Fire nye doublepar vil fremover være at finde på landsholdstræningen i Brøndby. – Det har været en god proces med spillerne, siger cheflandstræner Kenneth Jonassen.

 

Den sportslige ledelse i Badminton Danmark har udpeget de spillere, der skal spille sammen i de tre doublekategorier på det Nationale Elite Træningscenter.

Her har blandt andre Frederik Søgaard fået en ny makker, efter Mads Pieler Kolding i efteråret stoppede sin internationale karriere. Desuden er der sat yderligere et nyt par sammen i herredoublekategorien samt to i mixeddouble.

Læs også: Giv din stemme: Her er de nominerede til Årets Badmintonspiller 2021

Fremover kommer kategorierne i Badminton Danmarks eliteprogram til at se således ud:

Herredouble:

 • Kim Astrup og Anders Skaarup
 • Frederik Søgaard og Rasmus Kjær (nyt par)
 • Jeppe Bay og Lasse Mølhede
 • Joel Eipe og Daniel Lundgaard (nyt par)

Damedouble:

 • Sara Thygesen og Maiken Fruergaard
 • Freja Ravn og Amalie Magelund
 • Amalie Schulz og Christine Busch
 • Clara Graversen og Natasja Anthonisen

Mixeddouble:

 • Alexandra Bøje og Mathias Christiansen
 • Amalie Magelund og Mathias Thyrri (nyt par)
 • Sara Thygesen og Mathias Bay-Smidt (nyt par)
 • Rikke Søby og Mikkel Mikkelsen

Cheflandstræner Kenneth Jonassen siger følgende om processen med konstellationerne.

– Det har været en god proces med spillerne, hvor vi i dialog og i øjenhøjde med udgangspunkt i både deres samt vores ambitioner har fået lagt den bedste kabale.

– Målsætningen har ligget klar: vi skal fortsat kunne konkurrere mod de asiatiske topnationer, både på den korte såvel som den lange bane, derudover vil vi styrke den langsigtede udvikling samt den interne konkurrence således, at vores fælles ambitioner om at vinde metal til Danmark forbliver muligt, siger Jonassen.

Læs også: To VM-medaljer sikret til Danmark: De giver aldrig op

Netop at vinde medaljer var noget, Kim Astrup og Anders Skaarup formåede ved det individuelle VM i december.

De glæder sig over, at de kan bygge videre på den gode afslutning af 2021, hvor de også var i finalen ved VICTOR DENMARK OPEN og var med til at vinde bronze ved Thomas Cup – VM for herrehold.

– Jeg tror stadig på, vi kan udvikle os og vinde flere medaljer til Danmark. Jeg glæder mig til at fortsætte min rejse med Anders, og jeg føler stadig, vi har et altoverskyggende mål med OL i Paris, og vi vil også gerne gøre det godt ved VM i Danmark.

– Så vi har helt klart nogle mål, og vi er begge motiverede og villige til at arbejde hårdt for, at det skal lykkes, siger Kim Astrup og suppleres af en enig makker.

– Jeg havde selv forventet og givet udtryk for, at jeg gerne ville fortsætte med Kim, så det kom ikke som en overraskelse for mig. Jeg synes, vores resultater og hele 2021 har vist, at vi kun er på vej fremad. Vi var i den position, vi gerne ville være i, og vi er fortsat i den position. Og så ser jeg frem mod at blive ved med at udvikle os og blive ved med at vinde flere medaljer, fortæller Anders Skaarup.

Læs også: Covid-19: Myndighedernes opdaterede restriktioner og anbefalinger til og med 15. januar

Med de nye konstellationerne har Badminton Danmarks sportslige ledelse også valgt at optage Rasmus Kjær, Jeppe Bay, Mathias Thyrri og Mikkel Mikkelsen i elitegruppen som en del af den forøgede satsning på disse spillere.