Assisterende landstræner Thomas Stavngaard var imponeret over Kim Astrups og Anders Skaarups spil i det danske pars første kamp ved VM. Torsdag er der i alt ni kampe med dansk deltagelse, når tredje runde bliver spillet i Huelva.

 

Der var masser af danske sejre, da anden runde ved det individuelle VM blev færdigspillet. Syv af slagsen kan det danske landstrænerteam skrive i bogen efter dagens kampe.

For nogle af de danske spillere var onsdag den første dag, de var i aktion ved VM, efter de har siddet over i 1. runde. Det drejede sig om Sara Thygesen, Maiken Fruergaard, Line Christophersen, Kim Astrup, Anders Skaarup, og Mathias Christiansen.

Følg med fra VM på livescore her

Herunder vil assisterende landstræner Thomas Stavngaard gennemgå kampene, hvor de tre sidstnævnte var involveret.

Kim Astrup/Anders Skaarup (7. seedet) – Akira Koga/Taichi Saito: 21-17, 21-19

Danskernes første kamp var en svær en af slagsen mod et formstærkt japansk par, som ligger nummer 20 på ranglisten.

De voldte da også Astrup og Skaarup problemer gennem hele kampen, hvor det krævede comeback i begge sæt, før sejren blev fejret på knæ med et stort jubelbrøl.

– Efter opholdet i første sæt gjorde Kim og Anders stort set alt rigtigt. Til at starte med fik de spillet lidt for blødt og langsomt, men derefter begyndte de at spille vanvittig god badminton med højt tempo og power. De var virkelig, virkelig gode i dag, for det er et svært par at slå. Så jeg er imponeret og meget tilfreds, siger Stavngaard.

I tredje runde venter russerne Vladimir Ivanov og Ivan Sozonov, som er 11. seedet ved VM. De to par mødtes senest ved OL, hvor Astrup og Skaarup vandt sikkert i to sæt, og danskerne fører også 7-2 i indbyrdes opgør.

– Det bliver igen en kamp, hvor Kim og Anders skal være klar og have hurtige ben. Så tror jeg, de får initiativet i kampen. Det skal helst ikke blive en sovepude. For hvis de er oppe i gear, spiller hurtigt og får flyttet boldene godt, så har de rigtig gode chancer, vurderer den assisterende landstræner.

Læs mere: Dramatisk sejr til Blichfeldt og tæt på stor dansk VM-overraskelse i mixeddouble

Mathias Christiansen/Alexandra Bøje (12. seedet) – Guo Xin Wa/Zhang Shu Xian: 21-16, 17-21, 21-14

Christiansen og Bøje var de sidste danskere på banen i anden runde, og de sørgede for onsdagens syvende sejr.

Det skete mod et useedet kinesisk par, som ellers formåede at drille danskerne til tider i kampen.

– Det vekslede lidt i mellem, at de spillede lidt for langsomt og faldt ud i perioder, men når Mathias i mange situationer spillede hurtigt, så viste han, er uhyggelig skarp på mellebanen. Det var forskellen, når han havde god bevægelse, kom langt frem på banen og selv fik afgjort duellerne ved nettet. Når han holder fast i den aggressivitet og hurtighed, så er han utrolig svær at få bolden væk fra.

Få overblikket over torsdagens kampprogram ved VM

Modstanden bliver langt sværere i tredje runde for Danmarks bedste mixeddoublepar, som ligger nummer 13 i verden. Torsdag hedder modstanderen Tang og Tse fra Hongkong, der er femteseedet ved verdensmesterskabet.

– Det er en hal, hvor det ikke er så nemt at slå bolden ned, så nogle gange skal man ligge og lede efter åbningerne i duellerne, inden modstanderne kan trykkes. Så det gælder om at få fart i benene og får udnyttet, når mulighederne opstår i duellen, siger Thomas Stavngaard.

Herunder kan du se, hvordan det gik i resten af de danske kampe onsdag:

  • Sara Thygesen/Maiken Fruergaard (11. seedet) – Alexandra Bøje/Mette Poulsen: 18-21, 22-20, 21-12
  • Rasmus Gemke (11. seedet) – Luis Enrique Peñalver: 22-20, 21-12
  • Anders Antonsen (3. seedet) – Niluka Karunaratne: 21-11, 21-15
  • Line Kjærsfeldt – Akane Yamaguchi (2. seedet): 13-21, 15-21
  • Line Christophersen – Busanan Ongbamrungphan (11. seedet): 3-1 (Busanan trak sig)
  • Hans-Kristian Vittinghus – Kanta Tsuneyama (9. seedet): 11-21, 21-13, 21-17

Individuel VM spilles i år fra søndag 12. december til søndag 19. december i den spanske by Huelva.

Seneste danske VM-medalje var i 2019 i Basel, hvor Anders Antonsen vandt sølv. Seneste verdensmestertitel til Danmark stod Viktor Axelsen for i 2017 i Glasgow.

Lodtrækningen

Se lodtrækningen til herresingle her

Se lodtrækningen til damesingle her

Se lodtrækningen til herredouble her

Se lodtrækningen til damedouble her

Se lodtrækningen til mixeddouble her

Hvor kan det ses?

TV 2 SPORT og TV 2 PLAY sender fra VM hver dag. Torsdag er det fra klokken 9.