Foto: Allan Høgholm

Tanja Berg vinder Badminton Danmarks Talentpris 2022

April 2, 2022 13:31 Skrevet af

Anerkendelsen af kollegaerne værdsættes af Tanja Berg, som dog slår fast, at det er spillerne i hverdagen, der motiverer hende til at fortsætte.

 

Tanja Berg er vinderen af Badminton Danmarks Talentpris anno 2022.

I en afstemning blandt trænerkollegaer fik hun flere stemmer end de to andre nominerede til prisen, Peter Mouritsen fra Svendborg Badmintonklub og Peter Arvedsen fra Lyngby Badmintonklub.

– Jeg er rigtig glad for at vinde prisen. Jeg var i første omgang enormt glad for bare at blive nomineret til prisen af Badminton Danmark, og så er jeg glad for, at ens kollegaer stemmer har stemt en. Det betyder meget, at de har set ens arbejde gennem mange år, siger Tanja Berg.

Læs også: Anden nominerede til Badminton Danmarks Talentpris: Tanja Berg

Begrundelsen for nomineringen af Tanja Berg er, at hun i 20 år har fået bygget en unik kultur og træningsmiljø op i Værløse. Her har hun formået at tage unge talenter det sidste stykke og flytte dem op til seniorniveau, mens hun samtidig har formået at holde fast i deres spilleglæde. En vigtig men ofte overset del af talentudviklingen siger Jens Meibom, Badminton Danmarks elite- og talentchef.

– Det er meget velfortjent, at Tanja modtager Badminton Danmarks Talentpris, og jeg er glad for, at hendes kollegaer også har set og anerkendt hendes store indsats for talentudvikling, og dansk badminton generelt. Ofte når vi tænker på talentudvikling, er vores opmærksomhed på de unge spillere op til U19, og vi glemmer måske nogle gange, hvor vigtigt det er, at der også er nogle trænere, der kan hjælpe talenterne med at tage det meget svære skridt fra talent til senior-elitespiller. Tanja har haft en afgørende betydning for mange tidligere og nuværende NETC-spillere, og ikke mindst de spillere, der er såkaldte ”late bloomers”. Det vil sige, at de slår igennem sent. De har haft gavn af Tanjas hjælp. Det er nuværende NETC-spillere som Mikkel Mikkelsen og Mathias Thyrri de seneste gode eksempler på. Så også fra Badminton Danmark skal der lyde en stort tak og tillykke til Tanja med kåringen, siger elite- og sportschef Jens Meibom.

Det er også spillerne, som hun fremhæver, der har givet hende lysten til at blive ved med at fortsætte gennem mange år.

– Selvfølgelig er det dejligt at få anerkendelsen, men det er ikke den, jeg lever af. Det er mere sammenspillet med spillerne, som har lyst til at lytte og gøre det, vi aftaler sammen. Eller når jeg siger, det er det, der skal til for at blive så dygtig som mulig. Så det er spillerne, der motiverer mig i min hverdag til at blive ved, siger Berg.

Læs også: VICTOR UDM er i gang: – Det er en fed hal, og der er rigtig god stemning

Badminton Danmarks Talentpris går til en talenttræner, en cheftræner, en sportschef, en leder, en ildsjæl i en klub eller en anden, som i løbet af det/de seneste år har gjort en ekstraordinær indsats for talentudviklingen i dansk badminton.

Formålet med Badminton Danmarks Talentpris er at sætte fokus på og anerkende det store talentarbejde, der bliver gjort i dansk badminton.

Det er syvende gang, at prisen uddeles. Prisen uddeles på vanlig vis ved UDM, men da Tanja Berg er forhindret i at deltage, overrækkes prisen til VICTOR Final 4 den 20.-21. april.

 

Tidligere vindere af Badminton Danmarks Talentpris

2021 – Thomas Nielsen, abc Aalborg

2020 – Jakob Poulsen, Solrød Strand Badmintonklub

2019 – Lennart Engler, Odense BK

2018 – Michael Kjeldsen, Højbjerg Badmintonklub

2017 – Steen Thomsen og Peter Nedergaard, Kolding BK

2016 – Preben Nørgaard, Solrød Strand BadmintonklubTags: ,
Kategori: , , , , ,