Cheflandstræner Kenneth Jonassen er fortrøstningsfuld, selvom størstedelen af de danske kampe i tredje runde endte med et nederlag.

 

Danmark var med i ni kampe i tredje runde ved det individuelle VM i Huelva, men måtte nøjes med to sejre.

Dem stod Anders Antonsen samt Kim Astrup og Anders Skaarup for.

Følg med fra VM på livescore her

Førstnævnte var overbevisende i sin kamp mod 13. seedede Lee Cheuk Yiu og vandt med de knusende cifre 21-9, 21-11. Det var Antonsens fjerde sejr i fem kampe over Lee.

Astrup og Skaarup skulle arbejde noget mere for deres sejr, da de slog 11. seedede Vladimir Ivanov og Ivan Sozonov ud af VM med 20-22, 21-14, 21-11.

– Overordnet set var det en lidt tough dag på kontoret for os. Det er dog vigtigt lige at fremhæve de to sejre og måden, de blev vundet på, siger Danmarks cheflandstræner, Kenneth Jonassen, og uddyber:

– Anders sætter Lee fuldstændig på plads. Han eksekverer sin plan fuldstændig og leverer på højt niveau. Det kan han være meget tilfreds med.

– Kim og Anders får forvaltet det godt efter et tabt tæt første sæt. Derfra ser de sig ikke tilbage, og de viser stærk moral ved at vinde på den måde, understreger Jonassen.

Få overblikket over fredagens kampprogram ved VM

Der var flere danske kampe, som balancerede på netkanten, men som desværre ikke tippede den rigtige vej. Både Rasmus Gemke, Hans-Kristian Vittinghus, Mathias Christiansen og Alexandra Bøjes måtte give fortabt efter tre sæt. De kampe sætter Kenneth Jonassen et par ord på.

– Mixeddoublen kæmper fordelagtigt med det, de har med på banen i dag. Det lader dog til, de løber tør for kræfter til sidst.

– Gemke kommer i løbet af første sæt til at kæmpe lidt med sin krop. Det sætter sig resten af kampen. Men det er meget imponerende af ham, at han får givet sig selv muligheden for at spille med om kampen til sidst.

– Så vil jeg gerne rose HK’s fantastiske fighteregenskaber. Han viser endnu engang, at han er en sand kriger. Det, må man bare sige, er exceptionelt flot, at han får presset sig ud i den situation.

Læs også: Syv danske sejre på VM’s fjerdedag: – De var virkelig, virkelig gode i dag

Cheflandstræneren ærgrer sig dog over, at der var nogle kampe, hvor mulighederne ikke blev udnyttet.

– Der er små muligheder for at gøre det endnu sværere for vores modstander. De vinduer får vi ikke løst optimalt. Når vi ikke gør det på det her niveau til et VM, så bliver det svært at holde presset på vores modstandere. Det er nogle af de ting, vi skal lære af.

– Det er dog vigtigt at pointere, at vi har en stor del af vores trup, som er unge, og det er en af de første gange, de står over for de her situationer. Så selvom det har været en svær dag, kan jeg se konstruktivt på det, siger Kenneth Jonassen.

Anders Antonsen spiller sin kvartfinale fredag cirka klokken 16, mens Astrup og Skaarups kvartfinale er cirka klokken 19. Begge kampe kan ses på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.

Herunder kan du se, hvordan det gik de danske kampe torsdag:

  • Line Christophersen – Ratchanok Intanon (7. seedet): 21-23, 9-21
  • Mia Blichfeldt (13. seedet) – He Bing Jiao (8. seedet): 13-21, 10-21
  • Mathias Christiansen/Alexandra Bøje (12. seedet) – Tang/Tse (5. seedet): 15-21, 21-16, 16-21
  • Maiken Fruergaard/Sara Thygesen (11. seedet) – Kim/Kong (3. seedet): 13-21, 19-21
  • Mathias Thyrri/Mai Surrow – Dechapol/Sapsiree (2. seedet): 9-21, 16-21
  • Anders Antonsen (3. seedet) – Lee Cheuk Yiu (13. seedet): 21-9, 21-11
  • Hans-Kristian Vittinghus – Lee Zii Jia (6. seedet): 15-21, 21-15, 10-21
  • Rasmus Gemke (11. seedet) – Prannoy H.S.: 21-16, 8-21, 20-22
  • Kim Astrup/Anders Skaarup (7. seedet) – Ivanov/Sozonov (11. seedet): 20-22, 21-14, 21-11

Individuel VM spilles i år fra søndag 12. december til søndag 19. december i den spanske by Huelva.

Seneste danske VM-medalje var i 2019 i Basel, hvor Anders Antonsen vandt sølv. Seneste verdensmestertitel til Danmark stod Viktor Axelsen for i 2017 i Glasgow.

Lodtrækningen

Se lodtrækningen til herresingle her

Se lodtrækningen til damesingle her

Se lodtrækningen til herredouble her

Se lodtrækningen til damedouble her

Se lodtrækningen til mixeddouble her