Badmintonphoto

Danmarks Uber Cup-hold vinder vigtig gruppekamp: – Vi vidste, det var nøglekampen

May 8, 2022 13:47 Skrevet af

Danmark har taget et stort skridt mod kvartfinalen ved Uber Cup, efter de besejrede Malaysia med 3-2. Danmarks Uber Cup-landstræner, Rune Ulsing, er meget tilfreds med sine spilleres præstation.

 

Der var masser af spænding, da Danmarks damelandshold spilledes deres første kamp ved dette års Uber Cup (VM for damehold).

Heldigvis trak danskerne sig sejrrigt ud af opgøret mod Malaysia med 3-2. Sejren kan vise sig at blive ekstremt vigtig, da Danmark og Malaysia er spået til at kæmpe om andenpladsen i gruppen, som giver avancement til kvartfinalen.

Læs også: Bliv klogere på Danmarks Uber Cup-profiler

– Vi vidste, det her formentlig var nøglekampen i puljen. Jeg tror ikke, Thailand smider den mod Malaysia, selvom man aldrig kan vide. Det ser godt ud efter den her sejr, for Egypten taber nok til alle hold i puljen, og så bliver det denne, der er afgørende, siger Rune Ulsing, som er træner for Uber Cup-landsholdet.

– Det giver lidt ro, men vi skal selvfølgelig stadig forberede os, og så må vi se, hvordan det ser ud mod Thailand. Det bliver spændende og se, om vi kan matche dem, uddyber han.

Som cifrene i sejren over Malaysia antyder, var der tale om en tæt holdkamp. Præcis som Rune Ulsing havde forberedt sig på.

– Det var rigtig spændende med en del kampe, som kunne tippe begge veje. Jeg vidste godt på forhånd, at vi stod ret godt i de to damesingler, vi vandt. Men man må også sige, de leverer et godt niveau. De er virkelig klar og har en god indstilling derinde. Så en rigtig, rigtig god holdkamp, siger Danmarks Uber Cup-træner.

Det er andet Uber Cup-mesterskab i træk, at Danmark slår Malaysia i første gruppekamp. Det samme skete i oktober i Aarhus, hvor Danmark vandt 4-1. Samlet har Danmark også et massivt overtag over Malaysia i Uber Cup-sammenhæng med 7-1 i indbyrdes opgør.

Næste kamp for Danmark er mandag klokken 9 mod Egypten, inden Thailand, som har hjemmebane ved Uber Cup, venter tirsdag klokken 14.

 Læs også: – Når man har succes som hold, er glæden og euforien meget større

Mia Blichfeldt – Kisona Selvaduray 21-14, 21-15

Ligesom ved det seneste Uber Cup-mesterskab sørgede Mia Blichfeldt for at give Danmark en god start mod Malaysia. Igen gik det ud over Kisona Selvaduray, som blev besejret overbevisende i to sæt. Så snart fejlene blev minimeret fra danskerens side, viste Blichfeldt, at hun var spillemæssigt bedre end sin modstander.

– Det var super fedt derinde og fedt at være den første dansker i aktion her i Thailand. Det var virkelig godt at få en sejr med til holdet. Det er især vigtigt, når den her kamp er afgørende for, om vi skal spille torsdag (kvartfinalen).

Maiken Fruergaard/Sara Thygesen – Pearly Tan/Thinaah Muralitharan 19-21, 19-21

Danmarks bedst rangerede damedouble fulgte godt op på Blichfeldts succes, da de tog teten fra start i deres kamp.

Mod slutningen af første sæt blev deres føring dog indhentet af verdens nummer 11, som kom flot tilbage og vandt sættet 21-19.

Andet sæt var også rigtig tæt, men igen var det malaysiske par stærkest, da sættet skulle afgøres.

Line Christophersen – Goh Jin Wei: 12-21, 21-11, 5-21

I en gentagelse af ungdomsverdensmesterfinalen i 2018 stod Christophersen og Goh over for hinanden i 2. damesingle. Desværre for den 22-årige dansker vandt den jævnaldrende Goh Jin Wei igen. Christophersen havde ellers fået det spillemæssige overtag i andet sæt, men fra begyndelsen af det afgørende sæt, fik den malaysiske damesinglespiller minimeret sine fejl og sørgede for, at danskeren ikke kunne få afgjort duellerne.

Læs også: Korsbåndskade tvinger Uber Cup-holdet til udskiftning

Alexandra Bøje/Amalie Magelund – Anna Ching Yik Cheong/Teoh Mei Xing: 21-14, 21-10

I lyset af Freja Ravns korsbåndsskade op til Uber Cup betød det, at Alexandra Bøje og Amalie Magelund blev sat sammen til fjerde kamp. Det var dog ikke til at se på banen, at de ikke har tilbragt meget tid på samme side af nettet. Med masser af fight sørgede de for at udligne i holdkampen.

– Jeg er imponeret over den måde, de vinder deres kamp på. Den, troede jeg, ville blive lidt tættere. Men de spillede godt og havde styr på det. De står en rigtig god defensiv, men de får vist, at de også kan angribe og trykke fremad og holde fast i det, når de har mulighed for det. Så synes jeg også, de var gode i servesituationen, siger Rune Ulsing.

Line Kjærsfeldt – Myisha Mohd Khairul: 21-12, 21-9

I den afgørende kamp stod den 19-årige Myisha Mohd Khairul over for den 28-årige Line Kjærsfeldt, som ligger 202 pladser længere fremme på verdensranglisten.

Rutinen sejrede, da Kjærsfeldt knuste sin modstander i de to spilleres første indbyrdes møde.

– Det føles dejligt. Man ser det som om, det er min kamp, der er den afgørende, men det er alle vores tre sejre i dag, som er afgørende. Jeg var bare den allersidste kamp, så jeg er rigtig glad og stolt over holdet, at vi vinder den her. Det så lidt sort ud undervejs, siger Kjærsfeldt.

 

Fakta om turneringen:

Thomas & Uber Cup, VM for herre- og damelandshold, spilles i Impact Arena, Bangkok, Thailand, den 8.-15. maj.

Det er samme arena, der var vært ved Thomas & Uber Cup i 2018 samt Thailand Open I, Thailand Open II og World Tour-finalerne i januar 2021. Det er tredje gang, at Thailand afholder Thomas Cup (VM for herrelandshold), mens det er anden gang, de afholder Uber Cup (VM for damelandshold).

Indonesien er forsvarende Thomas Cup-vinder, og med 14 titler er det også den nation, der har vundet mesterskabet flest gange.

Hos kvinderne er Kina forsvarende Uber Cup-vinder, og de er også den mest vindende nation med 15 titler.

De danske herrer tabte 1-3 i semifinalen til Indonesien ved det seneste Thomas Cup i Aarhus. De danske damer røg ud i kvartfinalen til Korea med 0-3.

Sådan ser de danske herrers kampprogram ud i gruppespillet:

  • Danmark vs. Algeriet (mandag 8. maj kl. 4)
  • Danmark vs. Frankrig (tirsdag 10. maj kl. 9)
  • Danmark vs. Kina (onsdag 11. maj kl. 14)

Sådan er de danske damers kampprogram ud i gruppespillet:

  • Danmark vs. Malaysia (søndag 8. maj kl. 9)
  • Danmark vs. Egypten (mandag 9. maj kl. 9)
  • Danmark vs. Thailand (tirsdag 10. maj kl. 14)

Danmark var i oktober 2021 det første land i Europa som var værter for Thomas & Uber Cup.

Oprindeligt skulle de seneste mesterskaberne have været spillet i Danmark i maj 2020, men på grund af Covid-19 blev de først flyttet til august 2020, senere så oktober 2020, før de til sidst blev skubbet til oktober 2021.

Danmark har været vært for VM for individuelle i 2014, 1999, 1991 og 1983 samt Sudirman Cup, VM for blandede hold, i 1991 og 1999.

Det danske herrelandshold vandt som den første europæiske nation nogensinde Thomas Cup i 2016.Tags: , , , , , , , , ,
Kategori: , , , ,