Emil Lyders, Badminton Danmark

Få overblik over ranglistereguleringerne ved sæsonskiftet til 2022/2023

June 24, 2022 14:44 Skrevet af

I denne nyhed giver vi dig et overblik over de ranglistereguleringer der bliver foretaget ved sæsonskiftet til 2022/2023.

 

Næsten en hel sæson uden Covid-19-restriktioner gør det lidt lettere at lave sæsonskifte i år end sidste år. Alligevel er der dog en del genberegninger af forskellige faktorer, som skal foretages for at få den bedst mulige sæsonstart for alle. Nedenstående er nok mest for de lidt badmintonranglistenørdede, men vi forsøger så vidt muligt at forklare reguleringerne nedenfor.

Til den nye sæson kan man som badmintonspiller opleve, at ens point på ranglisten ikke er præcis det samme, som da man sluttede sidste sæson.

Det skyldes, at man kan falde ind under en af de grupper, hvor forskellige genberegninger får indflydelse på ens point i de forskellige kategorier og på ens NIVEAU.

Der er rigtigt mange faktorer herunder som spiller ind ved et sæsonskifte. Det er dog ikke meget, man vil flytte sig i rækkefølgen på ranglisten, og ikke noget af betydning. Man spiller stadig sammen med samme jævnbyrdige modstandere, som man sluttede sæsonen sammen med.

Som noget nyt vil vi alle skulle spille efter samme pointtabel i den kommende sæson.

Arbejdsgruppen har efterhånden fået samlet nok data ind til, at man er trygge ved at gøre pointtabellen mindre aggressiv således, at alle mere trygt kan spille sig til rette på deres relevante niveau.

 

Én tabel skal samtidig medvirke til at gøre pointreguleringerne mere brugervenlige:

 • Tabellen for tildeling af point er herved simplificeret til denne sæson, så der ikke er flere forskellige tabeller, man skal tage stilling til.
 • Arbejdsgruppen mener derfor, at der er indsamlet så meget data nu, at man tør gøre pointtabellen mere brugervenlig. Og herudover;
  • Ingen U15-spillere eller yngre pointreguleres i den kommende sæson ved ventet nederlag, som det også var i den forgangne sæson.
  • Ingen ungdomsspillere i ungdomsholdkampe pointreguleres i den kommende sæson i doublekategorier. Det er nu indført for alle ungdomsholdkampe, ikke kun for U15 og yngre.
  • Placeringspoint for ungdom udgår, da det nu er en fast del af den forenklede tabel.

 

Man skal være opmærksom på, at følgende for hver aldersgruppe vil have indflydelse på ens point fra sæsonstart:

 • For Ungdom er det nødvendigt med en administrativ genberegning, som vi laver ved hvert sæsonskifte, som i høj grad handler om, at der er spillere, som ikke har spillet sig til det antal point, der passer til deres generelle NIVEAU (altså, er der en eller flere kategorier som halter efter ens NIVEAU (set fra et single-udgangspunkt)).
  • Hvor for eksempel ens doublekategori(er) halter efter, løftes ens double til et mere sammenligneligt niveau set i forhold til ens samlede tilmeldings-NIVEAU på ranglisten.
  • For eksempel er der rækker, hvor spillere er blevet generelt løftet i point på grund af for eksempel laveste point for den pågældende række ikke er opnået og lignende.
 • For Senior er det nødvendigt med en administrativ genplacering af en mængde udvalgte seriespillere, som aldrig har været indplaceret, men bare er begyndt at spille. Deres NIVEAU halter for langt efter den aktuelle holdrække, de deltager i.
 • For Senior vil verdensranglistereglen ændres fra den kommende sæson fra Top 100 til Top 50. Herudover sættes der et loft på spillere, som ikke indgår i Top 50, jf. de reviderede ranglisteregler pr. 1. juli.
 • For Senior og Senior+ har det været nødvendigt at afskaffe point fra internationale aktiviteter, da det skævvrider ens aktuelle pointstatus, når man møder spillere i Seniorholdturneringen. Derfor sidestilles Senior+-spillere nu med Seniorspillere, som heller ikke (ud over verdensranglisteplaceringer Top 50) tildeles point for deltagelse i internationale turneringer på den danske rangliste.
 • NIVEAU beregningens algoritmer vægter nu kun den kategori, man har flest point i, og det gælder for alle spillere på ranglisten.

 

Herudover skal man være opmærksom på følgende:

 • Fuld funktionalitet vil igen være tilgængelig for U09- og U11-spillere, jf. beslutning i den fælles DGI/BD Styregruppe, som allerede er meldt ud i en nyhed tidligere.
  • Den fælles styregruppe har dog ved samme lejlighed besluttet, at der skal ses nærmere på måden at konkurrere på for disse årgange (måske også for U13), så der kan komme flere tilbud og måder at konkurrere på for de yngste årgange, som måske ikke altid handler om at spille efter point.

Læs også: Reglen om skjult rangliste i Danmark bliver ophævet

 • For dog stadig at mindske fokus på point er nogle kviklinks revurderet, og kvikmarkeringer om man er blevet pointreguleret den ene eller den anden vej er fjernet.

Den fælles ranglistevisning åbner igen senest den 04. juli 2022.Tags: ,
Kategori: , ,