En tredobbelt All England-vinder er blandt de optagede på den nye elitetræneruddannelse, som bliver integreret på det Nationale Elite Træningscenter.

 

Tine Baun, Sune Gavnholt, Kasper Dinesen og Michael Rasmussen er navnene på de fire personer, som er optaget på Badminton Danmarks nye elitetræneruddannelse.

De kommende to år får de en unik mulighed for at suge til sig af værdifuld viden både praktisk og teoretisk.

– Vi ser et stort potentiale i alle ansøgerne og glæder os til samarbejdet og lære de fire personer bedre at kende. Samtidig ser jeg også uddannelsen som en mulighed for, at vi kan få stillet os selv nogle spørgsmål om vores praksis og dermed også bidrage til at udvikle både de nuværende landstrænere og mig selv, siger elite- og sportschef i Badminton Danmark, Jens Meibom.

– Vi tror på, at de bliver endnu bedre trænere med denne uddannelse, og vi tror også på vigtigheden i diversitet. Derfor synes vi også, det er rigtigt positivt, at der er en kvinde, som forfølger en karriere som elitetræner. Det er vigtigt at understrege, at Tine er optaget på uddannelsen på basis af hendes kompetencer og kvaliteter som træner, men vi håber da, at hun kan være en rollemodel og motivere andre kvindelige trænere til at forsøge sig som elitetræner, afslutter Meibom.

Læs mere om elitetræneruddannelsen her.

Det nye ved Badminton Danmarks elitetræneruddannelse er, at den bliver integreret på det Nationale Elite Træningscenter (NETC). Helt konkret betyder det, at de kommer til at indgå i landsholdstræningen i Brøndby og får et indblik i det daglige arbejde i eliteprogrammet.

De fire personer vil desuden hver især få en af de eksisterende landstrænere som mentor og indgå i et sparringsforløb.

En af dem, der for alvor har prøvet landsholdstræningen på egen krop, er den tidligere landsholdsspiller Tine Baun, som blandt andet har vundet All England tre gange og ti DM-titler.

Hun har tidligere været cheftræner i Lillerød Badmintonklub, hvori hun nu hjælper unge talenter, ligesom hun også er ungdomstræner i Solrød Badmintonklub, men også er inde over seniorafdelingen.

– Jeg er enormt glad over at blive optaget. Jeg håber, at jeg med denne uddannelse kan hjælpe andre unge godt på vej, men jeg ser det også som en vigtig del for min selvudvikling, siger Tine Baun og fortsætter:

– Der er selvfølgelig noget viden ved at være i landsholdsregi, som jeg kender til fra min tid som spiller, men at være den leder, som det er at have trænergerningen og overblikket, er jo benhård konkurrence, fordi den enkelte spiller her sætter endnu højere krav til træneren.

Læs mere: Rune Ulsing ansættes som center- og transitionstræner i Badminton Danmark

En anden tidligere elitespiller, der er optaget på uddannelsen, er Sune Gavnholt, som blandt andet er cheftræner i Ikast FS og landstræner på Færøerne.

– Jeg glæder mig utrolig meget. Jeg glæder mig til at blive inspireret og lære af de bedste spillere og trænere. At få lagt et ekstra lag på den måde, man ser badminton på både taktisk og teknisk. Og få god sparring med de andre tre, som jeg er optaget med. Så jeg går meget åbent ind til det, siger Gavnholt.

At gå åbent ind til det kommende forløb er også noget af det, som Michael Rasmussen pointerer. Han er cheftræner i Greve Strands Badmintonklub, hvor de blandt andet har stor fokus på udvikling af unge seniorspillere, som vil endnu mere.

– Uddannelsen stemmer meget godt overens med det, jeg arbejder med, og jeg håber, jeg får en masse værktøjer med, som jeg kan bruge i det daglige.

– Jeg ser det som rigtig sundt, at elitecentret åbner sig endnu mere op, så vi er flere, der kan suge på deres store erfaring og mærke det kompetente undervisningshold, som jeg bliver tilknyttet, siger Michael Rasmussen.

29-årige Kasper Dinesen er den yngste af de fire på uddannelsen. Han er cheftræner i Højbjerg Badmintonklub, træner hos Elite Sport Aarhus (ESAA) og cheftræner i Team Favrskov.

– Jeg tænker, det giver mig en masse ny viden, teoretisk og praktisk, jeg kan bruge derhjemme i mit daglige virke som træner. At lære af nogle af de dygtige i landet, som kan give mig nogle erfaringer, jeg endnu ikke har, siger Dinesen, som også ser frem til at få en landstræner som mentor.

– Det bliver mega spændende. Jeg har ikke haft en mentor før, så jeg tænker, det bliver en kæmpe fordel at have det i det daglige, hvor jeg kan bruge ham til rigtig meget sparring. Men også hvor jeg kan give noget tilbage af det, jeg kommer med, så vi får noget ud af hinanden.