Amalie Schulz Terp-Nielsen - Årets Komet - Glæde - Pris - Award - RSL
Allan Høgholm, Badminton Danmark

Amalie Schulz Terp-Nielsen kåret som Årets Komet 2020

August 13, 2021 18:21 Skrevet af

20-årige Amalie Schulz Terp-Nielsen er Årets Komet 2020. Hun kåres til Årets Komet på baggrund af sine flotte resultater i 2020 og er kåret af Badminton Danmarks sportslige ledelse. Prisen fik hun overrakt til RSL DM 2021 af Badminton Danmarks formand, Tore Vilhelmsen.

 

Amalie Schulz Terp-Nielsen, der i denne måned blev optaget på det Nationale Elite Træningscenter i Brøndby, er Årets Komet 2020. En pris som tidligere er gået til spillere som Viktor Axelsen, Anders Antonsen og Mia Blichfeldt.

At Årets Komet denne gang går til den unge koldingenser, kommer som en stor overraskelse fra hovedpersonen selv.

– Jeg havde ikke lige tænkt, at det kunne være mig, som vandt prisen, men da jeg fik det at vide, syntes jeg bare, at det var virkelig fedt. Jeg er glad for, at de (den sportslige ledelse, red.) kan se, at jeg har haft et godt år, og det er en stor cadeau, som giver mig en masse motivation og blod på tanden til at fortsætte min udvikling, siger Amalie Schulz Terp-Nielsen.

Læs også: Afgjort: Vi har fundet RSL DM 2021-finalisterne

Men Amalie Schulz Terp-Nielsen har været svær at komme udenom det forgangne år. Med sin turneringssejr i Skovshoved Grand Prix, sin finale i Højbjerg Grand Prix, hvor hun taber til den senere EM-sølvvinder Line Christophersen, og sit U19-danmarksmesterskab har hun præsteret flot på damesinglesiden.

Samtidig har hun også gjort sig i damedouble med Christine Busch. Her nåede de to unge piger en semifinale ved Super 750-turneringen DANISA DENMARK OPEN presented by VICTOR og sølv ved ungdomsdanmarksmesterskabet i U19.

De præstationer er blandt andet årsagen til, at Højbjerg-spilleren kåres som Årets Komet, siger Badminton Danmarks elite- og sportschef, Jens Meibom.

– Amalie har gennem 2020 vist rigtig flotte takter rent resultatmæssigt, men det er også kommet ovenpå en svær tid med Covid-19, og hvad det er har fulgt med sig. Det gør præstationerne imponerende. Vi har også optaget Amalie på landsholdstræningen på det Nationale Elite Træningscenter og her er det rigtig spændende at følge hendes udvikling, som har set rigtig positiv ud, siger Jens Meibom.

Amalie Schulz Terp-Nielsen kan måske også få landsholdsdebut i oktober til VM for damehold, Uber Cup, når det afholdes på hjemmebane i Aarhus. Her er hun udtaget til den danske bruttotrup.

– Det er selvfølgelig lidt crazy, hvis jeg skulle få landsholdsdebut. Jeg synes, det er vildt, og hvis det kommer til at ske, vil det blive en stor oplevelse. Men nu må vi se, om jeg bliver endeligt udtaget, siger Amalie Schulz om den potentielle landsholdsdebut.

Læs også: Thomas og Uber Cup bruttolandshold udtaget: – Nu det store puslespil skal samles

Årets Komet gives hvert år til en ung spiller eller et par under 24 år, som på fremragende vis har markeret sig ved at have ydet en ekstra eller anderledes indsats og opnået resultater, der adskiller sig markant fra tidligere.

Udover æren af at vinde prisen modtager Amalie Schulz Terp-Nielsen også en check på 5.000 kroner fra Badminton Danmark og kommer ikke mindst i et fornemt selskab af tidligere kometer.

 

Tidligere vindere af Årets Komet:

2009 Jan Ø. Jørgensen

2010 Viktor Axelsen

2011 Mads Conrad-Petersen

2012 Rasmus Gemke

2013 Mia Blichfeldt

2014 Anders Antonsen

2015 Frederik Søgaard/Joel Eipe

2016 Anders Antonsen

2017 Mathias Christiansen

2018 Line Christophersen

2019 Amalie Magelund/Freja RavnTags: , ,
Kategori: , , , , ,