Badmintonphoto

Danmarks Uber Cup-hold sikrer sig kvartfinaleplads: – Virkelig en forløsning

October 11, 2021 00:19 Skrevet af

Det danske Uber Cup-hold vandt søndagens gruppekamp mod Canada med 4-1 ved TotalEnergies BWF Thomas & Uber Cup Finals 2020.

Af Sara Thorsager Olesen

 

Efter to gruppekampe ved Uber Cup – VM for damehold – på hjemmebane i Aarhus kan det danske damelandshold glæde sig over, at de har sikret en plads i kvartfinalen.

Ifølge assisterende landstræner Jesper Hovgaard var det en lang kamp, men han er meget tilfreds med at være i kvartfinalen, som inden mesterskabet var ambitionen.

Klik her for at købe billet til TotalEnergies BWF Thomas & Uber Cup Finals 2020

– Det er vildt dejligt at være kvartfinaleklar. Det var en rigtig lang kamp, hvor man ikke er helt oppe og køre, fordi det er sent og alle sådan nogle ting, men jeg tror, når vi vågner, vil vi være glade og stolte over, at det lykkedes. Det var lidt en kamp i dag, hvor det skulle gøres færdig.

– Vi lægger godt fra land med Mia, Maiken og Sara i en tæt kamp. Jeg synes, der er meget godt spil i dag, men der er også plads til forbedring hist og pist. Men mest af alt var det ikke med at stræbe efter vildt godt spil, men bare gøre det, der skulle til.

Næste danske Uber Cup-holdkamp bliver spillet på tirsdag 12. oktober klokken 19. Her skal de danske kvinder i en gruppefinale mod Kina, som er seedet toer i turneringen.

KAMP 1: Mia Blichfeldt mod Talia NG: 21-8, 21-7

Dagens første damesingle vandt Blichfeldt med stor sikkerhed og kontrol i to sæt. Blichfeldt fik hurtigt taget styringen på kampen, og selvom andet sæt startede ud med fire tætte dueller, stak hun allerede af ved 2-2 og fik hurtigt lukket kampen med en sikker sejr.

– Det var rigtig sjovt at stå inde på banen i dag, og jeg nød virkelig den danske opbakning. Jeg synes, det var den samme Mia, som var på banen i dag, men jeg var mere skærpet og klar, end jeg var i går. I går kom jeg lidt langsomt fra start, så i dag var det vigtigt for mig, at lige så snart jeg havde servet, stod jeg klar til tredjebolden, så jeg kunne rykke ud fra den og måske allerede lave et temposkift i starten af duellen og sætte hende under pres med det samme, siger Mia Blichfeldt.

Blichfeldt havde ikke helt forberedt sig på at skulle møde Talia NG, da den 19-årige canadier overtog Canadas oprindelige 1. damesingle Michelle Li´s plads, efter Li blev skadet i gårsdagens kamp mod Kina.

– Der var ikke så meget materiale på hende, jeg skulle møde, så i dag var det bare fuld fokus på mig selv og den plan, jeg havde lavet med Jesper, siger damesinglespilleren Mia Blichfeldt.

Klik her for at få overblikket over de danske resultater fra kampen mod Canada.

KAMP 2:  Maiken Fruergaard og Sara Thygesen mod Rachel Honderich og Kristen Tsai: 22-20, 21-16

I den første damedouble fik Fruergaard og Thygesen kamp til stregen af canadierne. De to danskere spillede en tæt kamp og havde i første sæt ved 17-16 en duel på 78 slag. De danske kvinder endte med at have nogle tætte dueller i slutningen af første sæt, men fik alligevel vist, hvor skabet skulle stå.

– Da det spidsede til i begge sæt, synes jeg, vi fik vist, at det var os, der var bedst til at styre spillet derinde. Både i defensiven og offensiven, når vi virkelig insisterede på det. Vi fik de placeringer nede bagfra, der skulle til, så vi kunne komme igennem i offensiven, siger Maiken Fruergaard.

Efter nogle tætte dueller i andet sæt fik Fruergaard og Thygesen kæmpet sig foran 18-15. De lukkede andet sæt i sikker stil og bragte dermed Danmarks Uber Cup-hold foran 2-0 i holdkampen.

– Det føles godt. Det er så dejligt at kunne levere og give en sejr til holdet og give et boost til den næste, der kommer ind. Det er fedt, men det var hårdt i dag. Jeg er superstolt af den måde, vi spillede på, og vi fik den lukket og lavede ikke nogen dumme fejl til sidst eller eventuelt ender ud i tre sæt, siger Sara Thygesen.

Få overblikket over Danmarks kampprogram her.

KAMP 3: Line Christophersen mod Rachel Chan: 21-13, 21-16

I dagens anden damesinglekamp viste Christophersen hurtigt, at hun havde kontrol på spillet og gik til ophold i første sæt 11-3. Hun fortsatte i samme stil i resten af sættet og mødte ikke den store modstand fra hendes canadiske modstander.

Mere spændende blev det i andet sæt, da Christophersen havde matchbold ved 20-9, men fik smidt syv point fra sig i træk. Lidt nervøst endte hun dog med at lukke kampen 21-16 og sikrede dermed de danske piger en kvartfinaleplads ved TotalEnergies BWF Thomas & Uber Cup Finals 2020.

– Det føles mega fedt at stå med sejren i dag og vide, vi er videre nu. Det er virkelig en forløsning.
Det var rart at komme ind og vise, man har et andet spil og kan spille mere frit, selvom jeg følte, jeg var mere nervøs i dag, end jeg var i går. Jeg kunne spille mit spil og vise, jeg kan være med.

Efter Line Christophersen tabte sin kamp i går mod Malaysia, så var det her en kamp, som var ekstra vigtig for hende at vinde ifølge damesinglespilleren selv.

– Jeg tror bare, det her var en kamp, jeg skulle vinde, og i går følte jeg ikke helt, jeg havde alle slagene, jeg kunne komme med. Jeg føler stadig ikke helt, jeg rammer den rent hver gang, men det bliver bedre, så det er meget rart.

Læs også: Bliv klogere på de 11 danske Uber Cup-profiler

KAMP 4: Alexandra Bøje og Mette Poulsen mod Catherine Choi og Crystal Lai: 21-10, 21-10

I gruppekampens fjerde kamp blev det debutspilleren Alexandra Bøjes tur sammen med hendes makker, Mette Poulsen. De to damedoublespillere spillede sig igennem en hurtig kamp og vandt kampen med aggressivitet og god bevægelse.

– Jeg synes, vi bevægede os rigtig godt derinde. Vi var hurtige på bolden hele tiden, og vi snakkede meget om, at det var så tungt, så man var nødt til hele tiden at bevæge sig hurtigere, end man normalt lige ville gøre. Så jeg synes, vores bevægelse var rigtig god, og vores mindset om at være aggressiv fungerede rigtig godt derinde, siger Mette Poulsen.

For Bøje var kampsejren en god måde at komme i gang på til verdensmesterskabet for herre- og damelandshold.

– Det var super dejligt endelig at komme i gang. Jeg synes, vi spillede en super god kamp derinde, og vi fik mærket banen og bolden, så vi er godt tilfredse nu.

Læs også: Landstrænernes overvejelser: Fem fokuspunkter, når landsholdet skal sættes

KAMP 5: Line Kjærsfeldt mod Wen Yu Zhang: 21-15, 20-22, 17-21

I dagens sidste damesingle mødte Kjærsfeldt stor modstand, da hun tabte sin kamp i tre sæt, og dagens holdkamp endte dermed 4-1 til de danske spillere.

Kjærsfeldt havde svært ved at komme op i tempo og følte, hun gav for meget spil til sin canadiske modstander.

– Jeg gav hende lidt for meget momentum og initiativ, og der havde hun sindssygt gode maskeringer og gode slag på bagbanen. Jeg formåede bare ikke at komme op i det tempo, som jeg gerne ville op og spille i. Jeg gik i stå i min bevægelse, fordi jeg ikke følte, der var et flow i kampen, men cadeau til hende for at gøre det svært for mig.

Fakta:

TotalEnergies BWF Thomas & Uber Cup Finals 2020 spilles i Ceres Park & Arena, Aarhus, 9.-17. oktober 2021.

Det danske Thomas Cup-hold møder 11. oktober kl. 19 Tyskland og 13. oktober kl. 19 Korea.

Uber Cup-holdet spiller sidste gruppekamp 12. oktober kl. 19 mod Kina.

Danmark er det første land i Europa som har vundet værtskabet for TotalEnergies BWF Thomas & Uber Cup.

TotalEnergies BWF Thomas & Uber Cup 2020 skulle oprindeligt have været spillet i Danmark i maj 2020, men på grund af Covid-19 blev mesterskaberne først flyttet til august, senere så oktober, før de til sidst blev skubbet til 2021.

Danmark har været vært for VM for individuelle i 2014, 1999, 1991 og 1983 samt Sudirman Cup, VM for blandede hold, i 1991 og 1999.

Det danske herrelandshold vandt som den første europæiske nation nogensinde Thomas Cup i 2016. Herrelandsholdet vandt bronze ved det seneste VM for herrelandshold i Thailand, 2018.

Det danske Uber Cup-landshold har aldrig vundet VM, men er blevet nummer to i 1957, 1960 og 2000.

Sammen med TotalEnergies BWF Thomas & Uber Cup Finals 2020-sponsorerne, TotalEnergies (titelsponsor), HSBC, Yonex, Moutai, GoDaddy, 188BET, Danisa og Mille Food samt mesterskabets samarbejdspartnere BWF, Aarhus Kommune, Sport Event Denmark, Salling Fondene og ViaBiler glæder vi os til at byde jer velkommen til TotalEnergies BWF Thomas & Uber Cup Finals 2020 i Ceres Arena, Aarhus, den 9.-17. oktober 2021.Tags: , ,
Kategori: , , , ,