Det tegner til at blive en spændende sæson af Danmarks bedste badmintonrække, Badmintonligaen. I anden runde formåede flere hold at vinde deres første ligasejr, mens Odense OBK og Højbjerg begge kan noteres for to sejre ud af to mulige. En del af Højbjergs sejr kan tilskrives en genistreg fra Højbjerg-træneren, Michael Kjeldsen. Læs meget mere om den og få et overblik over alle kampene.

Vi har fået en god start i år i turneringen, og det er vi selvfølgelig utroligt glade for.

Sådan lyder det fra Højbjergs træner Michael Kjeldsen, der tidligere på aften kunne se hans hold vinde over ’tsunamien’ fra Solrød Strand 6-3.

– Sejren betyder rigtig meget. Vi har et ambitiøst mål om at klare os godt og med denne her sejr ligger vi nr. 2 i tabellen, så sejren betyder selvfølgelig rigtig meget. Vi vidste, at både kampen mod Skovshoved og den her mod Solrød Strand vil blive nogle svære kampe. Så at vi vinder begge kampe, det er et vanvittigt godt resultat for os, fortæller Højbjerg-træneren.

Højbjerg-klubben har fornylig fået tilgang af Anders Skaarups faste herredoublemakker, Kim Astrup, hvorfor man skulle tro, at de to spillere skulle spille sammen. Men Højbjerg-træneren hev en kanin op af hatten og splittede to.

– Taktikken er, at Kim og Anders er så gode, at vi kan splitte dem ad og sætte dem sammen med nogle af vores unge doublespiller– og så stå stærkt i begge doubler fremfor at bruge meget af krudtet i 1. herredouble. Det gør, at vi får to rigtige gode herredoubler, samtidig med at en spiller som Mads Vestergaard får rigtig meget erfaring i at spille 1. herredoublen sammen med Kim Astrup, forklarer Michael Kjeldsen, der kunne glæde sig over, hans taktik lykkedes eftersom begge herredoubler formåede at vinde.

Sejren i dag kan dog ikke kun tilskrives herredoublerne. En stor del kan også tilskrives de to mixeddoubler og ikke mindst Karan Rajan Rajarajan, mener Michael.

– Vi har to meget stærke mixeddoubler, der begge slider sig til en sejr i dag. De er to rigtige gode kort at have på hånden. Derudover vil jeg rose Karan Rajaran, der vinder over Emil Holst. Den havde vi nok ikke lige regnet med – og det var ligesom med til at grundlægge sejrens størrelse, fortæller Michael Kjeldsen, der samtidig slår fast, at Højbjergs ambition i år er at nå til Final 4-stævnet.

Se den samlede stilling her!

Odense OBK vandt 8-1 over Greve. Odense-mandskabet har ligesom Højbjerg/Via biler vundet to ud af to mulige ligakampe og indtager førstepladsen i grundspillet. Greve derimod har tabt begge deres kampe og ligger efter anden runde nederst i tabellen. Til gengæld kan de glæde sig over, at de formåede at vinde en kamp i en ligakamp i år. Det skete da herredoublen Melker Zickerman Bexell og Jiří Král vandt 21-18, 21-18 over Wiliam Kryger Boe og Søren Gravholt.

Se her resultaterne og holdopstillingerne fra årets første og anden runde

Team Skælskør-Slagelse tager deres første sejr i Badmintonligaen i år og vinder 7-2 over Aarhus AB, der stadig har en ligasejr til gode. Et andet hold der også hev deres første ligasejr hjem i år, er DM-finalisterne fra sidste år, Værløse. Gentofte kæmpede en brav ligakamp, hvor begge hold længe fulgtes godt af pointmæssigt. Men Gentofte måtte dog se sig slået efter Værløses Mai Surrow og Julie Finne-ipsen samt herredoubler vandt og trak fra i det samlede regnskab og sikrede Værløse en sejr på 6-3.

Klik og læs om Badmintonligaens første runde

I Skovshoved var der lagt op til en spændende kamp mellem grundspilsvinderne fra Vendsyssel og de forsvarende mestre fra Skovshoved. Og en spændende kamp, det blev det. Skovshoved lagde bedst ud og vandt de to mixeddoubler, men Vendsyssel svarede hurtigt igen og vandt begge damedoubler og reducerede.

Derefter vandt Rasmus Gemke over Victor Svendsen, men igen svarede Vendsyssel hurtigt tilbage, og Magnus Johannesen vandt sin herresingle over Daniel Lundgaard. Heldigvis for ‘skovserne’ vandt søskendeparret Sara og og Daniel Lundgaard hver deres double med henholdsvis Lasse Mølhede og Mette Poulsen som makker. Kampen endte 5-4 i hjemmebaneholdet Skovshoveds favør, der nu ligger på samlet 6. plads to placeringer under Vendsyssel på 4. pladsen.

Næste ligakamp spilles om præcis én uge nemlig d. 2. september.