Indonesien skal spille finale søndag ved Thomas Cup – VM for herrehold – på bekostning af Danmark. – Vi accepterer bronze, men vi kommer ikke til at være tilfredse med det, siger cheflandstræner Kenneth Jonassen.
Det bliver ikke til dansk deltagelse i Thomas Cup-finalen på hjemmebane.
Indonesien spolerede de danske drømme, da de vandt opgøret 3-1 foran et tætpakket Ceres Arena. Dermed fik Indonesien revanche fra Thomas Cup-finalen i 2016, hvor Danmark vandt.
Klik her for at købe billet til TotalEnergies BWF Thomas & Uber Cup Finals 2020
Danmarks cheflandstræner, Kenneth Jonassen, lagde ikke skjul på sin skuffelse over den glippede finale, men han anerkender modstanderens niveau.
– Jeg bliver nok rigtig skuffet, når jeg vågner i morgen. Det plejer at være en ting, der sidder og gnaver i en. Men jeg kan sagtens analysere mig frem til steder, hvor vi kunne have haft marginalerne måske på vores side.
– Lige nu er jeg træt af, det ikke blev til en sejr. Men jeg har stor respekt for Indonesien, der kommer til Danmark og leverer i dag på vores hjemmebane med fuld kapacitet, siger Jonassen.
Med nederlaget i semifinalen betyder det bronzemedaljer til Danmarks herrehold i det første Thomas & Uber Cup i Danmark.
– Vi accepterer bronze, men vi kommer ikke til at være tilfredse med det. Vi har større ambitioner og større tro på, at vi kan udvikle Thomas Cup-holdet til noget mere. Det kræver noget tid, men jeg synes, vi har potentiale til mere.
– Og så synes jeg, vi har håndteret det at spille Thomas Cup på hjemmebane rigtig godt med de forventninger, der var. Men i dag møder vi et stærkere hold, siger Jonassen, som har stor ros til de mange fremmødte tilskuere gennem ugen.
– Det var en helt fantastisk kulisse. Jeg har aldrig oplevet noget lignende i Danmark. Jeg er så stolt af drengene og pigerne. Jeg synes, at det publikum vi bliver mødt med især mod Korea, Indien og i dag, er helt unikt. Det er enhver spillers drøm at få denne oplevelse.
– Det er noget, man ikke kommer til at glemme, at man har spillet Thomas Cup på hjemmebane. Det forbliver en stor oplevelse, understreger cheflandstræneren.
Indonesien er den nation, der har vundet Thomas Cup flest gange i historien. Søndag har de mulighed for at vinde deres 14. trofæ, når de i finalen møder Kina.
Læs også: Thomas og Uber Cup danner skole for sportens eventmanagers
KAMP 1: Viktor Axelsen – Anthony Ginting: 21-9, 21-15
En elektrisk stemning bød Axelsen velkommen, da han som den første dansker skulle på banen i semifinalen.
– Det var helt fantastisk. En kæmpe oplevelse for mig. En af de større kampe i min karriere. Jeg er enormt glad for den støtte, vi har fået hele ugen, sagde Axelsen efter kampen.
Heldigvis gav han i kampen de mange fremmødte tilskuere masser af godt spil retur.
Eksempelvis ved duellen til 11-6, hvor han hængende i luften smashede bolden på tværs af sin kropsretning og vandt pointet. Den kom midt i en stime på otte danske point i træk, hvor Ginting lavede lette fejl, og hvor Axelsen virkelig fik smashet igennem indoneserens defensiv.
Andet sæt begyndte jævnbyrdigt, hvor Ginting kom mere aggressivt ud. Ved 9-7 begyndte OL-guldvinderen dog igen at trække fra verdensranglistens nummer fem.
Blandt andet via en forrygende defensiv, hvor han fuldstændig tog brodden af Gintings ellers stejle smash.
– Jeg stod rigtig godt på banen. Jeg stod en rigtig god defensiv, og jeg var rimelig stabil det meste af kampen.
– I slutningen af andet sæt blev jeg en smule nervøs og spændt i kroppen, hvor jeg spillede en lille smule forkert. Men når det er sagt, så formåede jeg at vinde, og det var det vigtigste, pointerer Axelsen, som dermed bragte sig i front med 5-4 i de to spilleres indbyrdes regnskab.
Læs også: Bliv klogere på de 11 danske Thomas Cup-profiler
KAMP 2: Kim Astrup/Anders Skaarup – Kevin Sukamuljo/Marcus Gideon: 13-21, 21-10, 15-21
Verdensranglistens nummer ét skulle besejres, hvis Astrup og Skaarup skulle bringe Danmark på 2-0 i holdkampen.
Selvom det ikke lykkedes at vinde kampen, følte danskerne dog, at de virkelig fik presset deres modstandere.
– De kommer fra en periode, hvor vi havde troen og ambitionerne om at slå dem. Men de spillede godt. Vi gjorde, hvad vi kunne, sagde Skaarup efterfølgende.
Særligt i andet sæt stod danskerne så godt i defensiven, at selv Sukamuljo så ud til at have mistet motivationen.
Den vendte dog tilbage i begyndelsen af tredje sæt, hvor indoneserne fløj rundt. Selv når duellerne var færdige, skyndte de sig at hente boldene for at sætte den næste duel hurtigt i gang.
– Vi blev lokket ind i noget rod, hvor de fik slået et stort hul, så det irriterer mig helt vildt, at vi ikke kunne trække tiden lidt mere, gå og kigge hinanden i øjnene og få styr på taktikken, inden de satte boldene i gang. Men det var bare virkelig svært at bryde deres rytmer, erkender Kim Astrup.
Efter nederlaget blev de to danskere på banen og klappede ad de mange energiske tilskuere, som havde støttet dem kampen igennem.
– Det betyder enormt meget. Det har også været en ting blandt spillerne, at der var solgt så mange billetter, så det er noget, vi har glædet os til. Jeg synes, tilskuerne bare var mega gode. Det er en fed arena, og når du kigger ud, er der mennesker over det hele. Det er super fedt. Det er det, vi lever for, lyder det fra Skaarup.
Klik her for at se resultaterne fra Danmarks kamp mod Indonesien
KAMP 3: Anders Antonsen – Jonatan Christie: 23-25, 21-15, 16-21
Der skulle gå 100 minutter, før afgørelsen faldt i den tredje kamp.
En velspillende og nervepirrende herresingle mellem Antonsen og Christie. Henholdsvis nummer tre og syv på ranglisten.
Mod slutningen af tredje sæt løb Antonsen tør for kræfter, og så kunne indoneseren bringe sit hold på 2-1 i holdkampen.
Antonsen havde ellers to sætbolde i første sæt, som først blev afgjort efter ombolde. På sin fjerde sætbold lykkedes det for Christie, da Antonsen lod en bold gå, som landede lige på baglinjen.
Christie vandt de første tre point i andet sæt, men derfra begyndte Antonsen at finde sig til rette på den anden side.
Fra 6-6 tog danskeren føringen og bevarede den resten af sættet, selvom Christie flere gange var tæt på at udligne.
Sættet blev sikret foran et stående publikum, da Antonsen efter et skarpt netdrop kunne få tappet bolden ned.
Antonsen fik en rigtig god start på det afgørende sæt, da han bragte sig på 6-1. Derfra begyndte Christie at få momentum. Ganske vist fulgtes de to spillere ad til 16-16, men det var indoneseren, som havde lettest ved at afgøre duellerne.
Til sidst måtte en fysisk lidende Antonsen give fortabt i den vilde dyst.
– Antonsen spiller en vanvittig dyst. Han smider alt i puljen, og når bare ikke over målstregen. Jonatan har marginalerne på sin side, og de få gange, Anders har en lille fordel, kommer Christie flot tilbage. Her tænker jeg mest i starten af tredje sæt. Men overordnet set en kanon indsats, siger Kenneth Jonassen.
KAMP 4: Frederik Søgaard/Mathias Christiansen – Fajar Alfian/Muhammad Ardianto: 14-21, 14-21
Knap et døgn efter Christiansen og Søgaard sendte Danmark i kvartfinalen, var de tvunget til sejr for at undgå et samlet nederlag.
De var på en meget hård opgave mod verdens nummer syv, og der endte også med at være stor forskel på banen. Ganske vist fulgte danskerne med til 8-8, men derfra viste indoneserne deres høje topniveau i servesituationen og i defensiven, hvilket voldte danskerne problemer.
I andet sæt var der aldrig spænding om udfaldet, efter Alfian og Ardianto gik fra 2-2 til 11-2. Et halvt sæt senere havde Danmark slået sin sidste bold på hjemmebane ved dette års Thomas Cup.
– Skuffelse fylder lige nu. Jeg er tom indeni. Vi ville rigtig gerne have stået i finalen på hjemmebane foran et fremragende dansk publikum. Så vi er skuffede over ikke at kunne hive den samlede sejr, siger Frederik Søgaard.
Selvom finalen glippede, var der stor opbakning til det sidste fra det danske publikum, og det påpegede Mathias Christiansen også efter kampen.
– Det var fedt igen at træde ind til en fyldt arena. Publikum var med hele vejen, selvom det så svært ud. Når man er nede 5-15 i andet sæt, så ved man godt, det står svært til. Vi prøvede at kæmpe hele vejen, og så vil jeg bare sige kæmpe tak til det danske publikum, som har været her siden dag ét, været standhaftig og siddet til over midnat og været der hele vejen. Det har været fedt at mærke, for det er ikke lige om hjørnet, der kommer Thomas & Uber Cup på hjemmebane. Så vi er vildt taknemmelige for den opbakning, vi har fået.
Fakta:
TotalEnergies BWF Thomas & Uber Cup Finals 2020 spilles i Ceres Park & Arena, Aarhus, 9.-17. oktober 2021.
Danmark er det første land i Europa som har vundet værtskabet for TotalEnergies BWF Thomas & Uber Cup.
TotalEnergies BWF Thomas & Uber Cup 2020 skulle oprindeligt have været spillet i Danmark i maj 2020, men på grund af Covid-19 blev mesterskaberne først flyttet til august, senere så oktober, før de til sidst blev skubbet til 2021.
Danmark har været vært for VM for individuelle i 2014, 1999, 1991 og 1983 samt Sudirman Cup, VM for blandede hold, i 1991 og 1999.
Det danske herrelandshold vandt som den første europæiske nation nogensinde Thomas Cup i 2016. Herrelandsholdet vandt bronze ved det seneste VM for herrelandshold i Thailand, 2018.
Det danske Uber Cup-landshold har aldrig vundet VM, men er blevet nummer to i 1957, 1960 og 2000.
Sammen med TotalEnergies BWF Thomas & Uber Cup Finals 2020-sponsorerne, TotalEnergies (titelsponsor), HSBC, Yonex, Moutai, GoDaddy, 188BET, Danisa og Mille Food samt mesterskabets samarbejdspartnere BWF, Aarhus Kommune, Sport Event Denmark, Salling Fondene og ViaBiler glæder vi os til at byde jer velkommen til TotalEnergies BWF Thomas & Uber Cup Finals 2020 i Ceres Arena, Aarhus, den 9.-17. oktober 2021.