Foto: Alex van Zaanen

U17-landsholdet taber tæt finale ved 6 Nations

April 18, 2022 14:25 Skrevet af

Danmark var foran 3-1 i den sidste kamp ved 6 Nations, men Frankrig endte med at vinde kampen og turneringen.

 

Det lykkedes ikke for det danske U17-landshold at gå ubesejret igennem holdturneringen ved 6 Nations i den hollandske by Arnhem.

Læs også: U17-landsholdet slår Holland og Sverige i holdturneringen ved 6 Nations

Mandagens finale blev tabt snævert med 4-5 til Frankrig, som ender med at vinde turneringen, mens Danmark slutter på andenpladsen.

– Det var en spændende holdkamp fyldt med nerver og intensitet, hvor begge hold larmede både på og uden for banen. Vi vidste godt, Frankrig var gode, og i dag var de bedre som hold og til at bide igen i kampene. Omvendt kæmpede vi lidt med hele situationen, hvor vi i mange kampe var ramt af nerver, erkender Danmarks U17-landstræner, Frank Larsen.

Danmark tog teten i begyndelsen af finalen, da Salomon Thomasen bragte Danmark i front efter en sejr i to sæt. Selvom Otto Reiler og Amanda Petersen tabte deres mixeddouble i tre sæt, sørgede Maria Højlund Tommerup og William Bøgebjerg for, at Danmark var foran med 3-1 i finalen.

Læs også: Her er ungdomsdanmarksmestrene ved VICTOR UDM 2022 og VICTOR DMU 2022

Frankrig fik udlignet efter sejre i både damesingle og den ene herredouble. Philip Kryger Boe og Salomon Thomasen gav Danmark en matchbold, da deres sejr sikrede en føring på 4-3. Desværre endte Danmark med at tabe de to damedoubler og dermed den samlede holdkamp.

– Vi havde svært ved at følge planen og spille det spil, der gjorde ondt på franskmændene. I stedet blev det lidt stresset, og der er Frankrig bare for gode. De andre lande ved mesterskabet har ikke haft bredden til at true os, men man slår bare ikke Frankrig på 90-95 procent. Vi havde mulighederne for at vinde de fleste kampe – især i mixeddoublen – men det var fortjent, Frankrig vandt, siger Frank Larsen.

Læs også: U17-landsholdet gør rent bord i danskerdominerede finaler ved 6 Nations

Trods den glippede sejr i holdturneringen har Danmark haft stor succes i den individuelle turnering ved 6 Nations. Her blev det til sejre i alle fem kategorier, hvor fire af finalerne endda var med ren dansk deltagelse.

Overordnet set rejser holdet derfor hjem med masser af værdifuld erfaring i bagagen.

– Det var en fed oplevelse for vores unge spillere, for der er mange af dem, der ikke har prøvet at skulle håndtere sådan et tryk før. Det er gode lærepenge, som ruster os til fremtiden. Alt i alt har det været en fed tur med en sindssyg god gruppe, som har forstået, hvad det handler om, reflekterer Danmarks U17-landstræner.

 

Klik her og få det fulde overblik over holdkampen mod Frankrig

Danmark – Frankrig: 4-5

  • Otto Reiler/Amanda Petersen vs Tom Lalot-Trescartes/Elsa Jacob: 21-16, 13-21, 14-21
  • Salomon Thomasen vs Ewan Goulin: 21-13, 23-21
  • Maria Højlund Tommerup vs Elena Phan: 21-16, 23-21
  • William Bøgebjerg vs Swan Hardi: 21-7, 21-11
  • Kajsa van Dalm vs Camille Pognante: 21-23, 16-21
  • Robert Nebel/Otto Reiler vs Tom Lalot-Trescartes/Ewan Goulin: 10-21, 17-21
  • Philip Kryger Boe/Salomon Thomasen vs Thibault Gardon/Timeo Lacour: 21-19, 21-13
  • Anna-Sofie Nielsen/Maria Højlund Tommerup vs Elsa Jacob/ Camille Pognante:
  • Caroline Mouritsen/Amanda Petersen vs Kathell Desmot-Chacun/Clemence Gaudreau: 15-21, 10-21

 Tags: , , , ,
Kategori: , , , ,