Badmintonphoto - Lasse Mølhede - Jeppe Bay - landshold - Danmark - Thomas Cup - Danisa - VICTOR - MAAB - Mille
Badmintonphoto

Sikker sejr til de danske Thomas Cup-drenge

May 9, 2022 07:53 Skrevet af

Danmark vandt stensikkert 5-0 over Algeriet i den første Thomas Cup 2022-kamp. Her fik profiler såvel som debutanter prøvet hallen af, og det glæder den danske landstræner Jakob Høi: – Vi var et bedre hold på alle punkter, siger Jakob Høi.

 

Det danske herrelandshold hentede den forventelige stensikre sejr på 5-0 over Algeriet i deres første kamp ved årets VM for herrelandshold, Thomas Cup, ligesom de gjorde tilbage i 2018.

Der var spilletid til profiler som Viktor Axelsen og Anders Antonsen, ligesom at der var seniorlandsholdsdebut til Lasse Mølhede og Jeppe Bay i anden herredouble.

– Det var som forventet. Vi var et bedre hold på alle punkter: teknisk, taktisk, boldføling og så videre. Men heldigvis var Algeriet stadig så gode, at vi kunne få prøvet nogle ting af i hallen i forhold til vinden og underlaget, som vi har været lidt usikre på, siger landstræner Jakob Høi om holdkampen, før han uddyber om sit syn på landsholdsdebuten til Lasse Mølhede og Jeppe Bay.

– Lasse og Jeppe (Mølhede og Bay, red.) kom ind for at vise, hvorfor de er her. Det var en del af deres forberedelse, og det synes jeg, at de levede op til. De gik ind og spillede rigtig badminton, de spillede med meget få fejl, og så kommunikerede de derinde, som om modstanderne var mere, end de var, og det synes jeg sender et stærkt signal til deres hold og til dem selv. De er på en mission, og de har taget deres plads på holdet. Det er jeg rigtig, rigtig glad for på deres vegne.

Læs også: Danmarks Uber Cup-hold vinder vigtig gruppekamp: – Vi vidste, det var nøglekampen

I morgen venter Frankrig, som Danmark også var i gruppe med ved det seneste Thomas Cup, der blev spillet i oktober i Aarhus. Her vandt Danmark 5-0, men det var en hård holdkamp, og det forventer Jakob Høi også, at det bliver i morgen.

– Frankrig er rigtig gode som hold. De kører fuld skrald på stemningen, og de har ikke problemer med at være bagud. De kæmper for hvert point lige meget hvad, og det skal vi være klar på. De kan presse os i alle kampene, og det viste de også til Thomas Cup sidste år i Aarhus, så vi skal ind og være klar og fokuseret, så vi får lukket kampene, før de nupper for mange sæt, siger Høi.

Kampen mod Frankrig spilles i morgen tirsdag klokken 9.00 dansk tid, inden Kina venter onsdag klokken 14.00. Begge kampe kan ses direkte på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.

Læs også: Optakt til første kamp ved Thomas Cup mod Algeriet

 

Viktor Axelsen – Youcef Medel: 21-9, 21-11

I 2018 Thomas Cup-opgøret mellem Danmark og Algeriet tog det Axelsen 16 minutter at gøre kål på Medel. I dag måtte han bruge 20 minutter på at vinde 21-9, 21-11, og Axelsen sætter pris på endelig at komme på banen ved Thomas Cup i Thailand.

– Det er fedt at være i gang, og fedt at komme i gang med en sejr. Nu fik jeg mulighed for at komme ind og mærke hallen og mærke vinden, og det gør selvfølgelig, at man kan mærke løftene, siger Axelsen.

 

Anders Antonsen – Mohamed Belarbi: 21-5, 21-8

Der var også gensyn i anden herresingle, hvor Anders Antonsen stod overfor Mohamed Belarbi, som han fik sin Thomas Cup-debut mod i 2018. Dengang vandt danskeren 21-5, 21-9, hvilket ind til i dag var Antonsens største Thomas Cup-sejr i karrieren. Den rekord fik han barberet et enkelt point af i dag, da han vandt 21-5, 21-8.

– Det var dejligt endelig at komme i spil, og jeg synes, det gik udmærket. Det var selvfølgelig ikke den hårdeste modstand, jeg rendte ind i, men det var udmærket at få en følelse af forholdene derinde, der ikke er så nemme, siger Antonsen.

 

Hans-Kristian Vittinghus – Adel Hamek: 21-13, 21-14

’HK’ var den dansker med længst tid på banen i dag, da han fik 33 minutter mod Hamek, og det passede alderspræsidenten på Thomas Cup-holdet ganske udmærket.

– Jeg synes faktisk, at det var en god kamp. Jeg synes, at han spillede godt. Normalt set er han måske deres bedste herresingle, men han har været skadet i lang tid, og derfor står han nede i tredje herresingle. Men jeg synes, at han spillede fint, og jeg blev testet på et fint niveau. Det var den bedste start, jeg kunne have ønsket mig, for jeg kom heller ikke i alvorlige problemer.

Klik her og se mere statistik fra kampen mellem Danmark og Algeriet

 

Mathias Christiansen/Anders Skaarup – Koceila Mammeri/Youcef Medel: 21-15, 21-10

Mathias Christiansen og Anders Skaarup var sat sammen i en ny konstellation. Normalt spiller Skaarup sammen med Kim Astrup, men for at fordele spilletiden i gruppespillet, var bornholmeren sat sammen med Skaarup, og den nye duo gjorde det i løbet af 25 minutter af med Mammeri/Medel.

Skaarup har tidligere på sæsonen tabt til Mammeri i Badmintonligakampen mellem Højbjeg/ViaBiler og Odense OBK, hvor de to stod overfor hinanden i mixeddouble. Men her i herredoublekampen lod han ikke kampen gå til spilde, ligesom han fik sin Mammeri-revanche til Swiss Open i marts måned, hvor ham og Astrup vandt i tre sæt over Mammeri/Medel.

 

Jeppe Bay/Lasse Mølhede – Mohamed Belarbi/Adel Hamek: 21-6, 21-8

I en alder af henholdsvis 25 og 28 år var der endelig seniorlandsholdsdebut til Jeppe Bay og Lasse Mølhede. De leverede en super debut og tog en solid sejr på 21-6, 21-8, hvor de med en masse god attitude og godt spil fik vist holdet, at de er hundrede procent klar og til stede.

– Det var super godt. Vi fik en god start, så det var dejligt at komme i gang, siger Lasse Mølhede, der fik sig en overraskelse fra tilskuerpladserne.

– Da vi var på vej på banen, hører jeg en råbe: ”Lasse”. Og så kigger jeg op, og der ser jeg min far stå i landsholdstrøje og med et Danmark-halstørklæde. Jeg er lidt i tvivl, om det egentlig er ham, for jeg vidste ikke, at han ville komme, men hvis det er ham, så glæder jeg mig til at komme ud og hilse på ham.

For Jeppe Bay var landsholdsdebuten en drøm, der gik i opfyldelse.

– Det er stort. Det er noget jeg har drømt om, lige siden jeg begyndte at spille badminton. Det er det største indenfor holdbadminton, så det er noget helt specielt og rigtig stort, selvom det var mod et par, som vi slog overbevisende, siger Jeppe Bay.

Læs også: Bliv klogere på Danmarks 12 Thomas Cup-profiler

 

Fakta om turneringen:

Thomas & Uber Cup, VM for herre- og damelandshold, spilles i Impact Arena, Bangkok, Thailand, den 8.-15. maj.

Det er samme arena, der var vært ved Thomas & Uber Cup i 2018 samt Thailand Open I, Thailand Open II og World Tour-finalerne i januar 2021. Det er tredje gang, at Thailand afholder Thomas Cup (VM for herrelandshold), mens det er anden gang, de afholder Uber Cup (VM for damelandshold).

Indonesien er forsvarende Thomas Cup-vinder, og med 14 titler er det også den nation, der har vundet mesterskabet flest gange.

Hos kvinderne er Kina forsvarende Uber Cup-vinder, og de er også den mest vindende nation med 15 titler.

De danske herrer tabte 1-3 i semifinalen til Indonesien ved det seneste Thomas Cup i Aarhus. De danske damer røg ud i kvartfinalen til Korea med 0-3.

Sådan ser de danske herrers kampprogram ud i gruppespillet:

  • Danmark vs. Frankrig (tirsdag 10. maj kl. 9)
  • Danmark vs. Kina (onsdag 11. maj kl. 14)

Sådan er de danske damers kampprogram ud i gruppespillet:

  • Danmark vs. Egypten (mandag 9. maj kl. 9)
  • Danmark vs. Thailand (tirsdag 10. maj kl. 14)

Danmark var i oktober 2021 det første land i Europa som var værter for Thomas & Uber Cup.

Oprindeligt skulle de seneste mesterskaberne have været spillet i Danmark i maj 2020, men på grund af Covid-19 blev de først flyttet til august 2020, senere så oktober 2020, før de til sidst blev skubbet til oktober 2021.

Danmark har været vært for VM for individuelle i 2014, 1999, 1991 og 1983 samt Sudirman Cup, VM for blandede hold, i 1991 og 1999.

Det danske herrelandshold vandt som den første europæiske nation nogensinde Thomas Cup i 2016.

 Tags: , , , , , , , , , ,
Kategori: , , , ,