Badminton Europe
Badminton Europe

U17-landstræner til UEM: – Det er været en god dag set med danske briller

September 8, 2021 20:39 Skrevet af

De danske U17 landsholdsspillere kæmper i disse dage om at vinde medajler til UEM, der spilles i Slovenien.  I dag lykkedes det de danske spillere at vinde i alt ni ud af elleve kampe. Det er derfor en tilfreds U-17 landstræner, der kigger tilbage på anden dagen ved europamesterskaberne.

Det har været en god dag for os med en masse gode kampe.

Sådan lyder det fra U17-landstræner Frank Larsen, der er tilfreds med de danske spillers præstation. Han fortæller samtidig, at han kan mærke at spillerne er nervøse og at det er tydeligt, at de skal vænne sig til de rammer der er ved UEM.

– Stemningen hernede er rigtig god, men det er også tydeligt at mærke at spillerne er spændte. I forhold til, at vi i sidste uge under holdturneringen lavede alt sammen, så er det klart, at nu er man mere alene med tingene. Det medfører noget anspændthed og nerver med i et tilpas niveau, fortæller Frank Larsen.

Læs også: God dansk start ved det individuelle U17 EM

Alle de danske drenge gjorde rent bord og vandt samtlige kampe.

En af dem var Sebastian Mikkelsen, der slår en seedet tyrker ud, hvilket bliver rost af landstræneren.

– Det var rigtig godt gået af Sebastian i dag. Specielt fordi at han er førsteårs U17-spiller og han har aldrig været med på så stor en tur før. Han var selvfølgelig lidt mærket af at spille så stort et mesterskab, men han klarer processen rigtig godt til trods for at han var nervøs. Det er rigtig flot at han holdt hovedet koldt og gjorde det, der skulle til for at vinde kampen.

Klik her og få et overblik over morgendagens kampe

En anden, der får ros er Sarah Skriver, der desværre taber begge sine kampe i dag.

– Jeg vil gerne fremhæve Sarah Skriver, der desværre taber sine kampe. Sarah møder en dygtig modstander og til trods for det, så har hun godt styr på det og holder sig til planen. Desværre mangler hun de sidste procenter, da det spidsede til, hvilket var brandærgerlig, for hun gjorde virkelig en flot figur inde på banen, fortæller Frank Larsen.

De sidste procenter manglede også i damedoublen, hvor hun sammen med Maria Højlund Tommerup taber 15-21, 19-21. I en kamp, der kunne havde gået begge veje.

– Sarah og Maria kæmpede virkelg. De havde en god plan og de formår at spille en rigtig god kamp. Men desværre manglede de lige det sidste i slutningen af andet sæt, hvor de havde chancen. Ærgerligt, for det var en fifty/fifty kamp, de kunne havde vundet, forklarer Frank Larsen.

Livestream kampene fra UEM lige her!

Landsholdsspillerne – og trænerne må kun være i hallen og på hotellet, det efterlader dem en masse tid, som bliver brugt på at forberede sig til kampene.

Noget spillerne gør med bravour, hvis du spørger Frank Larsen.

Spillerne forbereder sig rigtig godt. De ser noget video af deres modstandere og skal derefter forberede et oplæg til os trænere – og det vil jeg bare sige, at det klarer de bedre end forventet. Det er tydeligt, at de er klar og at de har forberedt sig godt. Det er helt sikkert noget, de fortjener meget ros for, siger Frank Larsen.

Lærke Thomsen, Kajsa Van Dalm, William Bøgebjerg, Sebastian Mikkelsen, Mads Emil Monke, Sofie Røjkjær/Lærke Thomsen, Calvin Lundsgaard/Mads Emil Monke samt Jonathan Melgaard og Mike Vestergaard vandt deres kampe i dag og er videre i turneringen.

Følg med i morgen, når de danske spillere skal i aktion.Tags: , ,
Kategori: , , , , , ,