Mathias Christiansen - Alexandra Bøje - OL - Lege - Tokyo 2020 2021
Badmintonphoto

Christiansen/Bøje slutter OL af med overbevisende sejr

July 26, 2021 08:28 Skrevet af

Mathias Christiansen/Alexandra Bøje hentede deres første sejr ved OL, og det var en overbevisende en af slagsen. De vandt sikkert 21-6, 21-14 over australske Simon Leung/Gronya Somerville. Trods sejren klarede danskerne den ikke videre fra Gruppe C. Ikke desto mindre kan de tage fra deres første OL med løftede hoveder, siger Danmarks cheflandstræner Kenneth Jonassen. – De kan se tilbage på et OL, hvor de har præsteret på højeste niveau.

 

Mathias Christiansen/Alexandra Bøje havde inden dagens kamp mod australske Simon Leung/Gronya Somerville udspillet deres chancer for videre avancement fra Gruppe C. Derfor var det danskernes sidste OL-kamp i denne omgang, og de fik sluttet af med manér, da de vandt 21-6, 21-14.

– Der var ingen slinger i valsen i dag. De fulgte op på det niveau, som de har vist de seneste dage. De sætter australierne på plads i to sæt, selvom de prøver at stritte imod i første halvdel af andet sæt. De viser bare, at de er et niveau over dem, og det var dejligt at se, at de får sluttet af med en sejr her i Tokyo, siger cheflandstræner Kenneth Jonassen.

Læs også: Sådan kan du følge badmintonspillerne til OL

Indstillingen fejlede ingenting hos de danskerne, som virkede målrettede efter deres første OL-sejr fra start af. De satte sig solidt på første sæt og lod ikke Leung/Somerville få en chance, hvilket blandt andet kom til syne ved, at danskerne gik fra 6-2 til 15-2. Det skete i høj grad fordi, Alexandra Bøje styrede nettet, og når der blev løftet til Mathias Christiansen, så klappede han den i gulvet med sit tunge smash.

Andet sæt var en smule tættere mellem nummer 17 og 57 på verdensranglisten, eftersom der stadig var kontakt mellem de to par ved 13-12. Alligevel virkede det til, at Vendsyssel- og Højbjerg/ViaBiler-spilleren havde kontrol over kampen, og derfor havde de ingen problemer med at vinde 21-14 til sidst.

Mathias Christiansen/Alexandra Bøje har af Kenneth Jonassen modtaget store roser, efter de i deres to første OL-kampe spillede lige op med verdensranglistens nummer fire og fem. Desværre blev det til et nederlag i tre sæt til Watanabe/Higashino (22-20, 11-21, 15-21) og i to sæt til Jordan/Oktavianti (22-24, 19-21), som er de to par, der går videre fra gruppen. Alligevel kan danskerne se tilbage på en flot turnering, mener cheflandstræneren.

– Når skuffelsen har lagt sig, kan de se tilbage på et OL, hvor de har præsteret på højeste niveau og var konkurrencedygtige mod to af verdens bedste par. De var ikke skarpe nok i afgørelsen af kampene, så der er plads til udvikling, men de kan holde hovedet højt, siger Jonassen og fortsætter.

Læs også: Thygesen/Fruergaard slår fjerdeseedede sydkoreanere: De viser deres topniveau

– Når vi evaluerer, kigger vi altid på præstationen, og om spillerne har præsteret på et nyt højt niveau, og det mener jeg, at de har vist. De presser japanerne ud til det absolut yderste, og det samme med indoneserne, siger Kenneth Jonassen.

Derfor håber Danmarks cheflandstræner, at Christiansen/Bøje vil fortsætte med at lægge positivt på deres udvikling.

– Jeg håber, at OL giver inspiration og lyst til at komme hjem og arbejde knald hårdt. For det skal der til, hvis de skal slå verdens bedste. Men det lover godt, når der er mange år at bygge på. Så jeg håber, at det her giver smag på mere for mixeddoublen, siger Jonassen.

Mathias Christiansen/Alexandra Bøjes næste opgave bliver RSL DM i Esbjerg den 10.-13. august.

Læs også: OL-debutanterne Christiansen/Bøje er første danskere i kamp: Det bliver specielt at åbne ballet

 

Info om Mathias Christiansen/Alexandra Bøje:

Intro: Mathias Christiansen/Alexandra Bøje var længe usikre på at kvalificere sig til OL. Det lykkedes ikke desto mindre efter en række stærke resultater det seneste halve års tid, og parret står nu over for deres hidtil første OL. I april hentede de en bronzemedalje ved EM ikke længe efter, at de havde vundet Super 100-turneringen Orléans Masters i marts. Også i marts besejrede de ved Swiss Open Englands stærkeste mixeddouble og var snublende tæt på at tage titlen.

Alder: 27 / 21

Højde: 186 / 173 cm

Født: Allinge / Horsens

Klub: Vendsyssel / Højbjerg/ViaBiler

Verdensranglisteplacering: 17

Tidligere OL-resultater: OL-debutanter

Største resultater: EM-bronze 2021, Orléans Masters-titel 2021, Swiss Open-andenplads 2021, SaarLorLux Open-titel 2020.

 Tags: ,
Kategori: , , ,