I dag spillede alle de danske herresingler, herredoubler, damedoubler og mixeddoubler sig videre til kvartfinalen EM, der spilles i Madrid.  Udover mange danske sejre bød andendagen ved EM på et comeback fra Hans-Kristian Vittinghus, et danskeropgør og en walkover for verdens nr. 1, Viktor Axelsen. Læs meget mere om dagens kampe her. 

 

Dag nummer to ved EM gik med danske briller rigtig godt, og i morgen venter kvartfinalerne, hvor Danmark er repræsenteret med 12 konstellationer.

Dagens tætteste kamp blev spillet af Hans-Kristian Vittinghus, der var nede med matchbolde i andet sæt. Heldigvis lykkedes det “HK” at holde hovedet koldt i de afgørende dueller og han endte med at vinde kampen over Tobias Kuenzi 17-21, 26-24, 21-12.

Den smalle sejr til Vittinghus, kostede dog en løftet pegefinger fra assisterende landstræner Jakob Høi.

– Jeg er nødt til at nævne Hans, der formår at kæmpe sig ud af nogle matchbolde. Jeg ved, at han sidder med et smil og siger, at han gjorde det, der skulle til at for spille sig videre. Men det er også en løftet finger til, at man altså skal være klar, hvis man vil vinde og videre i turneringen, lyder det fra Høi.

I morgen møder 36-årige Vittinghus franske Toma Junior Popov, der er femteseedet ved EM.

Læs også: Ti danske kampe og ti sejre: Forrygende dansk start på EM i Madrid

En anden spændende kamp, der udspillede sig i Madrid var danskeropgøret mellem Mia Blichfeldt og Julie Dawall Jakobsen. En rigtig god kamp, hvis du spørger Jakob Høi.

– Det var dejligt med en intern, god kamp, der viste noget god konkurrence mellem de to velspillende piger, fortæller Høi.

Det var ikke kun Mia Blichfeldt, som spillede sig videre i damesinglekategorien. Det gjorde sidste års sølvvinder Line Christophersen og Line Kjærsfeldt også. De tre piger er heldigvis havnet i hver deres kvartfinale i morgen og her må det siges, at det på papiret er Line Kjærsfeldt, der får hårdest modstand. Hun skal nemlig møde tredobbelte verdensmester Carolina Marin, der netop er vendt tilbage på badmintonbanen efter en lang skadesperiode.

Læs også: Danmarks Thomas & Uber Cup-hold er udtaget

Selvom Luís Enriwue Penalver spillede på hjemmebane i Spanien, så var han ikke stærk nok til at besejre den forsvarende europamester, Anders Antonsen, der i sikker stil vandt kampen 21-13, 21-15. I morgen skal andenseedede Antonsen spille kvartfinale mod Nhat Nguyen.

Viktor Axelsen fik en nem og afslappende dag på kontoret, for hans modstander Max Weisskirchen trak sig inden kampstart – og dermed sikrede Axelsen sig en plads i morgendagens kvartfinaler, hvor han møder Thomas Rouxel fra Frankrig.

Det var ikke kun i herresinglekategorien, at de danske spillere løb med sejren. I mixedoublekategorien vandt begge danske konstellationer uden problemer. Mathias Christiansen/Alexandra Bøje skulle kun bruge 22 minutter på at besejre Philip Birker/Katharina Hochmeir 21-11, 12-11. Seks minutter længere tog det for Mikkel Mikkelsen/Rikke Søby at vinde deres kamp over Pawel Smilowski/Wiktoria Adamek. I morgen får sidstnævnte danskere hård modstand, når de skal møde det førsteseedede, engelske par Lauren Smith/Marcus Ellis.

Klik her og få et overblik over kvartfinalerne

Også i de danske herre- og damedoubler var der lutter sejre at finde. Amalie Schulz/Christine Busch, Amalie Magelund/Freja Ravn og Sara Thygesen/Maiken Fruergaard vandt deres kampe i to sæt og dermed er de tre danske damedoubler klar til kvartfinalerne i morgen. Det samme er EM-debutanter Jeppe Bay/Lasse Mølhede, der vandt over 2x Grimley 21-18, 21-14.

I morgen bliver en spændende dag, hvor de danske spillere kan spille sig videre til semifinalen, der sikre dem en EM-medalje.

– Jeg ser frem kvartfinalerne i morgen, for i morgen bliver det en kamp om medaljer. Mens nogle har prøvet det før, så ved jeg, at der er nogen, som det betyder rigtig meget for. Så det er klart, at vi skal ud og snakke med nogle af spillerne om, hvad det er for en størrelse, når der er EM-medaljer på spil.

Husk, at du kan se kvartfinalerne direkte på TV2 fra klokken 16:30.