Som den første danske vinder af både OL, VM, EM og Thomas Cup har Viktor Axelsen gjort det, ingen anden dansker har gjort før. Det gør ham til Danmarks største badmintonspiller gennem tiden, vurderer Badminton Danmarks elite- og sportschef, Jens Meibom.

 

Gårsdagens OL-finale var den sidste, Viktor Axelsen manglede at vinde i sportens største turneringer og mesterskaber. Og som bekendt vandt Axelsen 21-15, 21-12 over den forsvarende OL-mester Chen Long, og med det har han nu vundet alle de store titler indenfor badmintonsporten.

De Olympiske Lege, verdensmesterskabet, europamesterskabet og VM for herrelandshold har nu haft Viktor Axelsen stående øverst på deres medaljeskammel. En bedrift af odenseaneren, der ikke er set før i dansk badminton.

– Det er ikke noget som vi er super optaget af, men når jeg bliver bedt om vurderingen, mener jeg, at Viktor Axelsen, efter sit OL-guld, nu er den største spiller i dansk badmintonhistorie. Han har formået at gøre det, som ingen anden dansk badmintonspiller før har præsteret. Man kan kun finde alle de flotteste tillægsord frem, for det er en kæmpe præstation, siger Jens Meibom, elite- og sportschef i Badminton Danmark.

Kunne du tænke dig at spille badminton? Klik her og se hvor og hvordan du kan komme i gang med badminton – om du så går efter at blive den nye Viktor Axelsen eller vil spille for sjov

Gennem tiden har spillere som Lene Køppen, Erland Kops, Poul-Erik Høyer, Morten Frost, Thomas Lund, Camilla Martin, Peter Gade, Tine Baun, Mathias Boe/Carsten Mogensen og Kamilla Rytter Juhl/Christinna Pedersen leveret utrolige præstationer og vundet sportens største titler. Men ingen af dem har vundet dem alle sammen som Viktor Axelsen, og deri ligger forskellen.

– Der er ingen tvivl om, at vi i Danmark har været utrolig privilegeret af at have nogle fantastisk dygtige spillere igennem tiden, som har hentet medaljer til Danmark fra de største turneringer og vundet de største mesterskaber. Men ingen af dem har vundet alle de store mesterskaber, som Viktor nu har gjort, og det er det, som gør udslaget, siger Jens Meibom og fortsætter.

– Jeg anerkender, at det er en svær størrelse at udpege en GOAT (Greatest Of All Time), og der er sikkert nogle, som er uenige. For det er svært at lave en sammenligning gennem så mange forskellige perioder af historien, hvor forholdene og spillet var forskelligt i forhold til nu. Men faktum er, at Viktor nu har præsteret noget, som ingen anden dansker har gjort før, og det i en tid hvor konkurrencen er hård i herresingle. Det er en historisk præstation, som det ikke er sikkert, nogensinde bliver gentaget, og for alle os, der elsker badminton, er det jo bare pragtfuldt at været vidne til, afslutter Jens Meibom.

Klik her for at købe billet til RSL DM 2021 hvor flere af de danske OL-stjerner deltager

Af de turneringer Viktor Axelsen mangler at vinde er blandt andet VICTOR DENMARK OPEN på hjemmebane i Odense. En turnering som Axelsen har en chance for at vinde til oktober, når Odense Idrætshal ligger gulv til Super 1000-turneringen (normalvis Super 750, men er ændret i år til Super 1000) den 19.-24. oktober.

Læs også: Første danske guldmedalje i badminton i 25 år: Viktor Axelsen vinder OL

Læs også: Cheflandstræner Kenneth Jonassen om Viktor Axelsens historiske OL-guldmedalje: Jeg er stadigvæk rystet

 

Et udvalg af Viktor Axelsens titler:

OL 2021

Swiss Open 2021 og 2014

Toyota Thailand Open 2021

Yonex Thailand Open 2021

All England 2020

DM 2020 og 2014

Spain Masters 2020 og 2019

India Open 2019 og 2017

EM 2018 og 2016

Malaysia Masters

Superseries Finals 2017 og 2016

Japan Open 2017

VM 2017

Thomas Cup 2016