Badmintonphoto

De danske herresingler sikkert videre til OL-ottendedelsfinalen

July 28, 2021 14:57 Skrevet af

Viktor Axelsen og Anders Antonsen følger Mia Blichfeldt trop og er klar til ottendedelsfinalerne i Tokyo. På komfortabel vis tog danskerne kontrollen over modstanderne og hjemtog hver sin anden OL-sejr. – Vi klager ikke over to sejre, lyder det fra cheflandstræner Kenneth Jonassen.

 

Danmarks bedste herresingler, Viktor Axelsen og Anders Antonsen, er rykket et skridt nærmere det eftertragtede OL-metal, efter de hver især hjemtog anden gruppesejr i Tokyo og dermed har sikret sig plads i ottendedelsfinalerne.

– Det er jo en lidt speciel situation at starte op igen, efter den ene har haft to hviledage og den anden tre. Så to sejre klager vi ikke over i dag. Specielt ikke i lyset af at både Anders og Viktor lykkedes ret okay på en aften, hvor der er mange af de øvrige favoritter, som skal spille sig helt ud for at komme videre fra gruppen, siger Kenneth Jonassen og tilføjer:

– Jeg er rigtig godt tilfreds med det niveau, Viktor og Anders hiver op i dag og den måde, de løser opgaverne på derinde.

Læs også: Mia Blichfeldt klar til ottendedelsfinalen mod forsvarende OL-sølvvinder: – Mia skal spille på højt niveau rigtig, rigtig længe

Viktor Axelsen besejrede finske Kalle Koljonen i opgøret, der var en gentagelse af EM-semifinalen. Axelsen lagde fra kampens start låg på modstanderen og virkede i kontrol gennem hele kampen.

– Viktor træder virkelig godt ind på banen i dag og dikterer kampen fuldstændig. Han får lagt hårdt fysisk pres på Kalle, som efterlades stort set chanceløs, siger Kenneth Jonassen.

Anders Antonsen mødte en smule større modstand i sin aserbajdsjanske modstander Ade Dwicahyo. Den for det danske team ukendte modstander spillede op til danskeren med gode tekniske finesser.

– Anders var oppe imod en lidt mere tricky modstander en dag i form af en spiller, vi ikke kender godt, og som viste sig rigtig dygtig teknisk med et skill niveau, der gjorde, at han kunne være svær. Men jeg synes, at Anders på en dag, hvor tingene ikke sad fuldstændig i skabet, fik løst det rigtig fint derinde, siger Kenneth Jonassen.

Dermed står de danske herresingler nu i hver sin ottendedelsfinale. Axelsen møder Wang Tzu-wei fra Taiwan, mens Anders Antonsen står over for enten Toby Penty fra England eller thailandske Kantaphon Wangcharoen, der i skrivende stund spiller gruppefinale.

– Wang, som Viktor møder i morgen, har været ude i en tresætter i dag mod Nhat fra Irland, så der er ingen tvivl om, at han har måttet grave dybt. I morgen er ikke desto mindre en ny dag, hvor Wang på papiret kan spille mere frit. Han er en spiller med et højt anlagt aggressivt spil, så Viktor skal ind og fortsætte med at styre spillet som i dag og have en aggressiv tilgang, siger Kenneth Jonassen om Axelsens ottendedelsopgør.

Læs også: Sådan kan du følge badmintonspillerne til OLTags: , , ,
Kategori: , , ,