OL - Olympics - Kim Astrup - Anders Skaarup
Badmintonphoto

Astrup/Skaarup tager første danske OL 2020-sejr: – De virker bedre forberedt og trænet end nogensinde før

July 24, 2021 10:31 Skrevet af

Mathias Christiansen/Alexandra Bøje og Sara Thygesen/Maiken Fruergaard måtte desværre forlade deres OL-debut med nederlag, men Kim Astrup/Anders Skaarup tog en flot debutsejr i to sæt over Ivanov/Sozonov i kampen, som på forhånd blev betegnet som en gruppefinale for at gå videre fra Gruppe B. – De virker bedre forberedt og trænet end nogensinde før, siger cheflandstræner Kenneth Jonassen om den danske herredouble.

 

I nat gik OL i badminton endelig i gang, og tre danske par var i aktion i den første af to sessioner, før Viktor Axelsen skal i ilden omkring klokken 12.20.

Herredouble: Kim Astrup/Anders Skaarup vs. Ivan Sozonov/Vladimir Ivanov: 21-13, 21-18

Ovenpå danske nederlag til mixeddoublen og damedoublen, kunne Kim Astrup og Anders Skaarup vende humøret i den danske lejr – og det gjorde de med en sejr i to sæt over russiske Sozonov/Ivanov.

– Kim og Anders kom rigtig skærpet ud i første sæt. Der var god kvalitet i deres slag, og der var sammenhæng i deres spil. De får sat sig på russerne, og spillet bliver på deres præmisser. Det var dejligt at se. I andet sæt er jeg lige så glad for at se, hvordan drengene håndterer modgangen, som russerne giver dem. Selv da de er lidt bagud, finder de tilbage i den sidste tredjedel af andet sæt, så det var en rigtig god præstation og flot første kamp af Kim og Anders, siger Danmarks cheflandstræner Kenneth Jonassen.

Fra start og hele kampen igennem var der masser af energi hos de danske drenge, som med råb og knyttede næver jublede over de vundne point.

– Det giver selvtillid, og de virker bedre forberedt og trænet end nogensinde før. Den skærpethed og afslappethed, de kommer ud med, er rigtig positivt. Det skal de arbejde videre på, siger Kenneth Jonassen.

Med sejren lægger de tidligere China Open-vindere sig i spidsen af Gruppe B. Opgøret mellem gruppens øvrige par Endo/Watanabe og Olofua/Opeyori spilles senere i dag.

– De har taget et vigtigt skridt i forhold til at give dem selv de bedste betingelser for avancement fra gruppen. Det betyder nemlig, at russerne skal ud og levere et verdensklasseresultat mod japanerne. Det kan de godt, men så skal vi også selv være sultne for at komme videre fra gruppen som 1’er, siger Jonassen.

De to bedste par går videre fra gruppen.

Kim Astrup/Anders Skaarup møder nigerianske Olofua/Opeyori på mandag klokken 11.00 dansk tid.

Læs også: Sådan kan du følge badmintonspillerne til OL

 

Mixeddouble: Mathias Christiansen/Alexandra Bøje vs. Yuta Watanabe/Arisa Higashino: 22-20, 11-21, 15-21

Det var Mathias Christiansen/Alexandra Bøje, som åbnede det danske badmintonbal klokken 02.00 i nat. De var oppe imod All England-vinderne Watanabe/Higashino, som de ikke havde taget et sæt imod i deres to forgangne opgør.

Men det blev der ændret på i nat. ’Færgen’ og Bøje lagde stærkt fra land ved at tage første sæt 22-20 i en tæt affære. Andet sæt blev med japansk dominans, hvor specielt Arisa Higashino spillede sig op og dominerede nettet, og så tabte danskerne 11-21.

Læs også: Tid til Tokyo: Bliv klogere på de ni danske OL-spillere

I det tredje og afgørende sæt fik danskerne en drømmestart foran 6-1, men japanerne fik lukket hullet alt for hurtigt ved 7-7. Herfra gik kampen over på All England-vindernes præmisser, da danskerne ikke kunne få initiativet, og så endte det desværre med nederlag i OL-debuten for Mathias Christiansen og Alexandra Bøje ovenpå en ellers opløftende præstation mod et af favoritparrene til at vinde OL-guld.

– Jeg er fuld af begejstring over det niveau, Mathias og Alexandra spiller over hele kamp. De får presset japanerne til at finde deres ypperste spil frem. De havde det dog svært i andet sæt i medvindssiden, og de kom til at stå for langt tilbage på banen, siger Jonassen og fortsætter.

– 6-1-førringen smuldrer også for hurtigt, men overordnet set er det en meget flot kamp af Alexandra og Mathias. De har stadig selv muligheden for at spille sig videre fra gruppen, da de har det her ene sæt. Det er rigtig vigtigt, og stiller dem godt, selvom det selvfølgelig kræver en toppræstation mod indoneserne, siger cheflandstræner Kenneth Jonassen.

Mathias Christiansen/Alexandra Bøje spiller i morgen, det der kan gå hen og blive den afgørende gruppekamp for dem, når de møder Praveen Jordan/Melati Oktavianti klokken 6.20 dansk tid.

Praveen Jordan/Melati Oktavianti vandt 2-1 over australske Simon Leung/Gronya Somerville i gruppens andet opgør. Dermed ligger indoneserne i toppen af Gruppe C med japanerne lige efter sig. Danskerne ligger nummer tre og skal være nummer et eller to for at gå videre.

Læs også: OL-debutanterne Christiansen/Bøje er første danskere i kamp: Det bliver specielt at åbne ballet

 

Damedouble: Sara Thygesen/Maiken Fruergaard vs. Yue Du/Yin Hui Li: 13-21, 15-21

Sara Thygesen/Maiken Fruergaard stod også foran deres OL-debut, da de i nat skulle op imod nummer syv på verdensranglisten: Du/Li fra Kina. Danskerne var på foran spændte på den kinesiske modstand, de ville møde, eftersom Kina ikke har været med på World Touren siden Covid-19 skabte turneringsaflysninger i 2020.

Men det var et stærkt par som troppede op mod Odense OBK-spillerne. De hvid-klædte danskere fik en skidt start bagud 3-9, men de fik kæmpet sig flot tilbage til 13-14. Men det flotte comeback blev desværre tabt på gulvet, da de efterfølgende syv point gik til kineserne, og så tabte Thygesen/Fruergaard første sæt 13-21.

Læs også: Dansk OL-historie i badminton

I andet sæt var danskerne pointmæssigt med frem til 12-14. Men herfra begyndte der at komme for mange fejl fra den danske damedouble, hvilket betød, at de måtte gå fra banen med et 15-21-nederlag.

– Kineserne var godt forberedt på pigerne og fik sat en stopper for dem. Jeg synes ikke, at Sara og Maiken får startet godt i begge sæt, men de får spillet sig tilbage i kampen. I begge sæt hvor de får kontakt, laver de desværre en eller to uprovokerede fejl og så to provokerede fejl, og så bliver der for langt op. Men jeg hæfter mig ved, at de er konkurrencedygtige, når de rammer topniveauet, hvilket de gør flere gange i løbet af kampen, siger den danske cheflandstræner.

– Nu kræver det, at pigerne skal ud og levere en toppræstation mod Lee og Shin i morgen, og det er det, vi skal hjem og forberede os på. Vi skal gerne have en sejr, men det afhænger også af sydkoreanernes kamp mod Australien senere i dag, siger Kenneth Jonassen.

Sohee Lee/Seungchan Shin spiller mod Mapasa Setyana/Gronya Somerville I dag omkring klokken 11.40.

Sara Thygesen/Maiken Fruergaard spiller igen søndag klokken 6.20 mod Sohee Lee/Seungchan Shin fra Sydkorea.

 Tags: ,
Kategori: , , ,