Landshold - Thomas Cup - Uber Cup
Badminton Danmark

Store danske trupper til Thomas & Uber Cup på hjemmebane

September 17, 2021 09:00 Skrevet af

10 danske debutanter er med i trupperne til TotalEnergies BWF Thomas & Uber Cup Finals 2020, VM for herre- og damelandshold. – Det er noget, jeg har drømt om, siger Victor Svendsen.

 

Det danske landstrænerteam har udpeget de spillere, der skal repræsentere de rød-hvide farver, når det om 22 dage går løs i Aarhus med Thomas & Uber Cup. For første gang på dansk jord.

Og der er tale om store trupper. 12 herrer er udtaget til Thomas Cup-holdet, mens Uber Cup-holdet består af 11 damer.

– Vi har valgt at benytte os af muligheden for at udtage bredt. Vi vil gerne kunne være fleksible, såfremt vi får et langt mesterskab, hvor der er mulighed for at hvile nogle kræfter, hvis den situation opstår. Vores erfaring er, det er godt at have mange strenge at spille på, siger cheflandstræner Kenneth Jonassen og uddyber:

– Det er gjort for at modstå, skader, sygdom og covid-19, som kan påvirke et hold slemt, såfremt det er et smalt hold, der er udtaget. Vi tror på en stærk symbolik i at have et stort hold og med det sammenhold, det kan skabe. Og så kommer vi til at gå meget op i, at folks roller er definerede.

Klik her for at købe billet til TotalEnergies Thomas & Uber Cup 2020 Finals

Landstræner Jakob Høi vil have den primære tilknytning med Thomas Cup-holdet sammen med Kenneth Jonassen. Høi har herredoublerne, mens sidstnævnte har herresinglerne.

– Vores ambition er at vinde medalje med Thomas Cup-holdet, velvidende det er stærke nationer, vi står over for. Jeg synes, vi har udtaget et hold, der har erfaring, niveauet og sulten til at kunne gøre en forskel, siger Jonassen.

Thomas Cup-holdet:

 • Viktor Axelsen
 • Anders Antonsen
 • Rasmus Gemke (debutant)
 • Hans-Kristian Solberg Vittinghus
 • Victor Svendsen (debutant)
 • Kim Astrup
 • Anders Skaarup
 • Mads Pieler Kolding
 • Mathias Christiansen
 • Frederik Søgaard (debutant)
 • Lasse Mølhede (debutant)
 • Jeppe Bay (debutant)

Læs også: Thomas & Uber Cup-kampprogrammet fastlagt: Disse dage skal Danmark spille

Årsagen til størrelsen på damelandsholdet er ifølge Kenneth Jonassen mange af de samme parametre som ved herrerne.

– Og så er vi meget bevidste om, at vi giver mulighed for at lære og potentielt give yngre spillere ny mesterskabserfaring. Jeg synes, det er en spændende blanding af erfaring og ungdom men et generelt ungt hold.

På Uber Cup-holdet er det Jesper Hovgaard, der vil varetage de primære opgaver, mens Kenneth Jonassen vil assistere, hvor det giver mening.

– Målsætningen er at spille sig videre fra puljen, selvom damerne er havnet i en dynamitpulje med én klar favorit og tre hold, som på papiret er ret lige. Men hvis vi få lagt pres på modstanderen, så kan hjemmebanefordelen gøre en afgørende forskel og flytte de sidste procenter over på vores halvdel, mener Danmarks cheflandstræner.

Uber Cup-holdet:

 • Mia Blichfeldt
 • Line Kjærsfeldt
 • Julie Dawall (debutant)
 • Line Christophersen
 • Sara Thygesen
 • Maiken Fruergaard
 • Alexandra Bøje (debutant)
 • Mette Poulsen
 • Amalie Magelund (debutant)
 • Freja Ravn (debutant)
 • Amalie Schulz (debutant)

I alt er der 10 danske spillere, som for første gang skal med til Thomas og Uber Cup. En af dem er 26-årige Victor Svendsen.

– Det er vanvittigt. Det er noget, jeg har drømt om, og det sidste stykke tid troet var en mulighed, så det er fedt og noget, jeg glæder mig til. Det bliver nogle fede uger i hallen, og jeg glæder mig til at give den gas, siger herresinglespilleren.

En anden debutant er den 20-årige Amalie Schulz, som for nylig er blevet optaget på landsholdstræningen på det Nationale Elite Træningscenter.

– Det er vildt fedt. Jeg havde håbet på det, men jeg havde ikke troet det. Det føles megafedt. Det glæder jeg mig vildt meget til. Om man spiller eller ej, så er det fedt bare at få oplevelsen og være en del af holdet, fortæller Schulz.

Læs også:  Amalie Schulz Terp-Nielsen kåret som Årets Komet 2020

Den mest erfarne spiller på tværs af de danske hold er Hans-Kristian Solberg Vittinghus, der som den eneste har deltaget fem gange tidligere.

Trods den store erfaring er glæden over at blive udtaget mindst lige så stor denne gang.

– Det har været et mål for mig i lang tid, så det er kæmpestort for mig, og jeg glæder mig vildt meget til at spille på hjemmebane, siger Vittinghus og fortsætter:

– En medalje er målet for os, men hvis alt klapper, hvorfor skulle det så ikke kunne lade sig gøre at vinde guld. At kunne gå ind til Thomas Cup med den tanke i hovedet på hjemmebane, det kan jeg næsten ikke se blive større, og jeg kan allerede forestille mig, hvor euforisk stemningen kan blive, hvis vi kommer frem til semifinalen og finalen.

Læs også: Re-lodtrækning til Thomas & Uber Cup: Sværeste gruppe til damelandsholdet, og spændende gruppe til herrelandsholdet ifølge Kenneth Jonassen

Fakta:

TotalEnergies BWF Thomas & Uber Cup spilles i Ceres Park & Arena, Aarhus, 9.-17. oktober 2021.

Det danske Thomas Cup-hold møder 9. oktober kl. 19 Frankrig, 11. oktober kl. 19 Tyskland og 13. oktober kl. 19 Korea.

Uber Cup-holdet spiller 9. oktober kl. 13.30 mod Malaysia, 10. oktober kl. 19 mod Canada og 12. oktober kl. 19 mod Kina.

Danmark er det første land i Europa som har vundet værtskabet for TotalEnergies BWF Thomas & Uber Cup.

TotalEnergies BWF Thomas & Uber Cup 2020 skulle oprindeligt have været spillet i Danmark i maj 2020, men på grund af Covid-19 blev mesterskaberne først flyttet til august, senere så oktober, før de til sidst blev skubbet til 2021.

Danmark har været vært for VM for individuelle i 2014, 1999, 1991 og 1983 samt Sudirman Cup, VM for blandede hold, i 1991 og 1999.

Det danske herrelandshold vandt som den første europæiske nation nogensinde Thomas Cup i 2016. Herrelandsholdet vandt bronze ved det seneste VM for herrelandshold i Thailand, 2018.

Det danske Uber Cup-landshold har aldrig vundet VM, men er blevet nummer to i 1957, 1960 og 2000.Tags: , , , ,
Kategori: , , , ,