Både hos de danske damer og herrer er der gengangere i grupperne til Thomas og Uber Cup. Ifølge Danmarks landstræner Jakob Høi bliver damernes første kamp en nøglekamp i gruppen.

 

Det er blot et halvt år siden, at et historisk Thomas og Uber Cup for første gang blev afholdt på dansk grund. Men fra 8.- 15. maj går det løs igen, når det denne gang er Thailand, der er vært for Thomas og Uber Cup – også kendt som VM for herre- og damehold.

Læs også: Elite- og sportschef tilfreds med at nå Thomas og Uber Cup-målsætning: – Der er meget at bygge videre på

Fredag blev der trukket lod til mesterskaberne, og her skal de danske damer, som var i andet seedningslag, op imod Thailand, Malaysia og Egypten.

– Overordnet synes jeg, den er hård, fordi vi skal ind og markere os mod Malaysia. Det er den, der er nøglekampen, og det er allerede den første kamp. Det bliver hårdt, men det har vi gjort før. Så det håber jeg, vi kan igen, siger Danmarks landstræner Jakob Høi.

Det er tredje gang i træk, at damerne er i gruppe med Malaysia ved Uber Cup. Sidste gang blev det på papiret en overbevisende dansk sejr på 4-1, men kampene var tættere, end cifrene viste. Jakob Høi spår da også, at det kan blive endnu en tæt kamp.

– Hvis vi starter med at kigge på Thailand, så er de utrolig boldsikre. Deres bedste damedoubler har drillet alle i verden, og så har de nogle rigtig gode og teknisk dygtige singler. Når vi kigger på tredje seedningslag, synes jeg, vi har trukket den sværeste nation med Malaysia. På singlesiden er vi på papiret favoritter. Men jeg synes ikke, den ligger til, vi bare tager den. Det bliver en spændende kamp. Så har vi i Egypten. Den er jeg nok lidt ked af, for det bliver aldrig en god kamp. Der er simpelthen så stor forskel, at det ikke engang er gode kampe til at spille sig ind i hallen på, siger Høi.

Læs også: Kenneth Jonassen skal opereres: Misser EM og VM for hold

Sådan er de danske damers kampprogram:

  • Danmark vs Malaysia (søndag 8. maj)
  • Danmark vs Egypten (mandag 9. maj)
  • Danmark vs Thailand (tirsdag 10. maj)

 

De danske herrer var i første seedningslag i lodtrækningen. For dem bliver der også noget genkendeligt fra Aarhus. Igen er Danmark havnet i gruppe med Frankrig, mens Kina og Algeriet er de sidste to modstandere.

– Jeg synes, det er en hård lodtrækning, fordi den er fysisk mod Frankrig, og den er rigtig svær mod Kina. Vi vil rigtig gerne komme ud af gruppen som gruppevinder. Vi har muligheden, og den bør stå i en ret tæt kamp mellem Kina og Danmark om, hvem der skal vinde den gruppe, fortæller Jakob Høi.

Læs også: Fem debutanter med i truppen til individuel EM

Den danske landstræner havde især godt set, at det var blevet til en anden nation end Kina fra andet seedningslag.

– De viste på den europæiske tour, der lige har været, at de kan slå os med forskellige par. Så det er skræmmende. På singlesiden synes jeg, vi har været rigtig gode, men der er stadig tre herresingler, der skal spilles. Så den ser jeg som en rigtig svær kamp. Så har vi Frankrig igen, og de drillede os sidste gang, da vi spillede i Aarhus. Både med lange herresingler, men også i doublerne har de vist, de kan spille tre sæt med os. Så jeg ser os som favoritter, men det er en modstander, som fysisk godt kan gøre lidt ondt. Så står vi med Algeriet, som er modstanderen i første kamp. Det bliver en dag, hvor vi skal sætte os ned i trænerteamet og se, hvordan vi vil bruge den kamp, og hvordan får vi forberedt os bedst muligt til de

Sådan ser de danske herrers kampprogram ud:

  • Danmark vs Algeriet (søndag 8. maj)
  • Danmark vs Frankrig (tirsdag 10. maj)
  • Danmark vs Kina (onsdag 11. maj kl. 19)

 

Thomas & Uber Cup spilles i år fra 8.-15 maj i Bangkok. Det er tredje gang, at Thailand afholder Thomas Cup, mens det er anden gang, de afholder Uber Cup.

Indonesien er forsvarende Thomas Cup-vinder, og med 14 titler er det også den nation, der har vundet mesterskabet flest gange.

Hos kvinderne er Kina forsvarende Uber Cup-vinder, og de er også den mest vindende nation med 15 titler.

De danske herrer tabte i semifinalen til Indonesien ved det seneste Thomas Cup i Aarhus. De danske damer røg ud i kvartfinalen til Korea.