Badmintonphoto

Axelsen skal bryde grum statistik mod Momota i VICTOR DENMARK OPEN-finalen

October 24, 2021 09:00 Skrevet af

Viktor Axelsen (2. seedet) har tabt de seneste 12 kampe til Kento Momota, som er førsteseedet ved VICTOR DENMARK OPEN. Få overblikket over søndagens fem finaler.

 

Rækkefølgen på finaledagen ved VICTOR DENMARK OPEN:

  • Kamp 1: Huang Dong Ping og Zheng Yu – Lee Sohee og Shin Seungchan (2. seedet)
  • Kamp 2: Akane Yamaguchi (2. seedet) – An Seyoung (5. seedet)
  • Kamp 3: Kim Astrup og Anders Skaarup (8. seedet) –  Takuro Hoki og Yugo Kobayashi
  • Kamp 4: Dechapol Puavaranukroh og Sapsiree Taerattanachai (2. seedet) – Yuta Watanabe og Arisa Higashino (4. seedet)
  • Kamp 5: Viktor Axelsen (2. seedet) – Kento Momota (1. seedet)

 

Damedouble: 

Lee Sohee og Shin Seungchan (2. seedet) har mulighed for at vinde Denmark Open for anden gang. Hvis de skal gentage triumfen fra 2017, kræver det dog, at de slår det useedede kinesiske par Huang Dong Ping og Zheng Yu.

Kineserne har overhånden efter sejr i deres eneste indbyrdes møde, som var for tre år siden ved German Open. Huang Dong Ping kommer desuden med masser af selvtillid, efter hun var med til at vinde OL-guld i mixeddouble i Tokyo.

Klik her for at se finaleprogrammet ved VICTOR DENMARK OPEN

Damesingle:

Selvom An Seyoung kun er 19 år, så er det sjette gang, hun skal møde Akane Yamaguchi. Og An Seyoung fører tilmed 3-2 i indbyrdes opgør. Den seneste, som var ved Uber Cup i Aarhus i sidste uge, vandt An Seyoung endda med de klare cifre 21-14, 21-7.

Andenseedede Akane Yamaguchi vandt turneringen på dansk jord i 2016, mens koreaneren aldrig før har stået en finale ved Denmark Open.

Herredouble:

Ligesom An Seyoung har Kim Astrup og Anders Skaarup heller ikke stået i en finale i turneringen før. De ottendeseedede danskere spiller deres finale cirka klokken 14.30 mod Takuro Hoki og Yugo Kobayashi.

Selvom japanerne er useedede, er det måske dem med mest momentum for tiden. Tidligere i turneringen slog de blandt andet OL-guldvinderne i herredouble, Lee Yang og Wang Chi-Lin, i to sæt.

Læs også: Skaarup og Astrup er for første gang i finalen ved VICTOR DENMARK OPEN

Kim Astrup og Anders Skaarup, som er ottendeseedet i turneringen, skal i finalen møde de useedede japanere

– Hoki og Kobayashi er måske dem, der de sidste tre uger har spillet det bedste badminton og haft det mest konstante niveau, siger den danske landstræner Jakob Høi, som har herredouble som hovedkategori.

– De er faktisk i toppen af verden i forhold til de par, de har slået, og jeg skal prøve og se, om jeg kan snakke os til at være underdogs, men grundlæggende er det en helt åben kamp, siger Høi.

Astrup og Skaarup fører 3-1 i indbyrdes opgør, og de har vundet de seneste tre kampe. Det seneste var i 2019 ved French Open, hvor danskerne vandt i to sæt.

Mixeddouble:

Andenseedede Dechapol Puavaranukroh og Sapsiree Taerattanachai jagter revanche fra OL-kvartfinalen i sommer, hvor Yuta Watanabe og Arisa Higashino vandt i tre sæt.

Thailænderne faktisk aldrig slået det japanske par, som er fjerdeseedet ved VICTOR DENMARK OPEN.

Mens thailænderne dominerede januar ved at vinde Thailand Open I, Thailand Open II og World Tour Finals, fandt Watanabe og Higashino storspillet frem ved All England. I marts vandt de den ikoniske turnering for anden gang sammen.

Læs også: Axelsen klar til finalebrag mod Momota ved VICTOR DENMARK OPEN

Herresingle:

Finaledagen sluttes af med et brag af en herresingle. Verdensetteren og den førsteseedede, Kento Momota, mod verdenstoeren og den andenseedede, Viktor Axelsen, som spiller på hjemmebane i Odense.

Det er spillernes 16. opgør mod hinanden, og indtil nu er det kun blevet til en enkelt dansk sejr. De seneste 12 kampe har Momota vundet.

Derfor er der masser af motivation for Axelsen for at få brudt den grumme statistik mod japaneren.

Det seneste indbyrdes møde var ved Malaysia Masters i 2020, hvor Momota vandt 24-22, 21-11.

Herresinglefinalen ved VICTOR DENMARK OPEN bliver spillet omkring klokken 16.30.

Klik her for at læse det officielle VICTOR DENMARK OPEN 2021 magasin

 

Fakta

VICTOR DENMARK OPEN 2021 spilles i Odense Idrætshal den 19.-24. oktober.

Besøg venligst eventhjemmesiden www.denmarkopen.dk for mere information.

TV 2 SPORT sender hver dag fra VICTOR DENMARK OPEN 2021. Klik her for at se TV 2 SPORT’s sendeplan

Efter 13 succesfulde år i Odense Idrætshal flytter verdens anden ældste turnering år ind under det større og mere fleksible tag i Jyske Bank Arena fra næste år, 2022.

VICTOR DENMARK OPEN rangerer i år som en Super 1000-turnering for at udfylde hullet i BWF World Tour-kalenderen, hvad angår antallet af Super 1000-turneringer, som har været aflyst grundet Covid-19. Der er fem Super 1000-turneringer.

Super 1000-turneringer er de højest rangerede turneringer på BWF’s World Tour.  Næste år vil turneringen vende tilbage som en Super 750-turnering.

Siden 1936 har turneringen i Danmark været en del af den internationale badmintonscene, hvilket gør det til verdens andenældste badmintonturnering.

Turneringen har været afholdt i 11 forskellige danske byer. Fra 1936-1989 blev turneringen spillet i København, og sidenhen har den været spillet i Aalborg, Middelfart, Farum, Solrød, Højbjerg, Vejle og Aarhus, før den røg til Odense i 2007.

Danmark er med 140 titler den nation med flest titler ved turneringen efterfulgt af Kina med 62.

Sammen med vores sponsorer, VICTOR (titelsponsor), HSBC (World Tour-sponsor), Mille Food, Visit Odense, Grundfos og Holstebro Rejsecenter samt vores samarbejdspartnere BWF, TotalEnergies, Odense Kommune, Scandic, Midtfyns Bryghus, Anton Berg, Nespresso, Kims, Thaisen Hus, Philipson Wine og TV 2 SPORT glæder vi os til at byde jer velkommen til VICTOR DENMARK OPEN fra den 19.-24. oktober i Odense Idrætshal.Tags: ,
Kategori: , , ,