World Championships 2021 - Kim Astrup - Anders Skaarup - Jubel - Glæde
Badmintonphoto

To VM-medaljer sikret til Danmark: De giver aldrig op

december 17, 2021 21:33 Skrevet af

Kim Astrup/Anders Skaarup og Anders Antonsen har som minimum sikret to bronzemedaljer til Danmark ved verdensmesterskabet i Huelva – endda den første VM-medalje i til dansk herredouble siden 2014. Den blev sikret efter en mental hård prøvelse for Astrup/Skaarup, som roses af Thomas Stavngaard: – De giver aldrig op, siger den danske assisterende landstræner.

 

Danmark når sit mål om at komme fra VM 2021 med et medaljepoint. Rent faktisk kommer danskerne fra verdensmesterskabet med minimum to.

Det står klart efter to kvartfinalesejre til henholdsvis Kim Astrup/Anders Skaarup og Anders Antonsen.

Førstnævnte sørgede for dansk deltagelse i semifinalerne og den første danske medalje i herredouble siden 2014 med en sejr i det europæiske opgør mod Mark Lamsfuss/Marvin Seidel fra Tyskland på 26-28, 21-13, 21-9. En mental hård kamp, som også krævede god fysik gennem de 72 minutter.

– Anders og Kims mentalitet er aldrig opgivende. De er med hele vejen, og det er en fornøjelse at se. De giver aldrig op. Der er ikke på noget tidspunkt, hvor de slår op i banen, og det er mentalt svært, når de ikke lige kører, siger Thomas Stavngaard.

Læs også: Danmarks U15-landshold taber tæt finale til værtsnationen

Begyndelsen af første sæt blev afgjort i servesituationen, hvor Lamsfuss/Seidel var skarpest. Når duellerne så endelig kørte, fjernede tyskerne muligheden for, at danskerne kunne smashe og angribe. Det blev heldigvis rettet til ved ophold, hvor Skaarup blandt andet fik smashet et point hjem til reducering 10-13.

Danskerne kom også tilbage i sættet, men måtte afgive det med 26-28 efter at have haft tre sætbolde. I de efterfølgende sæt fik de i højere grad flyttet tyskerne rundt på banen og splittet dem ad, og så måtte Seidel også have behandling på sin hofte ved 8-2 til danskerne i tredje sæt.

– Anders og Kim var seje. De var nervøse i starten og stod og tyrede bolden tilbage. Vi stod i det flade spil med tyskerne, selvom vi havde talt om, at det ikke måtte ske. Det fik de vendt og brugt vores taktik i stedet. Til sidst i kampen kunne vi godt se, at specielt Marvin Seidel så presset ud, så vi forsøgte også at lave svipserver på ham, siger Thomas Stavngaard.

Læs også: Mangler du årets julegave? Nu kan du købe billetter til VICTOR DM 2022

I morgen venter kinesiske He/Tan, som ligger nummer 24 på verdensranglisten (Astrup/Skaarup ligger nummer 10). Danskerne fører de tre indbyrdes opgør med 2-1, og Stavngaard forventer også en tæt kamp i morgendagens semifinale.

– Det bliver en rigtig, rigtig svær kamp. He/Tan kommer med en masse power og fuld skrald på. Det bliver nok lidt som i dag, og så skal vi være klar. Kim og Anders er mega glade nu, og det skal de også have lov til at være, men de er også klar på at komme videre i det her mesterskab, så det skal vi hjem og forberede os på, siger den danske assisterende landstræner.

Semifinalen mellem Astrup/Skaarup og He/Tan spilles som kamp nummer ni i finaleprogrammet.

Det er den første danske medalje i herredouble siden 2014, hvor Carsten Mogensen/Mathias Boe vandt bronze på hjemmebane i Ballerup.

Se flere danske VM-medaljer ved at klikke her

 

Anders Antonsen vs. Lee Zii Jia: 12-21, 21-8, 11-1

En mærket Lee Zii Jia måtte trække sig fra VM-kvartfinalen mod Anders Antonsen med, hvad der lignede problemer med højre fod ved stillingen 11-1 til Antonsen i tredje sæt.

Det var ellers en flyvende Lee Zii Jia, der stort set spillede fejlfrit, i første sæt. Omvendt lavede Antonsen flere fejl, hvor bolden røg i nettet eller ud i grøften. Derfor måtte Aarhus AB-spilleren skifte side med cifrene 12-21 før andet sæt.

Her fik Antonsen til gengæld lagt spillet over på sine præmisser, og fra 4-4 tog danskerne syv point i træk. Resten af sættet virkede Lee Zii Jia ikke tilstedeværende, og så kunne der byttes side igen med cifrene 21-8 i dansk favør.

Læs også: Danmark klar til to VM-kvartfinaler: – En svær dag, men jeg ser konstruktivt på det

Ind til tredje sæt fik den forsvarende All England-vinder behandling på sin højre fod, og det var tydeligt, at han ikke var i stand til at færdigspille kampen grundet smerter, da tredje sæt blev servet i gang. Derfor valgte han også at trække sig ved stillingen 11-1 til aarhusianeren.

Med sin plads i semifinalen sikrede Anders Antonsen også som minimum en bronzemedalje til Danmark. Det skyldes, at der ikke spilles bronzekamp. Det er 24-årige Antonsens fjerde verdensmesterskab, og anden gang han tager en medalje. Ved det seneste VM i 2019 vandt han sølv.

I morgendagens semifinale møder Anders Antonsen den angrebsivrige Loh Kean Yew, som slog Viktor Axelsen ud tidligere på ugen. Den semifinale spilles som de sidste i finaleprogrammet.

Individuel VM spilles i år fra søndag 12. december til søndag 19. december i den spanske by Huelva.

Seneste danske VM-medalje var i 2019 i Basel, hvor Anders Antonsen vandt sølv. Seneste verdensmestertitel til Danmark stod Viktor Axelsen for i 2017 i Glasgow.

Husk at du kan se VM-semifinalerne i morgen på TV 2 SPORT fra klokken 10.00.

Lodtrækningen

Se lodtrækningen til herresingle her

Se lodtrækningen til damesingle her

Se lodtrækningen til herredouble her

Se lodtrækningen til damedouble her

Se lodtrækningen til mixeddouble herTags: , , , ,
Kategori: , , ,