Badminton Danmark

Kim Astrup: – Jeg er glad for, jeg havde mange år med forskellige sportsgrene

April 5, 2022 07:00 Skrevet af

Kim Astrup tror, han ville have savnet sammenholdet med sine kammerater, hvis han allerede fra 9-10 års alderen havde begyndte at specialisere sig i badminton.

 

Hav ikke travlt med at vælge, hvilken sportsgren du vil specialisere dig i.

Sådan lyder rådet fra den danske landsholdsspiller Kim Astrup. Som barn dyrkede han både fodbold, golf og badminton, inden han først i teenageårene begyndte at fokusere mere på sidstnævnte.

Lyt til den seneste podcastepisode med Kim Astrup her.

Dermed er han et eksempel på den nye store undersøgelse, som Team Danmark fremlagde omkring talentudvikling i sidste uge.

Heri stod der blandt andet, at ’verdensklasseatleter på seniorniveau typisk har dyrket mere end én sportsgrene i ungdomsårene, har trænet færre timer i de tidlige år og har haft en langsommere udvikling end de atleter, der opnåede de bedste resultater i ungdomsårene’.

Læs også: Frank Hvam i ny podcast-episode: Badminton er en fuldstændig fantastisk sport

Badminton Danmarks elite- og sportschef, Jens Meibom, gæstede den seneste episode af Badminton Danmarks podcast, hvor han forklarede, hvordan den nye undersøgelse harmonerer med forbundets tilgang til talentudvikling, og hvad vi kan lære af det.

Desuden kiggede Kim Astrup forbi, hvor han fortalte sin personlige historie om, hvorfor han var glad for, han ikke specialiserede sig for tidligt i badminton, og hvor meget det sociale betød for ham i at dyrke flere sportsgrene.

Hør mere om det i episoden, som du kan lytte til herunder.

Her kan du klikke dig direkte videre til SpotifyItunes, Google Play eller downloade afsnittet via dette link.

Lyt med og læg meget gerne en anmeldelse til os, så vi kan blive endnu bedre til næste gang.

Hvis I kan lide, hvad I hører, så husk at trykke follow og del gerne podcasten med jeres venner og familie.Tags: , , , ,
Kategori: , , , ,