederne med interviews, behind the scenes-indhold, kampreferater, resultater og meget andet her på badminton.dk samt på vores sociale mediesider; facebook, instagram, twitter.