Den danske mixeddouble Alexandra Bøje/Mathias Christiansen misser Super 750-finalen i Malaysia. Kineserne Zheng Si Wei/Huang Ya Qiong blev en for stor mundfuld for det danske par, der måtte se sig slået af kineserne i semifinalen 18-21, 8-21. Til trods for nederlaget kan danskerne i følge landstræner Kenneth Jonassen være stolte over sig selv, de har nemlig leveret flot spil i turneringen. 

Der bliver ingen super 750-finale i Malaysia for den danske mixeddoublepar Alexandra Bøje og Mathias Christiansen.

Det er en kendsgerning efter, at de lørdag morgen blev besejret af kinesiske Zheng Si Wei/Huang Ya Qiong 18-21, 8-21.

Det startede ellers så fint ud for danskerne, der i første sæt gav kineserne modstand og de to par fulgtes godt ad.

– Alexandra og Mathias spiller et godt første sæt på højt niveau. De udfordrer kineserne og de eksekverer de aftaler og oplæg, der er blevet lavet, fortæller dansk landstræner Kenneth Jonassen.

Til trods for at den danske mixeddouble spillede på højt plan i første sæt, var det kineserne der vandt sættet 18-21.

Det er nu muligt at søge om et direktørjob i Danmarks tredjemest profilerede sport

I andet sæt viste kineserne sig fra sin bedste side, hvilket gjorde det svært for danskerne.

–  I andet sæt viser kineserne sig fra deres allerbedste side og sætter intet forkert. Kineserne styrer servesituationen, hvor de varierer serverne rigtig flot og så sætter de et rigtigt højt tempo fra start. Disse ting gør, at vi kommer for sent på boldene og at vi får svært ved at komme ind i duellen. Mens kineserne hurtig får selvtillid og ro på, bliver Alexandra og Mathias frustreret og usikker på, hvordan de skal vinde point, lyder det fra landstræneren efter danskernes nederlag til verdensetterne.

Klik her og lyt til Badminton Danmark Podcasts

Selvom det ikke lykkedes danskerne at spille sig i super 750-finalen i Malaysia, kan de se tilbage på en flot turnering med gode sejre, fortæller Kenneth Jonassen.

– Overordnet set har det været en super god turnering for Alexandra og Mathias. De kan være rigtig stolte over deres spil og den her turnering, fortæller Kenneth Jonassen og påpeger, at især sejren over japanske Watanabe/Higashino og de efterfølgende kampe viser, at de er et godt sted. 

– Kampen i første runde mod Watanabe/Higashino er den store sejr for dem ved den her turnering. Men det at de efterfølgende eksekvere så godt i mod nogle svære par, det viser mig og alle andre, at de er et godt sted i deres udvikling, lyder det fra Kenneth Jonassen.

Læs også: Programmet til Badmintonligaen 22/23 er fastlagt

Senere i dag er der atter dansk deltagelse i semifinalerne ved Malaysia Open. Her møder Viktor Axelsen indonesiske Jonatan Christie, der ligger nr. 8 på verdensranglisten. Se kampen direkte på TV2 SPORT cirka kl. 13.