Badmintonphoto

Danmarks Thomas Cup-hold klar til kvartfinalen: – Det viser vores fantastiske bredde

October 12, 2021 01:30 Skrevet af

Danmark fik i dag kamp til stregen af deres modstandere fra Tyskland ved TotalEnergies BWF Thomas & Uber Cup Finals 2020.

Dagens fem kampe bestod af højkvalitetsbadminton og masser af spænding for det danske Thomas Cup-hold. Intet var sikkert før den sidste herresingle blev spillet, men her trådte Hans-Kristian Vittinghus i karakter og sikrede sejren på 3-2.

Det var til stor glæde for cheflandstræner Kenneth Jonassen.

– Det er rart, når man laver nogle taktiske overvejelser og bruger nogle af sine rutinerede kræfter, som er exceptionelt motiverede for at stå derinde og har glædet sig rigtig meget til det her. Og Hans-Kristian har haft fokus på det i rigtig lang tid. Så det gør bare, at vi stoler på vores spillere, og de leverede i dag.

Klik her for at købe billet til TotalEnergies BWF Thomas & Uber Cup Finals 2020

Det danske Thomas Cup-hold tabte to af deres kampe i dag i den første herredouble og den anden herresingle, men det havde Kenneth Jonassen godt forberedt sig på.

– Før vi gik i gang og så holdopstillingen, var jeg godt klar over, der var nogen, hvor vi storfavoritter i, og der var andre, hvis modstandere virkelig kunne byde dem op til dans. Det blev også nøjagtig lige så svært i de to kampe. Men jeg hæfter mig også ved, at de tre kampe, vi vinder, dem vinder vi ret så sikkert og overlegent. Det viser vores fantastiske bredde.

Danmark skal møde Korea i en gruppefinale på onsdag 13. oktober klokken 19. Korea har vundet deres holdkampe mod Tyskland og Frankrig med 4-1, og de er ligesom Danmark klar til kvartfinalen.

-Skridt nummer et for os var at komme i kvartfinalen. Nu kan vi så have fokus på gruppefinalen, og Korea er en stor mundfuld. Det er et hold, der kæmper rigtig indædt og er vanvittigt gode til også at spille lidt opad, så der skal vi have stor respekt, siger Jonassen.

Det danske Thomas Cup-hold kan nu tilslutte sig det danske Uber Cup-hold om at have spillet sig til en kvartfinaleplads.

Læs også: Bliv klogere på de 11 danske Thomas Cup-profiler

KAMP 1: Viktor Axelsen mod Samuel Hsiao: 21-9, 21-8

Viktor Axelsen fik vist i dagens første herresingle, at han var en af de bedste badmintonspillere i verden. Axelsen tog to hurtige sæt uden det store modstand og med en masse flotte baghåndssmash.

– Jeg prøvede at se, om jeg ikke kunne sætte lidt tempo i starten af sættene, og så i slutningen af sættene kan man så lege lidt mere med ketcheren og bolden. Jeg er glad for, der trods alt sad et par i skabet i løbet af andet sæt, siger herresinglespilleren Viktor Axelsen.

Axelsen fik dermed bragt Thomas Cup-holdet foran 1-0.

KAMP 2: Anders Skaarup Rasmusen og Kim Astrup mod Mark Lamsfuss og Marvin Seidel: 20-22, 24-26

Der blev lagt op til en utrolig spændende første herredouble, da Kim og Anders skulle møde Lamsfuss og Seidel. De to danskere havde inden opgøret mødt de to tyskere ni gange før og havde kun tabt til dem to gange. I aftenens kamp kunne tyskerne dog tage en ekstra sejr med til de to herredoublers kamphistorik.

– Lidt skuffet er vi. Vi ville gerne have fået et point mere til kontoen til holdet, så det skal vi ikke lægge skjul på, at selvfølgelig gør det lidt ondt, at den står 1-1 og ikke 2-0 til os, siger Kim Astrup.

Efter et tæt første sæt så det lysere ud for Kim og Anders i andet sæt. Med en føring på 14-5 og fænomenal god opbakning fra de danske tilskuere, var de to danskere tæt på at være klar til et tredje sæt. Lamsfuss og Seidel fik dog sneget sig tættere på og efter en masse intense dueller, fik de to tyskere lukket kampen i to sæt.

-Jeg føler, at de kan serve og spille mere frit i forhold til, at de kan slå de slag, de vil, for sættet er tabt. Vi tager lidt løst på det i en periode, og derefter bliver det lidt anspændt, der er nogle bolde, som vi skal slå ned, som vi ikke får slået ned. Jeg er frustreret over nogle af de gode chancer, der var for at tage den sidste i sættet. Det kunne være gået begge veje i et tredje sæt, men lige nu fylder det, at vi ikke kom ud i et tredje sæt, siger Anders Skaarup Rasmussen.

Efter den første herredoublekamp fik Tyskland dermed udlignet til 1-1.

Få overblikket over Danmarks kampprogram her

KAMP 3: Rasmus Gemke mod Fabian Roth: 19-21, 24-26

Rasmus Gemke møder i holdkampens anden herresingle 25-årige Fabian Roth, som ligger nummer 360 på verdensranglisten. Det var en kamp, som med danske briller lå til, at Gemke skulle vinde, men verdensranglistens nummer 12 måtte se sig udfordret og besejret.

-Min kvalitet er ikke god nok over en hel kamp. Jeg føler egentlig, at jeg i perioder spiller noget god badminton, men får ikke banket bolden i jorden, og det er det, som det handler om. Det er som om, jeg falder ud hist og pist med nogle dumme fejl. Det irriterer mig rigtig meget, og det er noget, jeg skal følge op på til de næste kampe, hvis jeg gerne vil gøre mig håb om at vinde nogle kampe her, siger Rasmus Gemke.

Efter dagens anden herresingle stod det 2-1 til Tyskland.

KAMP 4: Frederik Søgaard og Mathias Christiansen mod Daniel Hess og Jan Colin Völker: 21-12, 21-11

Presset lå nu på Søgaard og Christiansens skuldre, hvis det danske Thomas Cup-hold skulle vinde opgøret. De to danske herredoublespillere viste fra start, at de havde kontrol over kampen og fik lukket kampen i to flotte sæt.

-Vi får rimelig hurtigt styr på hallen. Den er ret langsom derinde, og så finder vi hurtigt ud af, vi skal have noget gejst på fra os og få gejlet os selv lidt på. Vi er bagud 2-1 i holdkampen, så vi skulle ind og sætte på vores modstandere fra start, siger Frederik Søgaard.

-Vi synes, det er fedt med presset. Det nytter ikke noget at være bange for situationen, for så ender det sjældent godt. Vi havde snakket om, der sagtens kunne stå 2-1 til Tyskland, når vi skulle på banen, så vi prøvede at holde et højt energiniveau og være lidt stresset over for modstanderne, og det, synes jeg, vi lykkedes ret godt med, siger Mathias Christiansen.

De danske spillere fik udlignet til 2-2.

KAMP 5: Hans-Kristian Vittinghus mod Matthias Kicklitz: 21-15, 21-8

Dagens sidste herresingle blev den afgørende i dagens holdkamp. Den rutinerede Hans-Kristian Vittinghus mødte den kun 19-årige tyske spiller Kicklitz. Det var de mange erfaringer og et højt tempo, der gjorde, at Vittinghus førte det danske Thomas Cup-hold til en kvartfinaleplads.

I kampens første sæt blev Vittinghus udfordret, da Kicklitz viste en god teknik frem fra starten af. Ved 15-15 satte Vittinghus tempoet op og spillede sig til seks point i træk og fik dermed lukket første sæt.

– Jeg synes, der var lidt problemer i første sæt, han ramte sit angreb rigtig godt, men på intet tidspunkt følte jeg, at jeg rystede på hånden derinde. Jeg var rolig, og jeg var klar over, hvad der skulle til, og jeg stolede på mig selv hele vejen, siger Hans-Kristian Vittinghus.

I andet sæt var der ingen fare på færder. Vittinghus havde kontrol på sit spil og var hurtig med sine point. Efter nogle hurtige dueller lukkede den danske herresingle kampen, og man kunne bagefter se en jublende Vittinghus løbe rundt på banen med et stort smil på.

-Det føles rigtig dejligt og rart. Jeg glad og stolt over, jeg leverer på det niveau, som jeg gør. Det er ikke en nem situation at stå i. I en Thomas Cup-kamp ved 2-2. Jeg må bare sige, at ranglisteplacering går ud af spil, når man går ind til den afgørende kamp. Det handler om, hvem der kan holde sammen på det, og hvem der kan holde hovedet koldt. Det synes jeg faktisk, jeg var vanvittig god til. Det er mit OL at stå her, siger Hans-Kristian Vittinghus.

Læs også: Danmarks Uber Cup-hold sikrer sig kvartfinaleplads: – Virkelig en forløsning

Fakta:

TotalEnergies BWF Thomas & Uber Cup Finals 2020 spilles i Ceres Park & Arena, Aarhus, 9.-17. oktober 2021.

Det danske Thomas Cup-hold møder 13. oktober kl. 19 Korea.

Uber Cup-holdet spiller 12. oktober kl. 19 mod Kina.

Danmark er det første land i Europa som har vundet værtskabet for TotalEnergies BWF Thomas & Uber Cup.

TotalEnergies BWF Thomas & Uber Cup 2020 skulle oprindeligt have været spillet i Danmark i maj 2020, men på grund af Covid-19 blev mesterskaberne først flyttet til august, senere så oktober, før de til sidst blev skubbet til 2021.

Danmark har været vært for VM for individuelle i 2014, 1999, 1991 og 1983 samt Sudirman Cup, VM for blandede hold, i 1991 og 1999.

Det danske herrelandshold vandt som den første europæiske nation nogensinde Thomas Cup i 2016. Herrelandsholdet vandt bronze ved det seneste VM for herrelandshold i Thailand, 2018.

Det danske Uber Cup-landshold har aldrig vundet VM, men er blevet nummer to i 1957, 1960 og 2000.

Sammen med TotalEnergies BWF Thomas & Uber Cup Finals 2020-sponsorerne, TotalEnergies (titelsponsor), HSBC, Yonex, Moutai, GoDaddy, 188BET, Danisa og Mille Food samt mesterskabets samarbejdspartnere BWF, Aarhus Kommune, Sport Event Denmark, Salling Fondene og ViaBiler glæder vi os til at byde jer velkommen til TotalEnergies BWF Thomas & Uber Cup Finals 2020 i Ceres Arena, Aarhus, den 9.-17. oktober 2021.Tags: , ,
Kategori: , , ,