Peter Mouritsen

Første nominerede til Badminton Danmarks Talentpris: Peter Mouritsen

March 30, 2022 12:00 Skrevet af

For syvende gang skal vinderen af Badminton Danmarks Talentpris findes. Formålet med prisen er at sætte fokus på og anerkende det store talentarbejde, der bliver gjort i dansk badminton.

 

På lørdag vil vinderen af Badminton Danmarks Talentpris 2022 blive udråbt. I dagene op til vil vi her på badminton.dk offentliggøre de tre nominerede. I dag præsenterer vi den første nominerende, som er cheftræneren i ungdomsafdelingen i Svendborg Badmintonklub, Peter Mouritsen.

– Det er jeg glad for. Jeg tænker samtidig, at når man i en lille forening som vores løfter en opgave som talentudvikling, så er der flere end én, der gør det. Jeg har gennem mange år arbejdet sammen med især Janus Petersen, og der er mange andre om det, siger Mouritsen, da han blev overrakt nyheden.

Læs også: Thomas Nielsen er vinderen Badminton Danmarks Talentpris 2021

Begrundelsen for nomineringen er, at han har formået at skabe et godt træningsmiljø med mange dygtige trænerressourcer til hver træning, og hvor der produceres store talenter.

– Det er det, vi arbejder på. Og det har vi gjort i de 20 år, jeg har været i klubben. Vi vil udvikle spillere til deres bedste niveau. Vi vil ikke være tilfreds med, de ikke får muligheden, hvis de har potentialet og lysten. Vi udvikler dem med henblik på at blive gode seniorspillere.

– Det betyder også, at de ryger videre til andre klubber, hvor de kan udvikle sig endnu mere. Vores mission er ikke at holde på dem længere, end at de konstant udvikler sig. Vi er stolte over at sende dygtige spillere videre, siger Mouritsen.

Noget af succesen skal findes i, at han sammen med resten af klubben har formået at finde en balance i at håndtere spillerne. På den ene side bliver der stillet krav, men samtidig gives der plads til, at de unge skal have det sjovt.

– Vi er lykkes med det, fordi vi i en meget tidlig alder har været tydelige på, hvad vi gerne vil. Vi kører en hovedsætning, der hedder: Det er sjovt at blive bedre. Vi er ikke en pasningsordning. Det betyder for os, at spillere hele tiden skal udvikle sig. Hvis de er gode, så skal de blive endnu bedre. Er de knap så gode, så skal de blive bedre.

– Det er ikke sjovt at føle, man har været god, og så kommer alle de andre og overhaler en. Vi vil sikre, at spillerne er i udvikling. Det betyder også, at vi stiller krav til spillerne på alle niveauer. Børn synes, det er sjovt at blive bedre. Dem, der bliver gode, holder typisk fast i sporten.

Klik her for at læse mere om Badminton Danmarks Talentpris og om kriterierne bag

Badminton Danmarks Talentpris uddeles lørdag i forbindelse med VICTOR UDM i Brøndby.

 

Tidligere vindere af Badminton Danmarks Talentpris

2021 – Thomas Nielsen, abc Aalborg

2020 – Jakob Poulsen, Solrød Strand Badmintonklub

2019 – Lennart Engler, Odense BK

2018 – Michael Kjeldsen, Højbjerg Badmintonklub

2017 – Steen Thomsen og Peter Nedergaard, Kolding BK

2016 – Preben Nørgaard, Solrød Strand BadmintonklubTags: , , ,
Kategori: , , , , ,