EM2022, Mølhede og Bay
Badmintonphoto

Ti danske kampe og ti sejre: Forrygende dansk start på EM i Madrid

April 26, 2022 21:29 Skrevet af

Det individuelle europamesterskab er i gang, og på andendagen har der været ti danskere på programmet. Selvom hallen i Madrid har budt på udfordringer, endte alle kampe i danske sejre. – Vi ved godt, hvorfor vi er her, siger landstræner Jakob Høi.

 

Der er næsten tradition for dansk metal, når der spilles individuel EM. Sidste år i Ukraine blev det til syv danske medaljer, hvor herresinglekategorien ryddede kategorien for guld, sølv og bronze.

I år bliver europamesterskabet afholdt i Madrid, og her stiller i alt syv danske singlespillere og seks danske doublepar til start. På den første dag med danskere på banen blev det til ti sejre af ti mulige, selvom forholdene i hallen udfordrede spillerne. Derfor var landstræner Jakob Høi særligt tilfreds med, at alle danskere er videre ved EM.

– Vi skal være glade for, at alle er med, og alle kom videre, så det har været en god start. Jeg synes, at forholdene har været svære, hvilket vi godt vidste, da vi trænede i areanen. Vi må antage, at det er den tynde luft, der gør bolden så hurtig. Det er et andet spil, end mange er vant til, siger Jakob Høi.

Læs også: Skadet Kim Astrup misser individuel EM

Men trods de svære forhold i hallen vurderer landstræneren, at det måske alligevel kan have en positiv indvirkning.

– Det går stærkere, og det var sværere at styre boldene. Det betyder også, at det var en lidt shaky start for nogen, fordi det lige krævede omstilling. Men på den anden side synes jeg også, at det er super sundt, at vi har fået mere udfordring, end vi havde forventet, for der er ikke noget, der er givet i sådan en kamp, siger Høi.

På det danske holdkort finder man fem spillere, der er med til EM for første gang. Mikkel Mikkelsen var sammen med makker Rikke Søby de første danskere til at indtage banerne i Madrid tirsdag morgen. De stod over for det finske mixeddoublepar Alzbeta Basova/Anton Kaisti, der blev besejret i tre sæt med cifrene 21-17, 17-21, 21-19.

Landstræner Jakob Høi var tilfreds med den første danske sejr, der også blev en hjælp for de andre danskere.

– Mixeddoublen vidste vi godt kunne drille. At den så går hjem til sidst, skal vi være glade for, for de havde ikke erfaringerne fra andre spillere, som kunne fortælle dem om forholdene i hallen i dag. Det er en kamp, hvor nærmest ingen af parrene kan stå i defensiven. Mikkelsen og Søby kommer til at bære ideen om, at der er ting, vi skal være opmærksom på i hallen, siger Jakob Høi.

Læs også: Fem debutanter med i truppen til individuel EM

Viktor Axelsen var finalist ved sidste års EM, men en positiv coronatest afholdte ham fra at møde Anders Antonsen i guldkampen.  I år var 17-årige Alex Lanier første modstander. Franskmanden er regerende U17-europamester, men han blev ikke den store udfordring for Axelsen, der vandt 21-12, 21-11.

– Jeg synes, at jeg formåede at spille på et rigtigt fornuftigt niveau i dag, og jeg er glad for, at jeg tog sejren forholdsvist komfortabelt. Jeg formåede at kontrollere boldene ret godt og kom højt på nettet. Det gjorde, at Lanier fik det svært, siger Viktor Axelsen.

– Jeg har mødt Weisskirchen et par gange. Hvis jeg spiller på samme niveau, som jeg gjorde i dag, så tror jeg, at det bliver en kamp, der går min vej. Jeg respekterer alle, der er her, og det bliver ikke anderledes i morgen, siger Axelsen.

Klik her og se alle resultater fra dagens kampe ved EM

Også Anders Antonsen og Hans-Kristian Solberg Vittinghus er videre til 1/8-finalerne ved EM. Begge herresingler måtte ud i tre sæt, før tyske Kai Schaefer og ungarske Daniel Nikolov var besejret. Onsdag venter der spansk modstand til Antonsen, mens Vittinghus møder schweiziske Kuenzi.

Fire danske damesinglespillere er med ved EM, og alle vandt de i to sæt i deres første kampe ved europamesterskabet. Sidste års sølvvinder, Line Christophersen, gik videre med en sejr på 21-14, 21-11 over slovenske Petra Polanc. I morgen er der også danskeropgør på programmet, når Mia Blichfeldt og Julie Dawall mødes.

Der var også sejr til alle debuterende danskerpar. 28 minutter skulle herredoublen med Lasse Mølhede og Jeppe Bay bruge på at slå det irske par Joshua Magee/Paul Reynolds med cifrene 21-19, 21-12. Sidste danskere på banen tirsdag var Amalie Schulz/Christine Busch, der sejrede i to sæt mod østrigske Christine Busch/Katharina Hochmeir.

Læs også: Rasmus Gemke melder fra til EM

Udover de nævnte spillere skal yderligere tre danske doublepar i aktion i morgen. Mixeddoublen med Alexandra Bøje/Mathias Christiansen samt damedoublerne Maiken Fruergaard/Sara Thygesen og Amalie Magelund/Freja Ravn spiller deres første kamp onsdag.

Med ti sejre ud af ti mulige på første dag med dansk deltagelse er landstræneren optimistisk for kampene i morgen.

– Vi ved godt, hvorfor vi er her. Vi er ambitiøse med alle spillere, vi har med herned. Vi udtager kun spillere, der kan gøre en forskel eller kommer til at gøre det. Der er ikke nogen, der går på banen i morgen, uden en tro på at de kan vinde. Så jeg synes både at målet og ambitionerne er til, at vi skal gå ind og vinde i morgen også, siger Jakob Høi.

Oprindeligt inkluderede truppen også herresinglespiller Rasmus Gemke og herredoubleparret Kim Astrup og Anders Skaarup Rasmussen, men skader i lysken stopper Gemke og Astrup fra at deltage ved EM.

 

Danske resultater ved tirsdagens kampe til EM:

Herresingle:

Viktor Axelsen vs. Alex Lainer: 21-12, 21-11

Hans-Kristian Solberg Vittinghus vs. Daniel Nikolov: 12-21,  21-10, 21-17

Anders Antonsen vs. Kai Schaefer: 21-17, 18-21, 21-13

Damesingle:

Line Kjærsfeldt vs. Marie Batomene: 21-10, 21-11

Line Christophersen vs. Petra Polanc: 21-14, 21-11

Mia Blichfeldt vs. Polina Buhrova: 21-13, 21-7

Julie Dawall vs. Tereza Svabikova 21-16, 21-13

Mixeddouble:

Rikke Søby/Mikkel Mikkelsen vs. Alzbeta Basova/Anton Kaisti: 21-17, 17-21, 21-19

Herredouble:

Lasse Mølhede/Jeppe Bay vs. Joshua Magee/Paul Reynolds: 21-19, 21-12

Damedouble:

Amalie Schulz/Christine Busch vs. Serena Au Yeong/Katharina Hochmeir: 21-15, 21-9Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,
Kategori: , , ,