Selvom Jens Meibom, elite- og sportschef i Badminton Danmark, er skuffet over, at drømmen om Thomas Cup-trofæet ikke gik i opfyldelse, er han glad for, at målsætningen blev opfyldt hos både damerne og herrerne.

 

En kvartfinale for de danske Uber Cup-damer og bronzemedalje for de danske herrer.

Det blev status ved TotalEnergies BWF Thomas & Uber Cup Finals – VM for dame- og herrehold – som for første gang blev afholdt på dansk jord.

Læs også:  Danmark taber Thomas Cup-semifinalen: – Vi er skuffede over ikke at hive sejren hjem

Elite- og sportschef i Badminton Danmark, Jens Meibom, er glad for at have nået målsætningen, men han ærgrer sig over, det ikke blev til mere for herrerne.

– Vi er tilfredse på den måde, at vi nåede vores målsætning for dame- og herreholdet. Men det er klart, at vi har vi en snert af skuffelse, for, hvis de berømte marginaler havde været på vores side, tror jeg godt, vi kunne have gået hele vejen med herreholdet. Så på den måde skal vi være lidt skuffede over, vores ultimative drøm ikke gik i opfyldelse.

– Men vi må også bare sige, der var fire stærke hold til sidst, og så handler det om, hvem der er bedst på dagen. Og Indonesien skal have stor respekt og kredit – både for deres sejr over os, og for at vinde pokalen til sidst, siger Meibom.

Danmarks Uber Cup-hold vandt to ud af tre gruppekampe, inden det blev til et nederlag på 0-3 i kvartfinalen til Korea. Selvom det ikke blev til medalje, så lover fremtiden godt.

– Vi tager det positive med, at det er et meget ungt hold. Der er mange, der har rigtig mange Uber Cups foran sig endnu, så der er meget at bygge videre på. Jeg tror på, at der i dette hold er potentialet til, at vi kan tage en medalje på damesiden i fremtiden, siger elite- og sportschefen og roser holdånden.

– Det var nok det mest harmoniske damehold, jeg har været en del af, i forhold til stemningen. Både på hotellet og i spillerboksen. Så det er virkelig et hold, der har det godt og nyder at være sammen. Det mener jeg, giver en stærk base for gode sportslige resultater i fremtiden.

Læs også:  VM-badminton for hold vinder i 3. sæt: – Det har været fantastisk at opleve

De danske herrer gjorde rent bord i sin gruppe. Tre sejre over Frankrig, Tyskland og Korea. I kvartfinalen blev Indien slået 3-1, inden Danmark i semifinalen tabte 1-3 til de senere vindere fra Indonesien.

Allerede til maj går det løs igen med Thomas & Uber Cup, og Jens Meibom mener, at der er grobund for revanche.

– Der tænker jeg, vi står lige så stærkt. Måske endda en smule stærkere. Så jeg synes, vi har et godt skud igen, selvom de andre nationer selvfølgelig også udvikler sig. Jeg tror, det igen kommer til at handle om, hvem der finder topniveauet i den uge, hvor vi spiller, og hvorvidt der er skader på holdene.

– Jeg er også positiv på lidt længere sigt, og mener, vi har potentialet til at kæmpe med foreløbig de næste to til tre Thomas & Uber Cups. Der vil vi stadig have niveauet til at blande os og med lidt held og marginalerne på vores side, måske vinde den ultimative pris indenfor Thomas Cup og en medalje indenfor Uber Cup. Så der er masser at glæde sig til som badmintonfan de næste mange år, og vi ser allerede nu frem til at skulle kæmpe for medaljer til Danmark igen, ved Thomas & Uber Cup i maj måned næste år i Bangkok, siger Jens Meibom.

Læs også:  Indonesien vinder Thomas Cup for 14. gang

En af de spillere med fremtiden foran sig er Frederik Søgaard. Efter to år med skade efter skade fik han Thomas Cup-debut i Aarhus. Han spillede i alle Danmarks fem kampe og viste overraskende godt spil ifølge Meibom.

– Den største sportslige overraskelse er måske Frederiks internationale gennembrud, som jeg synes, han fik denne gang. Han spiller på et niveau, som jeg tror, vi ikke engang var klar over, han kunne. Han har været plaget af skader i to år, så det var også meget rørende og super for ham, han er kommet tilbage. Så det var meget positivt, siger elite- og sportschefen.

Indonesien vandt Thomas Cup med 3-0 over Kina. Ved Uber Cup var det til gengæld Kina, der tog guldet, efter de slog Japan med 3-1.

Det næste Thomas & Uber Cup bliver afholdt i Thailands hovedstad, Bangkok, 8.- 15. maj 2022.

Læs også:  Thomas og Uber Cup danner skole for sportens eventmanagers

Fakta:

TotalEnergies BWF Thomas & Uber Cup Finals 2020 blev spillet i Ceres Park i Aarhus.

Danmark er det første land i Europa som har vundet værtskabet for TotalEnergies BWF Thomas & Uber Cup.

TotalEnergies BWF Thomas & Uber Cup 2020 skulle oprindeligt have været spillet i Danmark i maj 2020, men på grund af Covid-19 blev mesterskaberne først flyttet til august, senere så oktober, før de til sidst blev skubbet til 2021.

Danmark har været vært for VM for individuelle i 2014, 1999, 1991 og 1983 samt Sudirman Cup, VM for blandede hold, i 1991 og 1999.

Det danske herrelandshold vandt som den første europæiske nation nogensinde Thomas Cup i 2016. Herrelandsholdet vandt bronze ved det seneste VM for herrelandshold i Thailand, 2018.

Det danske Uber Cup-landshold har aldrig vundet VM, men er blevet nummer to i 1957, 1960 og 2000.

Sammen med TotalEnergies BWF Thomas & Uber Cup Finals 2020-sponsorerne, TotalEnergies (titelsponsor), HSBC, Yonex, Moutai, GoDaddy, 188BET, Danisa og Mille Food samt mesterskabets samarbejdspartnere BWF, Aarhus Kommune, Sport Event Denmark, Salling Fondene og ViaBiler glæder vi os til at byde jer velkommen til TotalEnergies BWF Thomas & Uber Cup Finals 2020 i Ceres Arena, Aarhus, den 9.-17. oktober 2021.