Den driftige abc Aalborg-cheftræner Thomas Nielsen er vinderen af Badminton Danmarks Talentpris 2021. Nielsen vinder på baggrund af blandt andet en vedvarende motivation til at udvikle sin trænerpraksis, en bæredygtig strategisk tilgang og et sundt regionalt fokus. – En stor anerkendelse, siger en stolt Thomas Nielsen.

 

Cheftræner i abc Aalborg, Thomas Nielsen, er vinderen af Badminton Danmarks Talentpris 2021.

Det står klart, efter den nordjyske talentudvikler søndag forinden finalerne ved RSL UDM blev hædret med prisen.

– Det er en stor anerkendelse. Især fordi det er andre trænere og ledere, der har stemt, så det er jeg enormt glad og stolt over, lød den umiddelbare reaktion fra Aalborg-træneren.

Thomas Nielsen har gennem mange år været en drivende kraft i opbygningen af et bæredygtigt system i abc Aalborg, hvor mange talentfulde spillere er udklækket. Det er blandt andet på den baggrund sammenkoblet med hans vedvarende videbegær og motivation til fortsat udvikling, at han var indstillet til prisen.

Netop den fornyede motivation, som anerkendelsen med prisen afstedkommer, glæder Thomas Nielsen sig over.

– Det er jo et klap på skulderen for alle de timer, man lægger i hallen og i spillerne, som kan bruges i forhold til at få ny motivation til at fortsætte arbejdet, siger Thomas Nielsen.

Se hele interviewet med Thomas Nielsen her:

 

 

Udover Thomas Nielsen var Sune Gavnholt og Rune Ulsing nomineret til prisen. Læs om baggrunden for indstillingen af de øvrige to nominerede her; Sune Gavnholt og Rune Ulsing.

Thomas Nielsen blev valgt som vinder af prisen på baggrund af en afstemning blandt udvalgte talenttrænere – heriblandt ungdomslandstrænere, talentcentertrænere samt undervisere på badmintonsportens træneruddannelser.

Badminton Danmarks Talentpris tildeles hvert år en talenttræner, en cheftræner, en sportschef, en leder, en ildsjæl i en klub eller en anden, som i løbet af det/de seneste år har gjort en ekstraordinær indsats for talentudviklingen i dansk badminton.

Formålet med prisen er at sætte fokus på og anerkende det store talentarbejde, der bliver gjort i dansk badminton – for der er mange, som giver en uvurderlig indsats for vores sport.

Vi ønsker Thomas Nielsen et kæmpe stort tillykke med prisen!

 

Tidligere vindere af Badminton Danmarks Talentpris er:

2020 – Jakob Poulsen, Solrød Strand Badmintonklub

2019 – Lennart Engler, Odense BK

2018 – Michael Kjeldsen, Højbjerg Badmintonklub

2017 – Steen Thomsen og Peter Nedergaard, Kolding BK

2016 – Preben Nørgaard, Solrød Strand Badmintonklub

Klik her for at læse mere om Badminton Danmarks Talentpris og kriterierne bag prisen