Mia Blichfeldt stod for den eneste danske sejr i tirsdagens kampe efter et drama. Onsdag færdigspilles anden runde ved det individuelle VM, hvor der er otte kampe med dansk deltagelse.

 

Det var tæt på en positiv overraskelse i den sidste danske kamp tirsdag ved VM.

Mikkel Mikkelsen og Rikke Søby fik virkelig presset det franske par Thom Gicquel og Delphine Delrue, som er ottendeseedet ved mesterskabet.

Læs også: Seks danske sejre på andendagen, men: – Svært at sige, den samlede dag er god, når Viktor taber

Desværre blev det til et nederlag på 21-14, 16-21, 18-21 til Søby og Mikkelsen.

Danmarks assisterende landstræner Thomas Stavngaard, som er hovedansvarlig for mixeddoublekategorien, er ærgerlig over, det ikke sluttede med en dansk sejr.

– Mikkel og Rikke var totalt toneangivende i første sæt, hvor de fik lavet gode overspilninger på Gicquel og fik flyttet ham godt. I andet sæt kom de for stort bagud i begyndelsen, og hvis det ikke var sket, så tror jeg nærmest, de kunne have lukket kampen i to sæt, for de formåede at holde sig inden for rækkevidde, siger Thomas Stavngaard.

Følg med fra VM på livescore her

I tredje sæt var danskerne bedre med på scoretavlen. Det var jævnbyrdigt frem til 14-14, men så foretog det franske par fire smarte og overraskende beslutninger, som ifølge Stavngaard blev afgørende.

– Først lavede Delrue en svipserv ned ad ryggen, og så lavede Gicquel to server, mens han kiggede ned. Han lavede også lige en fiks servereturnering kryds, som han ikke havde lavet hele kampen. Og det var fire afgørende point. Men ros til Mikkel og Rikke for at spille taktisk klogt hele vejen igennem, pointerer den assisterende landstræner.

Sådan blev resultaterne i tirsdagens fem andre danske kampe:

  • Mia Blichfeldt (13. seedet) – Neslihan Yigit: 17-21, 21-13, 22-20
  • Julie Dawall – Michelle Li (10. seedet): 19-21, 18-21
  • Joel Eipe/Rasmus Kjær – Ong/Teo (9. seedet): 12-21, 19-21
  • Freja Ravn/Amalie Magelund (16. seedet) – NG/Yeung: 16-21, 18-21
  • Amalie Schulz/Christine Busch – Matsumoto/Nagahara (4. seedet): 12-21, 7-21

Onsdag spilles den anden halvdel af kampene i anden runde, hvor der er dansk deltagelse i otte af kampene. Blandt andet et rent dansk opgør i damedouble fra morgenstunden mellem Alexandra Bøje/Mette Poulsen mod Sara Thygesen/Maiken Fruergaard.

Få overblikket over onsdagens kampprogram ved VM

Individuel VM spilles i år fra søndag 12. december til søndag 19. december i den spanske by Huelva.

Seneste danske VM-medalje var i 2019 i Basel, hvor Anders Antonsen vandt sølv. Seneste verdensmestertitel til Danmark stod Viktor Axelsen for i 2017 i Glasgow.

Lodtrækningen

Se lodtrækningen til herresingle her

Se lodtrækningen til damesingle her

Se lodtrækningen til herredouble her

Se lodtrækningen til damedouble her

Se lodtrækningen til mixeddouble her

Hvor kan det ses?

TV 2 SPORT og TV 2 PLAY sender fra VM hver dag. Onsdag er det fra klokken 9.