Der har det sidste år været skjult rangliste for U9 og U11 spillere grundet ønsket om et sundt fællesskab for de yngste. Fra 01/07/22 bliver ranglisten igen synlig efter vurderinger fra bestyrelsen.

Kære alle vi foretager en ændring.

I forbindelse med sæsonskifte vil det igen være muligt for U9 og U11-rækkerne at se alle spilleres point. Det sidste år har de unge spillere kun kunne se deres egne point på ranglisten, men ikke andres.

Beslutningen om den skjulte rangliste blev sidste år foretaget på baggrund af et ønske om, at børnene i U9 og U11 skulle fokusere på deres udvikling og et godt fællesskab fremfor pointene.

– Det er korrekt, at vi tog denne beslutning sidste år. Det gjorde vi på baggrund af, at vi havde et ønske om at fjerne fokus på rangliste fra de yngste badmintonspillere og folkene omkring dem. De skal egentlig bare spille badminton, og have det sjovt og deltage i et sundt fællesskab, fortæller Badminton Danmarks formands Tore Vilhelmsen.

-Det har efterfølgende vist sig, at beskyttelseshensynet vores ønske, efter vores vurdering, ikke er proportionalt med de udfordringer, som vores klubber og frivillige oplever i dagligdagen. Vi står post Covid-19 og vi skal ikke gøre det besværligt at spille badminton. Det skal være nemt og det er det ikke, som det pt. er med den skjulte rangliste. Derfor ruller vi beslutningen tilbage, siger Tore Vilhelmsen.

Læs også: Få overblik over ranglistereguleringerne ved sæsonskiftet til 2021/2022

Der er stadig et ønske om at have fokus på børns udvikling, og formand for DGI-Badminton Preben Buchholtz fortæller i den forbindelse, at fokusset stadig skal fjernes fra ranglisten.

– Der skal ikke være nogen tvivl om, at vi fortsat vil følge udviklingen, for børnespillerne er vores fremtid og dem værner vi om. De har vores fokus og derfor vil vi – samtidigt med at vi ruller den skjulte rangliste tilbage – bruge den kommende tid på aktivt at kikke på konkurrencestrukturen generelt for de samme børn. Det kunne være med eksempelvis alternative turneringsformer, for vi ønsker mindre fokus på rangliste og point, og mere fokus på glæde og trivsel. Dét gælder for både børnene, forældre, ledere og trænere, siger formand for DGI-Badminton.

-Samtidigt ønsker vi, at det skal være så let som muligt at være frivillig i dansk badminton. Personligt glæder jeg mig til at følge udviklingen, og i høj grad også arbejdet med at finde frem til nye og bedre konkurrencestrukturer fra badminton i Danmark, fortæller Preben Buchholtz.