Foto: Badminton Danmark

Badminton Danmark præsenterer ny talentudviklingskonsulent

April 5, 2022 14:00 Skrevet af

Peter Nedergaard skifter fra en stilling i Badminton Bredde & Udvikling. – Jeg brænder for talentudvikling og glæder mig til at arbejde tættere med talenttræningscentrene og klubberne, siger han.

 

Badminton Danmark har ansat en ny talentudviklingskonsulent, efter Bo Ømosegaard stoppede sidste måned efter 17 år i forbundet.

Valget er faldet på Peter Nedergaard, som siden 2015 har været badmintonkonsulent i Badminton Bredde & Udvikling samt træner i Talentcenter Syd siden 2019.

– Det var et meget stærkt felt af ansøgere, men det stod også klart for os, at Peters profil og erfaring var den, som bedst matchede stillingens primære opgaver. Peter har en stor erfaring og viden om talentudvikling i klubber og på talentcentre og har et kæmpe netværk i de klubber og talentudviklingsmiljøer, han skal arbejde sammen med. Endvidere har Peter erfaring med at udvikle koncepter og materialer til brug for klubberne, hvilket er en meget relevant erfaring, når vi skal i gang med at revidere vores eksisterende BATK-materiale, siger elite- og sportschef i Badminton Danmark, Jens Meibom.

Læs også: Tanja Berg vinder Badminton Danmarks Talentpris 2022

Peter Nedergaard færdiggjorde trænerskolen i Aalborg 2003, hvorefter han flyttede til Fyn og påtog sig trænergerningen i Nr. Broby/Team Fyn. Her var han ungdomschef fra 2003-2007 og seniortræner fra 2005-2009.

Derefter rykkede han til Kolding Badmintonklub, hvor han i 10 år var ungdomscheftræner og sportslig ansvarlig. I Kolding var han medvirkende til at udvikle et stærkt træningsmiljø, hvor der blev arbejdet struktureret og ambitiøst med talentudvikling, som blandt andet betød mange eliterækkespillere og UDM-medaljer. I 2017 vandt han sammen med Steen Thomsen Badminton Danmarks Talentpris.

Nu glæder han sig til igen at kaste sine kræfter efter talentudviklingen.

– Jeg brænder for talentudvikling og glæder mig til at arbejde tættere med talenttræningscentrene og klubberne. Det er altid noget, der har fyldt i mit liv og noget, jeg er gået op i, siger Nedergaard.

Læs også: Badminton Danmarks hovedbestyrelse har udvalgt tre nye strategispor: Du kan være med til at udvikle dem

Han var derfor ikke i tvivl, da han så stillingsopslaget som talentudviklingskonsulent.

– Det er en stor ære at få lov til at hjælpe klubberne med at lave talentudvikling. Det er utrolig vigtigt at få lov til at være med, hvor talentudviklingen sker. Nogle af de kompetencer, jeg har fået af at være i trænermiljøet i mange år og været ansat i Bredde & Udvikling, har givet mig perspektiver i, hvordan man arbejder som klub og med talentudvikling. Så jeg føler, jeg har nogle kompetencer at byde ind med. Det bliver et super spændende arbejde.

Peter Nedergaard tiltræder per 1. juni.

Hvilke talentcentre og elitekommuner Peter Nedergaard bliver tilknyttet, bliver fastlagt i forbindelse med hans start i den nye stilling.

Indtil da vil talentudviklingschef Lars Uhre være Badminton Danmarks kontaktperson ift. spørgsmål vedrørende talentudvikling. Lars kan kontaktes på 22 41 19 21 eller lauh@badminton.dk.Tags: , ,
Kategori: , , ,