Årets første holdkampe i Badmintonligaen rykkede nok engang rundt på placeringerne i tabellen. Team Skælskør-Slagelse tabte deres holdkamp til Værløse og mistede samtidig førstepladsen i grundspillet. Den plads snuppede Vendsyssel, der på hjemmebane vandt over Solrød Strand. Det fortsat ubesejrede hold fra Skovshoved vandt over Greve, mens Aarhus AB  blot var  én enkelt sejr fra at vinde deres første ligakamp i indeværende sæson, de måtte dog se sig slået af Gentofte med mindst mulige margin.  

 

Aftenens tætteste ligakamp blev kampen mellem Gentofte og Aarhus AB. En kamp, som de i Aarhus AB-lejren havde set frem til.

– Vi glædede os til at spille mod Gentofte. Vi er to klubber, der minder meget om hinanden og jeg var godt klar over, at det ville blive en spændende og tæt kamp, der kunne gå til begge sider, fortæller Thomas Damgård, der er træner i Aarhus AB.

Holdkampen både startede og sluttede lige. De to hold hev en sejr i land i hver sin mixeddouble. I første herresingle og damesingle vandt Aarhus ABs David Kim Kristensen og Iris Wang, hvilket i følge Aarhus AB træneren gav holdet en slags momentum.

– Jeg er rigtig glad for, at vi vinder vores to første singler. I sær vores amerikaner Iris Wang gør en god figur ved at vinde over Line Christophersen. Jeg vil også rose David Kim, der også vinder han single, for jeg vil mene, at det var noget af en overraskelse. Og når disse overraskelser sker, så giver det også en følelse af momentum, der gør, at vi bare klør på og giver den gas, forklarer Thomas Damgård.

Klik her og se stillingen i grundspillet

Aarhus AB trænerens mavefornemmelse om, at det vil blive en tæt kamp fik ret og faktisk skulle ligakampen ud i sidste og niende kamp for at finde en vinder.

Denne damedouble blev en spændende en af slagsen. I første sæt vandt Iris Wang/Jenni Olesen fra Aarhus AB 21-19, mens det lykkedes Celine Juel/Sofie Holmboe Dahl at vinde andet og tredje sæt henholdsvis 18-21, 16-21.

Dermed fik Gentofte deres fjerde ligasejr, mens Aarhus AB stadig har en ligasejr til gode.

Det faktum slår dog ikke Thomas Damgård ud, der er tilfreds med dagens kamp og resultat.

– jeg sidder tilbage med en fin følelse efter kampen, for det var en god holdkamp med en masse gode kampe og flere af mine spillere viser gode takter, så alt i alt er jeg meget tilfreds med udfaldet, fortæller Thomas Damgård efter kampen.

Klik her og køb billet til DM i Esbjerg!

Værløse fik en overordentligt god start på holdkampen, da de mødte det førende hold i grundspillet, Team Skælskør-Slagelse. Anført af sejr i de to mixeddoubler sejrede Værløse også i singlerne og hjemmeholdet bragte sin i front 6-0.

Værløses gode stime af sejre fortsatte og de vandt ligakampen 8-1 over TSS, der udover at tabe holdkampen også mistede førstepladsen i grundspillet til Vendsyssel.

Læs også: Årets første ligarunde banker på døren

I Højbjerg var det to profilerede hold, der mødte op til kamp. I mixeddoublerne lykkedes det Højbjergs Kim Astrup/Rikke Søby Hansen og Anders Skaarup/Natasja Antonisen at vinde og de bragte dermed hurtigt Højbjerg i front 2-0.

Også Højbjergs damesingler var i hopla. Line Kjærsfeldt slog Camilla Martens 21-11, 21-10, mens Amalie Schulz vandt 21-16, 21-8 over unge Simona Pilgaard.

I første herresingle formåede Pablo Abian at få Odense på pointtavlen, da han besejrer Hans-Kristian Vittinghus 21-15, 15-21. 19-21.

I de herredoublekampe var det også Højbjerg, der trak sig sejrsrigt ud, mens Sara Thygesen/Maiken Fruergaard vandt damedoublen.

Kampen mellem de to hold slutter 6-3 i Højbjergs favør.

Få et overblik over alle aftenens kampe

Der var lagt op til en spændende kamp mellem tabellens nr. to fra Vendsyssel og nr.  fire fra Solrød Strand. Vendsyssel fik den bedste start på kampen og vandt begge mixeddoubler og damesingler og dermed var stillingen 4-0.

Herefter slog Solrød Strand tilbage og særligt Solrød Strands Emil Holst gav ikke så let op. Han holdt tsunamien fra Solrød Strand inde i kampen med sejr i både anden herresingle og første herredouble, som han vandt sammen med Jeppe Bay over Mathias Christiansen/Niclas Nøhr.

Til trods for at Solrød Strand forsøgte at kæmpe sig tilbage i kampen, så var det Vendsyssel, der trak sig sejrsrigt ud af det ligaopgør.

Her spillede nordjyske Victor Svendsen blandt andre en stor rolle. Han vandt både sin single over Nhat Nguyen og herredouble sammen med Robin Tabeling over Jesper Toft/Marcus Rindshøj 21-13, 21-14.

Kampen mellem Vendsyssel og Solrød Strand endte 6-3.

I Skovshoved blev det til et stort nederlag til gæsterne fra Greve, der nok engang måtte vende tomhændet hjem fra et ligaopgør. Hjemmeholdet fra Skovshoved vandt kamp efter kamp efter kamp og sender Greve hjem med et rungende nederlag på 8-1.

Dermed forbliver Skovshoved ubesejrede i grundspillet.

Badmintonligaen vender stærkt tilbage allerede torsdag d. 6. januar.