Badmintonphoto

Seks danskere udtaget til individuel VM i Tokyo

juli 5, 2022 12:35 Skrevet af

Line Kjærsfeldt, Hans-Kristian Vittinghus, Jeppe Bay, Lasse Mølhede, Mikkel Mikkelsen og Rikke Søby skal alle af sted til det kommende individuelle verdensmesterskab i august.

 

Vil du se verdens bedste badmintonspillere i aktion? Så klik her og køb billet til DENMARK OPEN presented by VICTOR i efterårsferien

Yderligere seks danske spillere er udtaget til det individuelle VM i Tokyo fra 22.- 28. august.

En af dem er damesinglespilleren Line Kjærsfeldt, som er udtaget for ottende gang i træk.

– Jeg glæder mig, og jeg er rigtig glad for at få muligheden igen. Det er specielt at være til VM og repræsentere Danmark på en anden måde end ved individuelle turneringer, siger 28-årige Line Kjærsfeldt.

Læs også: De første danske spillere er udtaget til individuelt VM i Tokyo

Cheflandstræner Kenneth Jonassen er også glad for, at der har åbnet sig en mulighed i forhold til Kjærsfeldts deltagelse.

– Allerede ved den oprindelige udtagelse ville vi gerne have hende med, da hun på daværende tidspunkt havde gjort sig berettiget via sine resultater. På det seneste har hun spillet noget af sit bedste badminton nogensinde, hvor hun har slået to spillere i top-10, så det er på sin plads, hun skal med til VM. Det er hendes resultater kombineret med hendes udvikling gennem den lange periode, der har lagt grund for udtagelsen. Det kan både hun og de trænere, hun har arbejder med, være stolte af, pointerer cheflandtræneren.

Som Kenneth Jonassen nævner, har Kjærsfeldt haft nogle gode turneringer den seneste måned. Både spille- og resultatmæssigt.

Få overblikket over Line Kjærsfeldts seneste resultater i Malaysia og Indonesien

Hun har nået kvartfinalen ved både Super 1000-turneringen Indonesia Open, Super 750-turneringen Malaysia Open og Super 500-turneringen Indonesia Masters. Undervejs ved Malaysia Open slog hun den tidligere OL-guldvinder og tredobbelte verdensmester Carolina Marin for første gang i sin karriere.

Det blev også til karrierens første sejr over 2013-verdensmesteren Ratchanok Intanon, som hun stod over for ved Indonesia Open.

– Jeg synes, jeg har fundet en god ro på banen og været rigtig skarp taktisk. Jeg har været god til at følge mit spilkoncept og tro på, det er det rigtige inde på banen. Selvom det er i haller med en del vind, har jeg generelt været god til at acceptere og styre det. Jeg tror på, det gør noget godt for mit spil. Så har jeg bare en masse gå-på-mod og i lang tid været godt spillende til træning, og det viser sig nu, siger Kjærsfeldt, som føler, hun kan gå ind til VM med opløftet pande.

– Det er lidt federe denne gang, når man har gjort det godt. Det giver selvfølgelig noget selvtillid og tro på tingene, at jeg kan slå de gode spillere, og måske de også tænker, jeg er en hård spiller at trække. Så det er en fed måde at gå ind til VM på, siger Kjærsfeldt.

Som vi tidligere har skrevet, kunne der opstå mulighed for at udtage flere spillere i fase 2 af VM-udtagelsen, og udover Kjærsfeldt drejer det sig om Hans-Kristian Vittinghus, Jeppe Bay og Lasse Mølhede samt Mikkel Mikkelsen og Rikke Søby.

Dermed består det danske VM-hold til Tokyo nu af:

Herresingle

 • Viktor Axelsen
 • Anders Antonsen
 • Rasmus Gemke
 • Hans-Kristian Vittinghus

 

Damesingle

 • Mia Blichfeldt
 • Line Christophersen
 • Line Kjærsfeldt

 

Herredouble

 • Kim Astrup/Anders Skaarup
 • Lasse Møhede/Jeppe Bay (debutanter)

 

Damedouble

 • Sara Thygesen/Maiken Fruergaard

 

Mixeddouble

 • Mathias Christiansen/Alexandra Bøje
 • Mikkel Mikkelsen/Rikke Søby

 

Seneste VM for individuelle blev afholdt i den spanske by Huelva fra 12.-19. december 2021. Her vandt Anders Antonsen samt Kim Astrup og Anders Skaarup bronze.Tags: , , , , , , ,
Kategori: , , , ,