Allan Høgholm, Badminton Danmark

Badmintonligaen blev skudt i gang med tætte opgør, en overraskelse, en revanche og en storsejr

August 24, 2021 23:02 Skrevet af

Første runde af Badmintonligaen er færdigspillet. Runden bød på en række debuter, tætte opgør og en enkelt rundbarbering. Få et overblik over Badmintonligaens sæsonåbning her.

Det lykkedes Gentofte at få skovlen under bronzevinderene fra sidste år Team Skælskør-Slagelse med en sejr på 5-4. En sejr, der betyder meget for Gentofte, fortæller træner i Gentofte, Frank Larsen.

– Den her sejr betyder rigtig meget. Det var en god sejr, hvor vi var gode til at være et hold og til at bakke hinanden op, forklarer Frank Larsen.

Frank Larsen roser specielt de to herresingler, der blev vundet af Mads Christophersen og Brian Yang.

– Der er mange, der spiller godt i dag. Men jeg vil specielt fremhæve vores to herresingler, Mads Christophersen og Brian Yang, der går ind og vinder to rigtig velspillede kampe – og dermed sikrer os to sejre.

Læs om, hvorfor Gentofte blev årets ungdomklub i 2020

Line Christophersen blev noteret for to sejre ud af to mulige, hvilket bestemt heller ikke gik ubemærket hen hos Frank Larsen.

– Line Christophersen er en kæmpe profil på holdet. Hun er en af de bærende spillere, der er med til at løfte de andre. Hun betyder rigtig meget for holdet, fortæller Frank Larsen, der samtidig sender en stor tak til klubbens tilskuer.

– Det var virkelig fedt at føle tilskuernes opbakning og mærke, at man har en hel hal og en klub i ryggen, når man går ind og spiller.

Se stillingen efter første runde her!

I Højbjerg vandt hjemmebaneholdet over de forsvarende mestre fra Skovshoved 5-4. Kim Astrup formåede at vinde begge sine kampe i hans debut for Højbjerg/Via biler. Den ene sejr sammen med Selena Piek, der også havde debut og den anden sejr med herredoublemakkere, Anders Skaarup Sørensen.

Få et overblik over alle runderne

I Vendsyssel fik hjemmeholdet revanche over Værløse, da de sendte udebaneholdet hjem med et nederlag på 7-2. I mixeddouble, damesingle og damedouble var nordjyderne suveræne, mens der var mere spænding i herredouble og herresingle. Ditlev Jæger Holm kan som den eneste fra Værløse tage ubesejret hjem. Han sikrede holdets første sejr efter han slog Magnus Johannsen i tre sæt, og sammen med makkeren Mads Thøgersen hev han også holdets anden og sidste sejr i land.

Samme resultat som i Vendsyssel blev det også i kampen mellem Aarhus AB og Odense OBK. Gæsterne fra Odense bed fra sig og slog hjemmebaneholdet fra Aarhus AB 7-2.

Læs mere om Badminton Danmarks nye samarbejde med streamingtjeneste for sport, Joymo.tv

Rundens største sejr kan tilskrives ‘Tsunamien’ fra Solrød Strand, der ikke gav Greve-mandskabet mange chancer og vandt i overbevisende stil 9-0 uden at afgive ét eneste sæt. Det var første gang, at Jesper Toft, Clara Graversen og Alexandra Bøje kom i kamp for Solrød Strand og med lutter sejre beviste de således, hvad de er værd for klubben.

Anden runde af Badmintonligaen spilles allerede på torsdag d. 26. August.Kategori: , ,