Badminton Photo

To af finalekategorierne ved VICTOR DENMARK OPEN er dansk besat: Ikke set siden 2010

October 23, 2021 21:05 Skrevet af

Anders Skaarup/Kim Astrup og Viktor Axelsen har alle sikret sig en finaleplads ved VICTOR DENMARK OPEN 2021. Det er første gang i 11 år, at Odense Idrætshal er klar til at støtte danske spillere i både herredouble- og herresinglekategorien. Sidste gang var i 2010, hvor både herresinglen (Jan Ø. Jørgensen), herredoublen (Carsten Mogensen og Mathias Boe) og mixdoublen (Kamilla Rytter Juhl/Thomas Layborn) blev spillet af danskere. 

 

Det blev til en succesfuld semifinaledag for ikke mindst de danske spillere, men også de japanske. De japanske spillere slog i dag igennem i herredouble, herresingle, damesingle og mixdouble.

OL-guldvinderne i mixdouble Dong Pin Huan og Yi Lyu Wang tabte i dag deres kamp mod de fireseedede japanere Yuta Watanabe og Arisha Higashino: 21-16, 17-21, 17-21.

Selvom Dong Ping Huang ikke gik videre til finalerne i mixdouble, så kunne hun i kamp 6 tage sejren i damedoublekategorien med sin makker Yu Zheng. Efter to sæt: 21-10, 21-15 var de to kinesiske kvinder klar til VICTOR DENMARK OPEN finalerne.

Se alle semifinaleresultater fra VICTOR DENMARK OPEN her

I damesinglekategorien var der i dag kamp til stregen om at få sikret sig en finaleplads. Begge damesinglekampe blev spillet på lige omkring en time.

Den kun 19-årige French Open vinder An Seyoung, var i dag ude i en lang tre-sætter mod verdensranglistens nummer 25, den skotske Kirsty Gilmour. De to kvinder havde fundet deres stilsikre spil frem, men i tredje sæt viste Seyoung ekstra klasse og kampen endte: 21-13, 12-21, 21-16.

Den andenseedede japaner Akane Yamaguchi vandt også sin kamp i to sæt efter 51 minutter. Den tidligere verdensetter vandt med resultatet: 23-21, 22-20.

Anders Skaarup/Kim Astrup – Sze Fei Goh/Nur Izzudin: 21-11, 19-21, 21-18.

Astrup og Skaarup stod i dag i en intens og nervepirrende semifinale mod den malaysiske herredouble Goh og Izzudin.

Det var fjerde gang, at de to herredoubler skulle møde hinanden, og efter dagens semifinale stod det 4-0 til danskerne.

Efter en hård, men fantastisk herredoublekamp, kunne Skaarup og Astrup endnu engang beærer publikum med deres jubelscener.

Læs også: Skaarup og Astrup er for første gang i finalen ved VICTOR DENMARK OPEN

Viktor Axelsen – Cheuk Yiu Lee: 21-9, 21-11. 

Axelsen var i dag oppe i mod hong-kong-kinesiske spiller Lee, der ligger nummer 17 på verdensranglisten.

Lee voldte ikke OL-guldvinderen store problemer, og Axelsen vandt i to hurtige sæt.

Læs også: Axelsen finaleklar ved VICTOR DENMARK OPEN: – Jeg har det fantastisk

Kento Momota – Tommy Sugiarto: 21-7, 21-12

Dagens sidste kamp blev i herresinglekategorien spillet af Momota og Sugiarto.

Her viste Momota igen, hvem der ligger nummer 1 på verdensranglisten og Sugiarto fik ikke det store ben til jorden.

 

Finalekampene går i gang i morgen klokken 12.00 søndag.

Se kampprogrammet for finalerne ved VICTOR DENMARK OPEN

 

Fakta

VICTOR DENMARK OPEN 2021 spilles i Odense Idrætshal den 19.-24. oktober.

Besøg venligst eventhjemmesiden www.denmarkopen.dk for mere information.

TV 2 SPORT sender hver dag fra VICTOR DENMARK OPEN 2021. Klik her for at se TV 2 SPORT’s sendeplan

Efter 13 succesfulde år i Odense Idrætshal flytter verdens anden ældste turnering år ind under det større og mere fleksible tag i Jyske Bank Arena fra næste år, 2022.

VICTOR DENMARK OPEN rangerer i år som en Super 1000-turnering for at udfylde hullet i BWF World Tour-kalenderen, hvad angår antallet af Super 1000-turneringer, som har været aflyst grundet Covid-19. Der er fem Super 1000-turneringer.

Super 1000-turneringer er de højest rangerede turneringer på BWF’s World Tour.  Næste år vil turneringen vende tilbage som en Super 750-turnering.

Siden 1936 har turneringen i Danmark været en del af den internationale badmintonscene, hvilket gør det til verdens andenældste badmintonturnering.

Turneringen har været afholdt i 11 forskellige danske byer. Fra 1936-1989 blev turneringen spillet i København, og sidenhen har den været spillet i Aalborg, Middelfart, Farum, Solrød, Højbjerg, Vejle og Aarhus, før den røg til Odense i 2007.

Danmark er med 140 titler den nation med flest titler ved turneringen efterfulgt af Kina med 62.

Sammen med vores sponsorer, VICTOR (titelsponsor), HSBC (World Tour-sponsor), Mille Food, Visit Odense, Grundfos og Holstebro Rejsecenter samt vores samarbejdspartnere BWF, TotalEnergies, Odense Kommune, Scandic, Midtfyns Bryghus, Anton Berg, Nespresso, Kims, Thaisen Hus, Philipson Wine og TV 2 SPORT glæder vi os til at byde jer velkommen til VICTOR DENMARK OPEN fra den 19.-24. oktober i Odense Idrætshal.Tags: , ,
Kategori: , ,