Med Thomas Cup – VM for herrehold – inden for rækkevidde har hverken cheflandstræner Kenneth Jonassen eller Rasmus Gemke lyst til at tage nogen chancer, da sidstnævnte er på vej tilbage fra en skade.

 

Den danske trup ved det individuelle EM bliver en spiller færre.

Rasmus Gemke er fortsat ikke kommet sig oven på sportsbrok i lysken, og derfor har den danske herresinglespiller meldt fra til det EM, der afholdes i Madrid 25.- 30. april.

– Jeg kan mærke, det går bedre dag for dag, og jeg nærmer mig snart at kunne være med på normal vis. Men der er stadig nogle procenter at hente, før jeg kan give den gas igen. Der er Final 4 og Thomas Cup (VM for herrehold) i vente i den kommende fremtid, så det handler om at håndtere det klogt, så jeg ikke går i stykker igen, siger 25-årige Gemke.

Læs også: Fem debutanter med i truppen til individuel EM

Det er 16 uger siden, at han spillede sin seneste kamp, hvilket var til det individuelle VM i december. Med skadens omfang taget i betragtning påpeger cheflandstræner Kenneth Jonassen, at der derfor ikke vil blive taget nogen chancer med Gemke.

– Sportsbrokken har været mere kompliceret end som så, og ud fra den begrænsede mængde af tid på træningsbanen er der for stor usikkerhed om konsekvenserne ved at stå på banen ved EM. Gemke er dog godt i gang med sin genoptræning, og forhåbentlig er han snart klar til at genoptage sin fulde træning på NETC (Det Nationale Elitetræningscenter).

– Det er vigtigt for os at putte det i perspektiv. Thomas Cup er det højst prioriterede mesterskab, og vi vil gå langt for at få Gemke klar til det. Men vi vil på intet tidspunkt gå på kompromis med hans genoptræning. Jeg skal vide, at Gemke personligt kan se sig selv i det, før han kan udtages, siger Kenneth Jonassen om Thomas Cup, der spilles fra 8.- 15. maj.

Læs også: Jakob Høi: Hårde danske lodtrækninger til Thomas og Uber Cup

 

Med Rasmus Gemkes afbud ser den danske EM-trup således ud:

Herresingle:

 • Viktor Axelsen
 • Anders Antonsen
 • Hans-Kristian Solberg Vittinghus

Damesingle:

 • Mia Blichfeldt
 • Line Christophersen
 • Line Kjærsfeldt
 • Julie Dawall

Herredouble:

 • Kim Astrup & Anders Skaarup
 • Lasse Mølhede & Jeppe Bay

Damedouble:

 • Maiken Fruergaard & Sara Thygesen
 • Amalie Magelund & Freja Ravn
 • Amalie Schulz & Christine Busch

Mixdouble:

 • Alexandra Bøje & Mathias Christiansen
 • Rikke Søby & Mikkel Mikkelsen

 

Det seneste individuelle EM blev afholdt i 2021 i Ukraine.

Her blev det til en guldmedalje til Anders Antonsen, sølv til Viktor Axelsen og Line Christophersen samt bronzemedaljer til Hans-Kristian Solberg Vittinghus, Kim Astrup/Anders Skaarup, Maiken Fruergaard/Sara Thygesen og Alexandra Bøje/Mathias Christiansen.