Badmintonphoto - Hans-Kristian Vittinghus - HK - - landshold - Danmark - Thomas Cup - Danisa - VICTOR - MAAB - Mille
Badmintonphoto

Første gang i 24 år: Danmark besejrer Kina

May 11, 2022 22:29 Skrevet af

For første gang siden 1998 vandt Danmark en holdkamp ved et verdensmesterskab mod Kina. Det skete i dag med en 3-2-sejr over de forsvarende sølvvindere. – Det er næsten også lidt surrealistisk, siger landstræner Jakob Høi.

 

24 år. Så lang tid tilbage skal vi for at finde den seneste danske Thomas Cup-sejr over Kina. Rent faktisk skal vi så langt tilbage i alle former for landsholdsbadminton, da hverken Uber Cup- eller Sudirman Cup-landsholdet nogensinde har formået at slå Kina.

Dermed var det en kæmpe forløsning, da Hans-Kristian Vittinghus kunne hamre bolden i gulvet og sikre Danmark en sejr på 3-2 over Kina.

– Det er super fedt. Det er næsten også lidt surrealistisk. Det er jo en stor kamp og en kæmpe holdkamp, Danmark mod Kina. Og så at slå dem. Der var overraskende god stemning, selvom der ikke er mange tilbage i hallen. Den fortjener lidt mere og Hans (Hans-Kristian Vittinghus, red.) fortjener lidt mere, siger Jakob Høi og refererer til det sene spilletidspunkt lokaltid.

Klik her for at sikre dig billet til Denmark Open 2022 presented by VICTOR

Frederik Søgaard var kun 10 måneder gammel, da Danmark senest slog Kina tilbage i 1998, hvor spillere som Peter Gade og cheflandstræner Kenneth Jonassen var på holdkortet, mens assisterende landstræner Thomas Stavngaard var med i truppen.

Så mon ikke Stavngaard lige gav opskriften videre til ’HK’, før den danske alderspræsident gik på banen og sikrede Danmark en historisk sejr.

– Selvom der har været så mange overraskelser i de andre puljer, så er vi gået ind i det her mesterskab med målet om at vinde puljen. Vi vil gerne selv kunne placere os så godt som muligt, og så må vi se, hvad de andre hold gør. At vi så gør det med en sejr over Kina beviser bare, at alt kan lade sig gøre, og at det kan ske, siger Jakob Høi.

Læs også: Danmark er i Thomas Cup-kvartfinalen

Danmark spiller Thomas Cup-kvartfinale mod Korea i morgen klokken 14.00 dansk tid.

Uber Cup-landsholdet møder også Korea i sin kvartfinale. Den spilles 9.00 dansk tid.

Begge kvartfinaler kan ses direkte på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.

Læs også: Optakt til Uber Cup-kvartfinalen mod Korea

 

Viktor Axelsen – Lu Guang Zu: 17-21, 21-10, 21-9

28-årige Axelsen var foran 2-0 i indbyrdes opgør mod Lu Guang Zu, og den føring udbyggede danskeren i dag mod verdens nummer 25.

Men det var lige ved ikke at blive tilfældet. For allerede i kampens anden duel gled Axelsen på banen og en læge måtte tilse danskeren efter forskrækkelsen. Heldigvis kom den olympiske guldvinder på benene igen og vandt kampen, til trods for det var tydeligt at se, at han var præget af banens beskaffenhed. Danskeren håber heller ikke, at forskrækkelsen har sat sig fysisk.

– Umiddelbart føles det okay. Jeg fik et slag op igennem min hæl, men jeg fik en okay følelse efter de første par dueller. Jeg er en lille smule øm nu, men forhåbentlig ikke noget der kommer til at gå hen og ødelægge noget, sagde Viktor Axelsen efter kampen, og forklarede hvad der ledte op til sejren.

– Jeg formåede at kontrollere vinden og hallen bedre i andet og tredje sæt, jeg kom længere frem på banen og spillede med mere variation, og det var enorm vigtigt, sagde Viktor Axelsen.

Klik her og se flere detaljer fra gruppenfinalen mellem Danmark-Kina

 

Kim Astrup/Mathias Christiansen – Liu Yu Chen/Ou Xuan Yi: 16-21, 11-21

Kim Astrup/Mathias Christiansen var sat sammen i en ny og uprøvet konstellation for at overraske den kinesiske double med Ou Xuan Yi og den tidligere verdensmester Liu Yu Chen.

Effekten af overraskelsen udeblev desværre, og Astrup/Christiansen måtte se sig besejret i to sæt. Mens Yu Chen kontrollerede nettet, slog Ou godt fra bagbanen, og det gjorde det svært for de to danskere.

– Det var en kamp, hvor jeg synes, at vi spiller et fornuftigt første sæt. Vi kæmper os op til at være med, men der sniger sig lidt ekstra fejl ind, og så får de roen, og så er det som om, at de spiller endnu skarpere og kompromisløst. Vi gav den, hvad vi havde, og vi gik ikke ned med flaget, og det var vigtigt for os, sagde Mathias Christiansen.

Klik her og se flere resultater fra Danmarks Thomas Cup-kampe

 

Anders Antonsen – Li Shi Feng: 21-15, 19-21, 13-21

For anden kamp i træk mødte Anders Antonsen en spiller, han ikke havde mødt før i karrieren. I går var det Christo Popov, som fik ørerne i maskinen, og i dag skulle det have været Li Shi Fengs tur. Men sådan gik det desværre ikke set med danske briller.

Feng er et ungt talent på 22 år, der ligger nummer 50 på verdensranglisten, og som har vundet ungdoms OL i 2018. Antonsen virkede ellers rolig og til at have kampen under kontrol, men i andet sæt gik de fra 10-10 til 10-15, og derfra kom danskeren lige akkurat ikke tilbage i andet sæt, og det satte sig i tredje sæt.

– Jeg synes, at jeg har muligheden for at lukke ham ned i to sæt, men jeg kommer til at give ham et forspring på fem point, som han bare ikke skal have, fordi jeg falder ud mentalt. Jeg synes ikke, at han er en bedre badmintonspiller i dag, men jeg har for store udfald i andet sæt, og i tredje har jeg lidt svært ved at slippe, at jeg var tæt på i andet sæt, sagde Antonsen.

Læs også: Bliv klogere på Danmarks 12 Thomas Cup-profiler

 

Anders Skaarup/Frederik Søgaard – He Ji Tang/Zhou Hao Dong: 21-16, 21-16

Frederik Søgaard var blot 10 måneder gammel, da Danmark senest slog Kina i 1998. Her 24 år efter stod Søgaard sammen med Anders Skaarup, ligesom de gjorde i Sudirman Cup 2021-kvartfinalen. Her var de sat sammen for at ryste den kinesiske lejr, og det resulterede i en sejr på 17-21 21-16 21-19 over netop He/Zhou.

I dag fik de muligheden for at gentage bedriften mod den kinesiske herredouble, og den chance greb de.

Det var to sæt badminton på højt niveau af de to danskere, som satte sig på kampen og var hurtig til at rykke frem til nettet, når muligheden bød sig.

– Vi formår at holde angrebet rigtig godt. Vi tager forbanen fra dem, så de ikke kan få fordelen, og så synes jeg, at vi er gode til at få mange bolde over. Vi spillede efter den plan, vi havde lagt inden kampen, og så var vi også gode til at justere de små ting, der var undervejs, sagde Frederik Søgaard.

 

Hans-Kristian Vittinghus – Weng Hong Yang: 16-21, 21-19, 21-18

Ved Korea Open i april vandt Weng Hong Yang 22-20, 21-13 over Victor Svendsen, så der var mulighed for ’HK’ at tage dansk revanche. Den danske Thomas Cup-alderspræsident på 36 år lod ikke den mulighed gå til spilde.

Selvom han var presset og på vanlig stil var nødt til at kaste sig efter boldene på ægte fightermanér, gav han aldrig op, hvilket i sidste ende sikrede sejren til Danmark.

– Jeg har aldrig selv mødt Kina i en holdturnering før kampen her, så nu kan jeg måske trække mig tilbage på et tidspunkt og sige, at jeg er ubesejret mod Kina i holdbadminton. Det er selvfølgelig mega fedt og psykologisk vigtigt for os, at vi viste, at vi kunne slå dem, sagde Hans-Kristian Vittinghus.

 

Fakta om turneringen:

Thomas & Uber Cup, VM for herre- og damelandshold, spilles i Impact Arena, Bangkok, Thailand, den 8.-15. maj.

Det er samme arena, der var vært ved Thomas & Uber Cup i 2018 samt Thailand Open I, Thailand Open II og World Tour-finalerne i januar 2021. Det er tredje gang, at Thailand afholder Thomas Cup (VM for herrelandshold), mens det er anden gang, de afholder Uber Cup (VM for damelandshold).

Indonesien er forsvarende Thomas Cup-vinder, og med 14 titler er det også den nation, der har vundet mesterskabet flest gange.

Hos kvinderne er Kina forsvarende Uber Cup-vinder, og de er også den mest vindende nation med 15 titler.

De danske herrer tabte 1-3 i semifinalen til Indonesien ved det seneste Thomas Cup i Aarhus. De danske damer røg ud i kvartfinalen til Korea med 0-3.

Danmark var i oktober 2021 det første land i Europa som var værter for Thomas & Uber Cup.

Oprindeligt skulle de seneste mesterskaberne have været spillet i Danmark i maj 2020, men på grund af Covid-19 blev de først flyttet til august 2020, senere så oktober 2020, før de til sidst blev skubbet til oktober 2021.

Danmark har været vært for VM for individuelle i 2014, 1999, 1991 og 1983 samt Sudirman Cup, VM for blandede hold, i 1991 og 1999.

Det danske herrelandshold vandt som den første europæiske nation nogensinde Thomas Cup i 2016.

Det danske Uber Cup-landshold har aldrig vundet VM, men er blevet nummer to i 1957, 1960 og 2000.

 Tags: , , , , , , , , , , , , , ,
Kategori: , , , ,