Badminton Europe
Badminton Europe

God dansk start ved det individuelle U17 EM

september 7, 2021 22:09 Skrevet af

De danske U17-landsholdsspillers individuelle UEM startede i dag. Alt i alt en fremragende dag for de danske talenter, der alle gik videre til morgendagens kampe. Få et overblik over de danske præstationer her.  

De danske spillere gjorde et godt stykke arbejde i dagens kampe, fortæller U17-landstræner Frank Larsen, der specielt gerne vil fremhæve Jonathan Melgaard og Maria Højlund Tommerup, der vinder en hård kamp.

– Jonathan og Maria vinder en rigtig flot mixeddouble i dag. De møder et rigtig godt par, som vinder første sæt, hvilket Jonathan og Maria håndterer rigtig godt. Selvom de var nervøse, så holder de sig til den plan, vi havde lagt og ender med at vinde kampen, hvilket var rigtig flot gjort af dem. Jeg vil mene, at det var dagens højdepunkt, forklarer landstræneren.

Klik her for at se alle resultater

Tre ud af tre kampe, så mange kampe vandt Kajsa Van Dalm på førstedagen ved det individuelle U17 EM.

I damesingle måtte Kajsa Van Dalm ud i et sandt drama før hun sikrede sig videre avancement i den individuelle UEM-turnering. Damesinglespilleren stod over for engelsk Dennis Chole, der vandt første sæt 19-21.

Heldigvis formåede Kajsa at holde hovedet koldt ved stillingen 18-18 i andet sæt og snuppede 3 point i streg, inden kampen måtte ud i tredje og afgørende sæt. I tredje sæt var det en overbevisende Kajsa, der vandt 21-4.

– Det var en hård kamp for Kajsa i dag. Det er rigtig flot, at hun vinder andet sæt. Jeg er sikker på, at hun var nervøs, men det var som om, at hun i tredje sæt fik mere ro på, fortæller Frank Larsen.

Læs også: Danmark taber semifinale til dette års U17 EM

Tidligere på dagen havde Kajsa i mixeddouble med makker, Calvin Lundsgaard også spillet sig videre, da de besejrede norske Sander Oesthassel og Kristine Oedegaardstuen vandt 21-11, 21-11.

De to spillere havde ikke megen tid til at glæde sig over den sejr, de skulle nemlig spille endnu en mixeddouble. En kamp de heldigvis også vinder efter et tæt andet sæt.

På førstedagen lykkedes det ligeledes William Bøgebjerg, Mads Emil Monke, Lærke Thomsen, Mike Vestergaard/Sofie Røjkjær og Jonathan Melgaard/ Maria Højlund Tommerup at spille sig videre i turneringen.

Klik her og få et overblik over morgendagens kampe

I morgen venter en række spændende opgør, siger Frank Larsen, der specielt glæder sig til Sarah Skrivers kamp.

– I morgen tidlig møder Sarah Skriver Englands andenbedste damesinglespiller, Tashvi Parab. Det tror jeg bliver en god og spændende kamp, der kan gå begge veje. Vi kender englænderen og ved, at hun er en dygtig spiller, så det bliver en interessant kamp at følge med i, fortæller Frank Larsen.

Det er ikke kun Sarah Skriver, der skal i spille en svær kamp i morgen. Det bliver over hele linjen sværere kampe i morgen, fortæller Frank Larsen.

Generelt gælder det for hele holdet, at vi i morgen skal finde et andet gear frem. Vi skal forberede os ordenligt og så skal vi give den max gas.

I morgen venter endnu en badmintondag ved UEM i Slovenien, hvor en stor flok danskere er på programmet, og du kan følge på alle kampene på livestream lige.Tags: ,
Kategori: , , , , ,