Badmintonphoto

Seks danske sejre på andendagen, men: – Svært at sige, den samlede dag er god, når Viktor taber

December 13, 2021 21:16 Skrevet af

Få overblikket over resultaterne i mandagens otte danske VM-kampe, hvor Danmarks cheflandstræner, Kenneth Jonassen, vurderer præstationerne fra de fire herresingler, som var i aktion.

 

Andendagen ved det individuelle VM bød på seks flotte danske sejre i otte kampe, men alligevel var det en blandet smag i munden, som cheflandstræner Kenneth Jonassen forlod hallen i Huelva med.

Følg med fra VM på livescore her

For et af nederlagene kom til OL-guldvinderen Viktor Axelsen, som var andenseedet i turneringen.

– Jeg synes, det er svært at sige, den samlede dag har været en god dag, når Viktor taber. Dog vil jeg sige, at på det individuelle niveau er der spillere, som har vundet nogle gode kampe, hvor de har fightet. Det har forhåbentlig givet dem selvtillid til næste runde, hvor modstanderne og niveauet bliver langt sværere. Der skal vi virkelig være klar fra start, siger han.

Kenneth Jonassen var travlt beskæftiget i dag, da alle fire danske herresingler, som er udtaget til VM, var i aktion. Derfor giver Jonassen her sin vurdering af de fire kampe, som han så dem fra trænerstolen bag banerne.

Læs også: Første dag ved VM bød på danske favoritsejre og overraskelser

Rasmus Gemke (11. seedet) – Brice Leverdez: 21-13, 21-7

Franskmanden er kendt som favoritdræberen ved store turneringer, efter han eksempelvis ved VM i 2017 slog andenseedede Lee Chong Wei ud i første runde.

I 2021 var han dog aldrig i nærheden af at gøre det samme ved Gemke.

– Det var en bundsolid præstation af Rasmus. Han fulgte gameplanen helt rigtigt, og på den måde fik han neutraliseret Brice på ret så mange områder. Det kan han være rigtig stolt af. Der var god variation, selvtillid og højt tempo. Den taktiske del i gameplann får han eksekveret rigtig godt, siger Jonassen.

Gemke møder i anden runde Luís Enrique Peñalver fra Spanien, som har hjemmebane i turneringen. Kampen spilles onsdag.

Læs også: Udskiftning i den danske VM-trænerstab

Hans-Kristian Solberg Vittinghus – Tien Minh Nguyen: 21-16, 21-23, 21-10

Med henholdsvis Vittinghus på 35 år og Nguyen på 38 år var der tale om en rekord for den højeste sammenlagte alder i en VM-singlekamp. Det blev banens yngste, som havde flest kræfter, da det skulle afgøres i tredje sæt.

– Vi vidste godt, det ville blive en speciel kamp mod Nguyen, fordi hans spillestil ikke er noget, vi er vant til at træne eller spille imod. Og han gjorde det præcis lige så svær, som vi kunne forvente det i en periode. HK (Hans-Kristian, red.) spiller ikke med den helt rette disciplin i andet sæt, men han får tingene sat rigtig godt sammen i tredje. Han fik eksekveret mod en tricky modstander, hvor vi godt vidste, det ville tage noget tid.

Vittinghus møder onsdag i anden runde den niendeseedede japaner Kanta Tsuneyama.

Viktor Axelsen (2. seedet) – Loh Kean Yew: 21-14, 9-21, 6-21

De to spillere mødtes i november i Indonesia Open-finalen, hvor Axelsen vandt, men denne gang led danskeren sit første nederlag i karrieren til Loh, som trods storspil de seneste måneder er useedet ved VM.

– Vi vidste godt, Loh var en svær spiller. Viktor kom ud og spillede et godt første sæt, men fra starten af andet sæt fik Loh held med at stresse spillet og eksekverede virkelig flot. Stille og roligt gik gassen lidt af ballonen for Viktor, og han fik det sværere derinde, hvor marginalerne heller ikke var med ham. Det satte sig lidt i bevægelsen og selvtilliden.

– Viktor kæmpede forbilledligt og fik spillet sig til nogle gode chancer, men der var bare ikke mere i tanken, og så fik han ikke eksekveret på slag, som vi normalt ser. Så det er super ærgerligt, men det er ingen undskyldning, for han blev også presset af Loh, som spillede tæt på fejlfrit.

Anders Antonsen (3. seedet) – Vladimir Malkov: 21-16, 21-13

Trods de klare cifre i to sæt skulle Antonsen, som vandt sølv ved det seneste VM i 2019, bruge 50 minutter på at besejre sin russiske modstander.

– Anders vinder forholdsvis sikkert, selvom det var to ganske dårlige starter i begge sæt. Men generelt en fin start for Anders, som fik mærket, han skal være oppe i tempo, hurtig på boldene og sætte pres på sin modstander, for ellers er modstanderen klar. Og jeg synes, det var mod en veloplagt Malkov, som spillede sin chance, og som ellers kan drille, når han får selvtillid.

Antonsen møder i anden runde Niluka Karunaratne fra Sri Lanka. Den kamp spilles onsdag.

Udover herresingle var der også dansk deltagelse mandag i de fire andre kategorier.

Her kan du se resultaterne fra deres kampe:

  • Mathias Thyrri/Mai Surrow – Prasad/Dewangan: 21-8, 21-4
  • Daniel Lundgaard/Mathias Thyrri – Arjun/Kapila: 18-21, 17-21
  • Line Kjærsfeldt – Qi Xuefei: 12-21, 21-14, 21-15
  • Alexandra Bøje/Mette Poulsen – Teoh/Yap: 21-18, 21-17

Tirsdag spilles den ene halvdel af kampen i anden runde, hvor der er dansk deltagelse i seks af kampene.

Få overblikket over tirsdagens kampprogram ved VM

Individuel VM spilles i år fra søndag 12. december til søndag 19. december i den spanske by Huelva.

Seneste danske VM-medalje var i 2019 i Basel, hvor Anders Antonsen vandt sølv. Seneste verdensmestertitel til Danmark stod Viktor Axelsen for i 2017 i Glasgow.

Lodtrækningen

Se lodtrækningen til herresingle her

Se lodtrækningen til damesingle her

Se lodtrækningen til herredouble her

Se lodtrækningen til damedouble her

Se lodtrækningen til mixeddouble her

Hvor kan det ses?

TV 2 SPORT og TV 2 PLAY sender fra VM hver dag. Tirsdag er det fra klokken 9.Tags: , , , , , , , , , ,
Kategori: , , , ,