Badmintonphoto - Rasmus Gemke - landshold - Danmark - Thomas Cup - Danisa - VICTOR - MAAB - Mille
Badmintonphoto

Medalje til Danmark: Herrelandsholdet er i VM-semifinalen

May 12, 2022 21:08 Skrevet af

Det danske herrelandshold vandt 3-2 over Korea i Thomas Cup-kvartfinalen og er dermed som minimum sikret en bronzemedalje ved VM. – Jeg er glad for på spillernes vegne, at de alle har bidraget til medaljen, siger landstræner Jakob Høi.

 

Det er ikke mere end syv måneder siden, at Danmark mødte Korea ved Thomas Cup. Dengang var det i gruppefinalen, hvor Danmark vandt 4-1, og i dag var gruppefinalen skiftet ud med en kvartfinale.

Danmarks solide overtag var også skiftet ud, og de danske herrer måtte kæmpe hårdt for hvert et point på Bane 2 i Impact Arena, før sejren var hjemme med cifrene 3-2. Danmark var endda nede med tre matchbolde imod sig, men Frederik Søgaard og Anders Skaarup formåede at holde Danmark i live og udligne til 2-2, før Rasmus Gemke sikrede sejren.

– Det var en skør holdkamp. Vi kom ikke helt i den situation, vi gerne ville, og så blev det den sjove holdkamp, hvor det skulle ende 3-2. Det er jo fedt at spille de her holdkampe, hvor vi får hjælp af hinanden i forskellige kampe, og nu blev medaljen sikret med hjælp fra alle mand. Jeg er glad for på spillernes vegne, at de alle har bidraget til medaljen. Det betyder, rigtig, rigtig meget, siger landstræner Jakob Høi.

Klik her for at sikre dig billet til Denmark Open 2022 presented by VICTOR

Det er fjerde Thomas Cup i træk, at Danmark vinder en medalje. Dette års medalje bliver nummer 19 til det danske Thomas Cup-landshold.

Danmark vandt senest VM-bronze ved Thomas Cup i Aarhus i oktober.

I Thomas Cup-semifinalen møder Danmark Indien, som spilles i morgen klokken 13.00 dansk tid. Semifinalen kan ses direkte på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.

Læs også: Første gang i 24 år: Danmark besejrer Kina

 

Viktor Axelsen – Heo Kwanghee: 13-21, 21-17, 21-19

Verdensranglistens nummer 1 var oppe imod nummer 31 i den første kamp i kvartfinalen mod Korea. Axelsen og Heo mødte også hinanden i oktober ved Thomas Cup i Aarhus, og her vandt danskeren 21-12, 21-14.

Det blev dog langt mere spændende i Bangkok end i Aarhus. Heo begyndte kampen yderst offensivt og fik ram på stort set alle sine offensive slag, som brød igennem Axelsens defensiv. Men Axelsen blev ved med at kæmpe, selvom spillet ikke kørte som i Aarhus, og fra midten af andet sæt fik han bedre fat i koreanerens offensiv, ligesom Axelsens egen offensiv også fungerede bedre og bedre.

– Det var en svær kamp derinde i dag. Jeg spiller måske lidt for stereotypt i kampen, og det udnytter han rigtig godt. Så det var en arbejdssejr i dag, men virkelig, virkelig fedt at kunne bringe holdet foran 1-0, sagde Axelsen efter kampen.

Læs også: Bliv klogere på Danmarks 12 Thomas Cup-profiler

 

Kim Astrup/Mathias Christiansen – Kang Minhyuk/Seo Seungjae: 18-21, 18-21

Der var byttet godt og grundigt rundt i de to nationers herredoubler ind til kvartfinalen. Kim Astrup, Mathias Christiansen samt Kang og Seo var alle fire på banen i det seneste indbyrdes opgør i oktober, men her havde de alle sammen en anden makker, end den makker de stod ved siden af i dag.

Danskerne viste fine takter i går, og der blev puttet endnu et lag på i dag, men for anden kamp i træk, var det desværre ikke nok mod et par skarpe koreanere.

Astrup/Christiansen bevægede sig godt på banen og fik sat nogle gode dueller sammen, men i hvert sæt var der lige akkurat det antal uprovokerede fejl, som gjorde, at de måtte se sig slået af Kang/Seo som var rigtig velspillende gennem hele kampen.

– De holder et højt niveau over hele kampen, hvor vi skal spille på vores bedste niveau for at være med. Det synes jeg også, at vi gør i store dele af kampen, men vi har måske lige nogle fejl i os, som de ikke har. Så vi er mega ærgerlige over, at vi ikke kunne trække den ud i tre sæt, sagde Mathias Christiansen.

Klik her og se flere detaljer fra Thomas Cup-kvartfinalen mellem Danmark-Korea

 

Anders Antonsen – Jeon Hyeok Jin: 19-21, 12-21

Efter gårsdagens nederlag til Li Shi Feng var det en sejrsulten Anders Antonsen der gik på banen mod Jeon Hyeok Jin. Antonsen vandt overbevisende over verdens nummer 270 i deres seneste og hidtil eneste indbyrdes opgør ved Thomas Cup i Aarhus med 21-15, 21-15.

Anderledes gik det i dag, hvor det var Jeon Hyeok Jin, der specielt i andet sæt virkede overbevisende. Antonsen spillede med god tålmodighed, og var i første sæt foran med 18-14. Det hentede Jeon dog med fire point i træk, og så skulle han senere kun bruge en sætbold for at hive det første sæt hjem.

I andet sæt fortsatte Antonsen med at spille tålmodigt langt ind i sættet, men han kunne ikke udnytte de chancer, han fik, mens Jeon fik vinger.

– Første sæt var enormt vigtigt. Jeg har en god føring, og jeg spiller ganske udmærket, og da det så spidser til, synes jeg, han spiller virkelig, virkelig godt. Han rammer linjerne, og han stepper virkelig op. Jeg tror, han får rigtig meget selvtillid til andet sæt og kommer også over på den gode side, hvor han virkelig kan pumpe min baglinje. Han spiller helt fejlfrit, så cadeau til ham. Jeg synes, han spillede godt, sagde Antonsen.

Læs også: Korea sender igen Danmark ud i Uber Cup-kvartfinalen

 

Anders Skaarup/Frederik Søgaard – Choi Solgyu/Kim Wonho: 18-21, 23-21, 21-17

Skaarup/Søgaard leverede en præstation på højeste niveau i går mod Kina, og i dag måtte de endnu en gang grave dybt for at holde den danske medaljedrøm i live.

Med tre matchbolde imod sig i andet sæt, som ville betyde et farvel til Thomas Cup 2022 for Danmark, fandt de et ekstra gear, som gjorde, at de løb med sættet 23-21. Godt hjulpet på vej af deres holdkammerater og den danske stab, som gjorde sit for at heppe og holde moralen høj hos Skaarup/Søgaard.

Det gav momentum til danskerne i tredje og afgørende sæt, og de udbyggede en føring på 7-1 og 12-5, før det blev tæt til sidst. Her skulle danskerne bruge fire matchbolde, før sejren var i hus og udligningen i holdkampen kunne sende Rasmus Gemke på banen.

– Håbet og drømmen om at vi gerne vil spille i morgen lever videre. Alt kan ske til Thomas Cup, og jeg synes, at alt skete i vores kamp. Vi havde håbet på, at vi ville have været foran 2-1 (i holdkampen, red.), men så var vi nede 1-2, vi var nede med matchbolde, og så vinder vi. Så det er rigtig sygt, siger Anders Skaarup.

– Vi kiggede hinanden i øjnene og sagde, at vi skulle blive ved med at kæmpe. Det er noget specielt at stå i de her situationer, og selvfølgelig ville vi gerne have været foran 2-1, men jeg tror egentlig bare, at vi ville holde os til planen, kæmpe, og så vise, at vi ville det hele vejen, selvom det så svært ud. Så det var fedt og en kæmpe forløsning, sagde Frederik Søgaard.

 

Rasmus Gemke – Yun Gyu Lee: 21-19, 21-15

Nu var det op til Rasmus Gemke at sikre sejren og semifinalen til Danmark. 25-årige Gemke var spillede gruppekampen mod Frankrig, men sad over imod Algeriet og Kina, da han netop er kommet tilbage fra fem måneders skadespause grundet sportsbrok i lysken.

Gemke viste heldigvis ingen tegn på tilbagefald. Nerverne sad dog i armen på ham, hvilket betød en række fejl i første sæt, som ledte frem til, at han var bagud 14-18. Men med fem point i træk kom han foran og nappede til sidst sættet.

I andet sæt spillede han mere afslappet, og det kunne tydeligt ses på spillet. Han var meget disciplineret, spillede sikkert og skarpt.

– Det var fuldstændig vanvittigt. Jeg prøvede egentlig at holde den rimelig cool indtil de sidste par bolde, og jeg synes egentlig, at jeg havde fundet en god ro derinde. Da den sidste bold er i jorden, er det selvfølgelig en hel vanvittig forløsning at få lov til at se gutterne juble rundt, sagde Rasmus Gemke.

 

Fakta om mesterskabet:

Thomas & Uber Cup, VM for herre- og damelandshold, spilles i Impact Arena, Bangkok, Thailand, den 8.-15. maj.

Det er samme arena, der var vært ved Thomas & Uber Cup i 2018 samt Thailand Open I, Thailand Open II og World Tour-finalerne i januar 2021. Det er tredje gang, at Thailand afholder Thomas Cup (VM for herrelandshold), mens det er anden gang, de afholder Uber Cup (VM for damelandshold).

Indonesien er forsvarende Thomas Cup-vinder, og med 14 titler er det også den nation, der har vundet mesterskabet flest gange.

Hos kvinderne er Kina forsvarende Uber Cup-vinder, og de er også den mest vindende nation med 15 titler.

De danske herrer tabte 1-3 i semifinalen til Indonesien ved det seneste Thomas Cup i Aarhus. De danske damer røg ud i kvartfinalen til Korea med 0-3.

Klik her og få overblik over alle kommende kampe til Thomas- og Uber Cup

Sådan så de danske herrers kampprogram ud i gruppespillet:

  • Gruppespil: Danmark vs. Algeriet: 5-0
  • Gruppespil: Danmark vs. Frankrig: 5-0
  • Gruppespil: Danmark vs. Kina 3-2

Sådan så de danske damers kampprogram ud i gruppespillet:

  • Gruppespil: Danmark vs. Malaysia: 3-2
  • Gruppespil: Danmark vs. Egypten: 5-0
  • Gruppespil: Danmark vs. Thailand: 0-5
  • Kvartfinale: Danmark vs. Korea: 0-3

Danmark var i oktober 2021 det første land i Europa som var værter for Thomas & Uber Cup.

Oprindeligt skulle de seneste mesterskaberne have været spillet i Danmark i maj 2020, men på grund af Covid-19 blev de først flyttet til august 2020, senere så oktober 2020, før de til sidst blev skubbet til oktober 2021.

Danmark har været vært for VM for individuelle i 2014, 1999, 1991 og 1983 samt Sudirman Cup, VM for blandede hold, i 1991 og 1999.

Det danske herrelandshold vandt som den første europæiske nation nogensinde Thomas Cup i 2016.

Det danske Uber Cup-landshold har aldrig vundet VM, men er blevet nummer to i 1957, 1960 og 2000.Tags: , , , , , , , , ,
Kategori: , , , ,