B.T. Guld - Viktor Axelsen - Pris - Hæder - Glæde - vinder - BT Guld - Årets Sportsnavn - DIF
Badmintonphoto

Viktor Axelsen er Årets Sportsnavn 2021

January 21, 2022 22:49 Skrevet af

Viktor Axelsen kan for anden gang i karrieren kalde sig Årets Sportsnavn i Danmark. Det står klart efter han her til aften vandt prisen ved SPORT2021.

 

OL-guld, fem World Tour-turneringssejre foruden World Tour-finalerne, generobring af førstepladsen på verdensranglisten, andenpladser ved All England og EM samt VM-bronze med herrelandsholdet ved Thomas Cup i Aarhus.

Læs også: Viktor Axelsen genvinder B.T. Guld-prisen

2021 var et spektakulært år for Viktor Axelsen, hvilket ovenstående er et tydeligt bevis på.

Resultaterne er også medvirkende til, at den 28-årige fynbo blev vinderen af Danmarks største sportspris, Årets Sportsnavn. Prisen blev uddelt til prisuddelingsshowet SPORT2021, og her var det Axelsens navn, der røg op af kuverten.

– Jeg er selvfølgelig umådelig stolt og rigtig glad over at vinde prisen. Ikke mindst fordi de øvrige nominerede virkelig har præsteret nogle utrolige resultater i deres sportsgrene i 2021. Så at mine præstationer berettiger mig til prisen, ser jeg som et stort skulderklap. Jeg vil gerne takke alle dem, der har heppet på mig, støttet mig og inspireret mig i 2021. Nu lægger jeg mig i selen for, at jeg også kan lave nogle gode præstationer i 2022, siger Viktor Axelsen.

Læs også: Viktor Axelsen kåret til ’Årets herrespiller’ af BWF

De øvrige nominerede til Årets Sportsnavn 2021 var Michael Mørkøv & Lasse Norman Hansen, samt Anne-Marie Rindom.

Viktor Axelsen vandt også prisen i 2017. Foruden Axelsen har kun Mette Jacobsen (svømning), Tom Kristensen (motorsport) og Caroline Wozniacki (tennis) vundet Årets Sportsnavn to gange som individuel atlet. Damelandsholdet i håndbold har vundet prisen flest gange, hvilket er tre.

I december blev Viktor Axelsen også kåret som BWF’s Årets Herrespiller 2020/2021.Tags: , ,
Kategori: , , , ,