Artikelbillede - Fjerbolde - VICTOR - RSL - photoshoot - Emil Lyders
Emil Lyders, Badminton Danmark

Få overblik over ranglistereguleringerne ved sæsonskiftet til 2021/2022

June 25, 2021 12:09 Skrevet af

En sæson præget af Covid-19 lakker mod enden, og forhåbentlig bliver næste sæson mere normal omkring alle Badminton Danmarks konkurrenceaktiviteter. På grund af de skævvridninger, som Covid-19 har forårsaget i turneringskalenderen, vil der blive foretaget en række reguleringer af ranglisten forud for den kommende sæson. Samtidig vil ranglistepointene i U11 og U9 også blive skjult for offentligheden og kun være synlig for spilleren selv fra den kommende sæson.

 

I denne sæson har nogen haft mulighed for at spille flere individuelle turneringer end andre. Den store tabel har været sat mere ud af spil end den lille tabel. Og det samme har gjort sig gældende for alle holdturneringerne.

Badminton Danmark vil ved sæsonskiftet 2021/2022 forsøge at tage højde for påvirkningen af de mange restriktioner og øvrige faktorer, der har skævvredet vores sæsonkalender og dermed påvirket konkurrenceaktive badmintonspillere i Danmark.

Til de meget badmintoninteresserede kan vi oplyse, at arbejdsgruppen for ’fælles rangliste’ kommer til at foretage en genberegning af ranglisten. Genberegningen ved sæsonskifte tager udgangspunkt i alles point på henholdsvis den lille og den store tabel hver for sig, samt den seneste sæsons antal kampe pr. kategori, som for nogen nok vil være lavere end normalt.

Arbejdsgruppen ser ved dette konkrete sæsonskifte på følgende variabler, som vil indgå i den enkeltes beregning af den kommende sæsons startpoint.

 • den lille tabel handler det i høj grad om, at der er spillere, som ikke har spillet sig til det antal point, de normalt gør på en sæson, og derved er de kommet lidt bagud i forhold til ældre årgange, som helt naturligt har spillet badminton i flere år.
  • På den lille tabel vil der blive foretaget et mindre generelt løft af aktive spillere, således at det afspejler en mere normal sæsons aktivitet for den enkelte.
  • På den lille tabel vil der blive foretaget et mindre generelt løft af spillere i CD-rækkerne, således at det passer bedre med ungdomsholdturneringens point, som muliggør, at man kan spille op/ned i aldersgrupper.
  • På den lille tabel reguleres enkelte aktive spilleres kategorier, hvor pointafstanden er blevet for stor i en kategori i forhold til den enkelte spillers NIVEAU. Der kan også være tale om inaktivitet.
 • den store tabel har langt de fleste været lige inaktive pga. nedlukningerne i samfundet.
  • På den store tabel spiller man sig meget hurtigere på plads i hierarkiet, end man gør på den lille tabel, hvor reguleringspoint er meget begrænset. Derfor er der ikke det samme behov for et indgreb for spillere på den store tabel som for spillere på den lille tabel.
  • På den store tabel vil det være de yngste spillere, som har behov for en pointtilvækst, således de kan nå at spille sig til deres aktuelle seniorposition over de fire år i ungdom, der er afsat til det som henholdsvis U17- og U19-spillere.
  • På den store tabel vil det største fokus være på sammenlægningen af den nye U17-årgang, da der i perioder har været forskellige vilkår for deltagelse i konkurrenceaktivitet, hvor senior har været lukket ned for halvdelen af den nye årgang, mens der for ungdomsspillerne på den lille tabel har været mere åben i perioder af sæsonen.
 • Antal kampe beregnes og overføres med 12 måneder. Det vil sige, at historiske kampe ældre end 12 måneder falder ud af beregningen for sæson 2020/21, jf. ranglistereglerne. Dog vil vi se på, om man har spillet to kampe i en kategori inden for 18 mdr. Samlet set kan det dog betyde rokeringer for mere inaktive spillere i Corona-sæsonen. Man får dog hurtigt spillet sig til aktive kampe igen, så snart den nye sæson starter, og man vender tilbage til ens normale aktivitetsniveau. Men der kan være nogle midlertidige rokeringer i rækkefølgen i ens årgang alt efter ens aktivitetsniveau i den forgangne sæson, hvis det er markant lavere end sidste sæson.

Den fælles ranglistevisning lukkes den 24. juni for sæsonskifte og åbner igen senest den 7. juli, så den er klar til de første tilmeldinger til den nye sæsons turneringer, som starter i uge 32, hvor der er tilmeldingsfrist den 29. juli. Der er både turneringer i Hinnerup, Odense, Thorsager Rønde og Viby J. Se den fulde sæsonplan for 2021/2022 her.

Når der igen åbnes for ranglisten den 7. juli, vil der være dele af funktionaliteten for U11 og U9, der vil være skjult. Det drejer sig om de enkelte spilleres point, der kun vil være synlige for spillerne selv. Det er vedtaget på baggrund af en indstilling fra DGI Bredde & Udvikling samt Badminton Danmarks talent- og eliteafdeling, som har et ønske om ikke at offentliggøre de yngste børns point i det offentlige rum.

Ønsket er, at børnene i U9 og U11 (samt deres forældre og trænere) fokuserer på glæden ved selve spillet, det sociale kammeratskab og deres badmintonmæssige udvikling frem for at være optaget af, hvor mange point de enkelte spillere har.

Læs også: Overblik: sådan forholder Badminton Danmark sig til coronavirussens udvikling i forhold til sporten i DanmarkTags: , , ,
Kategori: ,