Sara Thygesen - Maiken Fruergaard - OL - Olympics
Badmintonphoto

Thygesen/Fruergaard slår fjerdeseedede sydkoreanere: De viser deres topniveau

juli 25, 2021 09:17 Skrevet af

Sara Thygesen/Maiken Fruergaard leverede et topresultat mod fjerdeseedede Sohee Lee/Seungchan Shin fra Sydkorea, da de vandt 15-21, 21-19, 22-20. Mia Blichfeldt bragede også ind i OL-turneringen med en sikker sejr, mens Mathias Christiansen/Alexandra Bøje desværre ikke fik en sejr ovenpå en ny flot præstation.

 

Damedouble: Sara Thygesen/Maiken Fruergaard vs. Sohee Lee/Seungchan Shin: 15-21, 21-19, 22-20

Det var en tændt, klar og fuldt fokuseret dansk damedouble med Sara Thygesen/Maiken Fruergaard, som gik på banen mod verdensranglistens nummer 4, Sohee Lee/Seungchan Shin fra Sydkorea. Et par, som danskerne aldrig har slået før i deres fire indbyrdes opgør, der alle er blevet tabt i to sæt.

Derfor var glæden og overraskelsen stor, da danskerne kunne uddele krammere til hinanden efter en sejr på 15-21, 21-19, 22-20.

– Først og fremmest er jeg er utrolig stolt af pigerne. De viser deres topniveau i den afgørende gruppekamp, som afgør, hvorvidt de udspiller deres rolle for videre avancement, eller fortsat kan spille sig videre. Det er stærkt på sportens største scene imod et af verdens absolut bedste damedoublepar. Jeg er rigtig, rigtig glad, siger den danske cheflandstræner Kenneth Jonassen.

Læs også: Viktor Axelsen indleder OL-medaljejagt i sikker stil

I gårsdagens nederlag til  Yue Du/ Yin Hui Li fra Kina, lavede danskerne mange fejl, men i dag kom fejlene sjældent, og defensivt såvel som offensivt virkede de rolige og velovervejet, ligesom de undervejs fik justeret taktikken.

– De får lavet de ændringer, som kommer ude fra Jesper (Hovgaard, assisterende landstræner, red.), så det er rigtig, rigtig flot, at de kan gøre det løbende og fokuseret. Det beviser også, at kampen i går er blevet diskuteret godt igennem. Der blev taget de positive ting frem, og de negative ting blev diskuteret, og så har de lagt den på hylden, så den ikke fyldte i dag, siger Jonassen.

Sara Thygesen/Maiken Fruergaard spiller sidste gruppekamp i Gruppe C på tirsdag klokken 04.20 dansk tid mod Setyana Mapasa/Gronya Somerville fra Australien. Med en sejr kan Odense OBK-spillerne spille sig videre til OL-kvartfinalen, men danskernes videre skæbne afhænger også af det indbyrdes opgør mellem Sohee Lee/Seungchan og kinesiske Yue Du/ Yin Hui Li som spilles tirsdag klokken 13.00 dansk tid.

– Der er stadig en del ubekendte i regnestykket for at se, om Sara og Maiken kan gå videre. Der er stort pres på koreanerne nu, men det kan ikke blive bedre for os, at vi spiller først på tirsdag, for så skal vi bare fokusere på at komme ud og få en sejr, siger cheflandstræneren.

Læs også: Sådan kan du følge badmintonspillerne til OL

 

Damesingle: Mia Blichfeldt/Hsuan-Yu Wendy Chen: 21-7, 21-14

Mia Blichfeldt spillede her til morgen dansk tid sin første OL-kamp nogensinde, og den danske damesingle sparkede døren ind til Musashino Sport Musashino Forest Sport Plaza med en sejr på 21-7, 21-14 over Hsuan-Yu Wendy Chen fra Australien, som ligger nummer 77. i verden.

Det var en kamp, hvor Mia Blichfeldt satte sig på spillet fra start, og på intet tidspunkt i løbet af de 36 minutter kampen varede, var man i tvivl om, at Solrød Strand-spilleren ville hive en debutsejr med hjem til værelset i OL-byen.

– Det var en god debut. Mia spiller højt tempo og gør det godt, så det var som det skulle være Jeg synes, at hun får sit spil til at fungere, og der kommer godt tempo på. Det var nok til en sejr, og det gør, at hun er kommet godt i gang og nu kan gøre sig klar til på onsdag, siger Kenneth Jonassen.

13. seedede Blichfeldt spiller sin anden kamp ved OL på onsdag. Her møder hun Linda Zetchiri fra Bulgarien. Det eksakte klokkeslæt er endnu ikke fastlagt.

Læs også: Tid til Tokyo: Bliv klogere på de ni danske OL-spillere

 

Mixeddouble: Mathias Christiansen/Alexandra Bøje vs. Praveen Jordan/Melati Oktavianti: 22-24, 19-21

For anden dag i træk spillede Mathias Christiansen/Alexandra Bøje lige op med et af verdenens absolut bedste mixeddoublepar. Men desværre blev det også til et nyt nederlag. Denne gang i to sæt 22-24, 19-21 til fjerdeseedede Praveen Jordan/Melati Oktavianti.

Det gav naturligvis ærgrelse i den danske lejr, da nederlaget betød, at danskerne nu ikke kan spille sig videre fra gruppen, hvis Watanabe/Higashino vinder deres kamp i dag over Leung/Somerville, men de kan ifølge cheflandstræner Kenneth Jonassen tage en masse positive elementer med fra deres første OL.

– Der skal være en naturlig skuffelse hos Mathias og Alexandra, men de leverer en toppræstation, hvor marginalerne ikke helt er på deres side. Jeg så blandt andet en fantastisk returnering af Bøje, som Oktavianti lægger lige på netkanten og den kan gå begge veje. Der skal være tid til at sunde sig efter kampen i dag, for det var meget tæt, siger Kenneth Jonassen og fortsætter.

– De har nu mødt to verdensklassepar og byder dem begge op til dans. De kommer ikke over målstregen, men de er med hele vejen igennem, og de bider skeer med nogle af de bedste i verden i den her turnering. Der er selvfølgelig plads til forbedringer, så vi får flyttet marginalerne over til os, men alt i alt har de leveret på højt niveau.

Læs også: Astrup/Skaarup tager første danske OL 2020-sejr: – De virker bedre forberedt og trænet end nogensinde før

Mathias Christiansen/Alexandra Bøje fik en skidt start på kampen, hvor de kom bagud 1-7. Ved ophold var stillingen 4-11, hvor Praveen Jordan indtil da havde vist tegn på sine evner som en af verdens bedste mixeddoublespillere med sit velkendte hårde smash.

Men efter ophold ændrede sættet fuldstændig karakter. Danskerne hævede deres niveau markant, og specielt Alexandra Bøje viste sublimt netspil i den direkte netduel mod Oktavianti, som på intet tidspunkt afveg fra de firkantede tråde på midten af banen. Det var medvirkende til, at danskerne kom tilbage i kampen og modstod indonesernes sætbold.

Danskerne nåede sågar selv at få en sætbold, da de for første gang i sættet kom foran ved 22-21. Men tre bolde i træk til Jordan/Oktavianti, og en sprunget ketsjer til Mathias Christiansen i en gunstig position, så bolden røg i nettet, gjorde, at de blåklædte danskere tabte 22-24.

Læs også: OL-lodtrækningen klar: – Vi kan ikke være utilfredse, siger cheflandstræner

I andet sæt fortsatte Vendsyssel- og Højbjerg/ViaBiler-spilleren med at imponere med Bøje oppe ved nettet, og Christiansen fra bagbanen. De kom foran 5-0, og senere 18-15. Det holdt desværre ikke til slut, hvor de indonesiske favoritter kom tilbage og nappede sættet for næsen af danskerne til stor skuffelse for specielt Mathias Christiansen, som gav sin ketsjer en tur i gulvet, efter han havde skudt den indonesiske matchbold i nettet.

Mathias Christiansen/Alexandra Bøje har de stadig en kamp tilbage i Gruppe C. Det er mod australske Simon Leung/Gronya Somerville, og den kamp spilles i morgen, mandag, klokken 6.20 dansk tid.Tags: ,
Kategori: , , ,