På BadmintonForum 2022 blev det i dag, den 7. maj, annonceret, hvem der er blev kåret til DGI Badminton og Badminton Danmarks fælles priser: Årets Badmintonklub, Årets Ungdomsklub, Årets Badmintontræner og Årets Ildsjæl. Vinderne blev henholdsvis Snejbjerg Badmintonklub, Nyborg Badmintonklub, Valby Badmintonklub trænerteam og Per Rasmussen fra Nr. Broby.  

 

På BadmintonForum 2022 i Hvidovre blev en begivenhedsrig dag afsluttet med, at de fire prestigefyldte priser blev uddelt til vinderne. Vinderne havde fået den gode nyhed at vide i ugen op til, og lørdag fik alle til BadmintonForum lov til at opleve vindernes reaktioner fra optaget videoer.

For Snejbjerg Badmintonklub var det en kæmpe overraskelse at få tildelt prisen som Årets Badmintonklub. I klubben har man de sidste par år kæmpet for at få medlemstallet op, og i 2021 satte bestyrelsen sig ned og aftalte, at målet var at ende på 300 medlemmer, når året var slut. Optællingen for 2021 i Snejbjerg Badmintonklub endte på 307 medlemmer.

– Det er kæmpestort og overvældende. Tænk at en lille forstad til Herning kan have så mange glade unge, voksne og ældre, som elsker badminton lige så meget, som vi selv gør. Jeg har stadig ikke helt fattet endnu, at vi har vundet den her pris, siger formand Jonas Hansen.

Udover at den jyske klub har haft fokus på at rekruttere medlemmer gennem åbne arrangementer og haft stor succes med det, så lægger klubben også vægt på at være fleksible med deres træning og den vej igennem at anerkende andre sportsgrene.

– Der er træningstilbud for alle generationer, og så har vi ikke krav om, hvor mange træninger man som spiller skal komme til på en uge. Det skal være muligt for de unge at gå til flere sportsgrene, og vi mener derfor, det er vigtigt at være fleksibel som klub, siger Jonas Hansen.

– Vi har kigget udover vores egen badmintonklub og anerkendt, at vi altså er en del af noget større. Vi har et ansvar og ikke kun overfor badmintonsporten men overfor foreningslivet generelt. Det er også en erkendelse for os, der har gjort, at flere bliver i foreningslivet op igennem årerne, og det er vi utroligt glade for, siger han.

Stort tillykke til Snejbjerg Badmintonklub med den flotte pris!

Klik her for at læse mere om prisen Årets Badmintonklub og kriterierne bag udvælgelsen

 

For ungdomsformand Magnus Mayer-Iversen fra Nyborg Badmintonklub var det en kæmpe anerkendelse at vinde prisen Årets Ungdomsklub. Magnus Iversen og hans bror er hovedtrænere i klubben, og de har sammen med resten af trænerteamet fået skabt et klubmiljø, hvor de unge hænger ud både før og efter træning.

– Det er en kæmpe anerkendelse for min bror og jeg. Vi har virkelig fået skabt et miljø, der er fedt at være i, og det er så dejligt at have trænere og spillere, der ikke kun dukker op til deres træning, men at de også har en social daglig gang i klubben, siger ungdomsformanden.

Nyborg Badmintonklub er blevet indstillet til prisen for deres store trænerengagement, der består af månedlige møder og et godt sammenhold samt deres opfordring til de unge spillere om at prioritere holdkampe for fællesskabet.

– Vi tror på, at vores gode sammenhold mellem os trænere smitter af på spillerne. Hvis vi har det godt, så har spillerne det også. Vi prioriterer også aktiviteter udover træningen som familiedage og natbadminton, og der bliver støttet rigtig godt op om det hele, siger Magnus Iversen.

– Min bror og jeg brugte hele påsken på at sætte vores klublokale i stand med nye møbler og bordfodbold, og vi gør det, fordi vi ved, at de unge har lysten til at være i et fællesskab udover træningen. Til indvielsen af klublokalet dukkede der 80 unge spillere op ud af 100, det var mega fedt, lød det fra ham.

Magnus Iversen og hans bror satte ny verdensrekord tilbage i februar for den længste badmintonkamp nogensinde, hvilket også har været med til at give en masse omtale for klubben. Stort tillykke til Nyborg Badmintonklub med prisen!

Klik her for at læse om sidste års vindere af DGI Badminton og Badminton Danmarks fælles priser

 

I år skete der noget stort i Valby Badmintonklub (VBC), da ikke kun én men hele 13 trænere fik tildelt prisen som Årets Træner. Det var cheftræner og ungdomsformand Teis Nielsen, der indstillede hele hans team grundet deres altid store engagement og kreative løsninger med at få plads til 225 ungdomsmedlemmer på blot syv baner.

– Jeg er vanvittigt stolt af mit team, de er gode til at hjælpe og støtte hinanden. De er gode til at dække et godt træningsmiljø også i forhold til de sociale rammer. Det er ikke bare et sted, hvor de unge træner, men også et sted hvor de har fået venner, og sammen med trænerne har vi skabt en stor familie, siger Teis Nielsen.

På trods af at størstedelen af VBC trænerteamet alle er under 20 år og studerende, så formår de at støtte op om mange af aktiviteterne, der sker udenom træningen og tage på kurser for at udvikle sig som trænere.

– Jeg er stolt af, hvor dygtige trænerne er, i forhold til hvor relativt unge de egentlig er. De skaber et godt miljø for både bredte- og elitespillerne og de har bare en kæmpe fortjeneste for det miljø, der er blevet skabt hernede, siger cheftræneren.

Stort tillykke til årets træner VBC med prisen!

Klik her for at læse mere om prisen Årets Badmintontræner og kriterierne bag udvælgelsen

 

Prisen for Årets Ildsjæl gik denne gang til Per Rasmussen fra Nr. Broby Badmintonklub. Per Rasmussen er formand i klubben og har været det de seneste syv år. Han lægger en stor arbejdsindsats i klubben og har skabt en klub med plads til alle og har lagt et stort engagement i at uddanne egne trænere.

– Det betyder enormt meget, fordi det er egentlig den anerkendelse, man nogle gange har brug for, og man får lysten til at drive og engagere sig endnu mere og bygge ovenpå. Nu når vi gør det frivilligt, så giver det ekstra motivation, at man bliver bekræftet i det, man har gjort de seneste par år, siger Per Rasmussen.

– Jeg er stolt og beæret over bare at være nomineret, og jeg er så glad og stolt og taknemmelig over prisen, siger han.

For formanden har det været en kæmpe forløsning at kunne starte op på fuld damp igen efter sommerferien. Han nævner, at det har været hårdt, men det hele værd.

– Det var en meget hård omgang efter corona, fordi maskineriet har stået stille, men da vi så først var ude over det, så er det gået rigtig godt. Vi har fået holdt stævner og andre arrangementer og fået en masse unge mennesker i gang med at spille badminton, så det har været super positivt.

Stort tillykke til Per Rasmussen med prisen som Årets Ildsjæl.

Klik her for at læse mere om prisen Årets Ildsjæl og kriterierne bag udvælgelsen