Badminton Danmark

Jonassen: – Niveauet ved VICTOR DENMARK MASTERS var historisk højt

June 13, 2022 09:18 Skrevet af

Der kom værdifulde svar på banen for de spillere, der deltog ved dette års VICTOR DENMARKS MASTERS, mener Danmarks cheflandstræner, Kenneth Jonassen.

 

Selvom Super 500-turneringen Indonesia Masters blev spillet på samme tid, betød det langt fra, at sidste uges VICTOR DENMARK MASTERS manglede kvalitet på spillerfronten.

Læs også: 15-årig vinder VICTOR DENMARK MASTERS

Tværtimod mener cheflandstræner Kenneth Jonassen, som sammen med det sportslige ledelsesteam normalt betragter VICTOR DENMARK MASTERS som en udviklingsturnering for de danske spillere.

– Jeg må bare sige, at med det niveau af internationale spillere, der har været i år, har det været en af de stærkeste International Challenge-turneringer, jeg nogensinde har set. Det har været historisk højt niveau, understreger Jonassen.

Store nationer som Thailand, Taiwan, Indien, Malaysia og Korea havde medbragt deres næste generation af spillere, og det løftede konkurrenceniveauet betragteligt. Det har også gjort, at danskerne, som deltog i turneringen, har fået yderst værdifuld viden med hjem i badmintontasken.

– Vi har naturligvis altid ambitionen om at vinde, når vi stiller op, men en gang i mellem kan mindre også være acceptabelt. I denne turnering har vi stået over for store udfordringer, som både har stillet vores spillere en del spørgsmål, men også har givet en klarhed over hvilke parametre, man skal intensivere sin udvikling på – altså vigtige udviklingsskridt. Kort sagt har nogle fundet ud af, hvad de mangler spillemæssigt for at være med på det her niveau. Andre har fundet ud af, hvad de mangler på det mentale, eller hvordan det er at spille under konstant højt pres.

– Summen af det hele er præcis det, en International Challenge-turnering skal være for os og de spillere, vi sender af sted. Vi har fået en masse svar, hvor vi skal udvikle os, og det kan vi allerede tage hul på i dag, påpeger cheflandstræneren.

Se resultaterne fra VICTOR DENMARK MASTERS

Kenneth Jonassen ser også tilbage på en flot afviklet turnering, der for første gang blev afholdt i Royal Stage i Hillerød.

– Det var fantastisk flotte rammer stablet på benene af Badminton Danmark i samarbejdet med Hillerød Badmintonklub. Det var et flot venue, men også antallet af frivillige, som har siddet der fra morgen til aften, viser, at det er et velfungerende klubliv med mange menneskelige ressourcer. Og tilmed en turneringslæge, som er tidligere verdensmester. Hvor ser man ellers det?

– Uden alle de frivillige og en stærk organisation som Badminton Danmark kan man ikke løse de opgaver. Det er blot en observation fra min side af bordet, hvor jeg ikke har været med i planlægningen, siger Kenneth Jonassen.

Læs også: Glade frivillige til VICTOR DENMARK MASTERS: – Det er sjovt at være med

Semifinalen var det længste, de danske spillere nåede. Det var Mathias Thyrri og Amalie Magelund i mixeddouble, Mads Christophersen i herresingle og Mads Conrad-Petersen i herredouble.

VICTOR DENMARK MASTERS skal afholdes i Royal Stage i Hillerød frem til og med 2027.Tags: , , , ,
Kategori: , , , ,